Страница 1 от 1

Мнение за патрон за брава

Публикувано: пон фев 10, 2020 5:25 pm
от storming
Здравейте,

мога ли от запознатите тук да получа тяхната преценка относно избора на патрон за блиндирана врата (на апартамент), като се колебая между Abloy Protec и Gerda (говорим за патрон, не за гредите им). Abloy-а ми идва на цена към 300 лв. (говорим за Protec 1, 2ката е още по), докато gerda-та е малко над 100 лв. От към сигурност и двете ги дават супер, хипер, мега сигурните. Запознах се и с иновацията в механизма на Abloy, но не мога да взема решение.
Патрона ще е зад бронировка.
Бюджета не е водещия в случая, просто вътрешно не съм убеден че тези 200 лв. разлика ми носят нещо кой знае какво, но аз и не разбирам толкова.
Ако мен пита човек 300 лв са им много при положение, че е пълно с клипове как им разбиват патроните на уж непробиваемия Abloy.
Какво бихте ме посъветвали?

Re: Мнение за патрон за брава

Публикувано: вт фев 11, 2020 6:03 pm
от root666
дай да ги видим тия клипове дето отключват Abbloy

Re: Мнение за патрон за брава

Публикувано: ср фев 12, 2020 7:39 am
от kozl
Какъв да е патрона :?
А бравата и вратата какви са?
Щото ако патрона е много сложен, ще го заобиколят :roll:
Преди години бях на некаква мозъчна промивка за системи Аблой. Та след обяснения и демонстрации за неотключваемия патрон, аз изказах по-горното мнение и безполезността на неотключваемия патрон. Веднага ми обясниха как е в Германия, че ако няма следи от взлом, т.е. патрона е отключен с шперц, то застрахователите не плащат.
А като немам застраховка оти ми е Аблой :?

Re: Мнение за патрон за брава

Публикувано: ср фев 12, 2020 3:49 pm
от VLADO66
По добре си вземи патрон, на който по малко са се упражявали апашите като този https://eshop.soslocksmith.bg/patron-ma ... s024-30-50 А другото нещо, което няма как да отключат е това https://lesibg.com/product.php?ProductID=611

Re: Мнение за патрон за брава

Публикувано: ср фев 12, 2020 8:46 pm
от storming
Вратата е блиндирана на солид. Сегашния патрон е обикновен размера му май е 31/41. Няма втора ключалка.
Това предложение в последното мнение добро ли е? Наистина не разбирам, но ми се ще да е нещо сигурно.

Другото което си мисля е да сменя патрона с нещо до 100 лв примерно и да сложа втора ключалка тип греда на герда (те са по около 300 лв), но ще трябва да се дупче вратата. Не знам.