Страница 1 от 1

Височина на бар плот и аспиратор

Публикувано: пон май 25, 2009 9:16 pm
от nasko100
Ще правя кухня и се интересувам от някои размери.Колко трябва да е височината на плота. Имали някакви стандарти.На каква височина се поставя аспиратора и някаква препоръка за аспиратор,ще се готви на
гас.Предварително благодаря.

Публикувано: пон май 25, 2009 9:40 pm
от evdoki
зависи от мощността на аспиратора. всеки производител има указания

Публикувано: пон май 25, 2009 10:30 pm
от nasko100
Това е ясно,но дане стане фал.Преди много време си купих,но се оказа ,
че не върши робота.Парата изобщо не влиза васпиратора.А бар плота на каква височина се монтира?

Публикувано: пон май 25, 2009 10:43 pm
от Spokoiniq
за ток 60 за газ 70, дава го производителя на плота, освен тоя на абсорбатора.аз обаче съм доказал на практика че 60 за газ също става, иначе парите на една тенджера на 70 посмъртно не ги хваща всичките, дори и 800 кубиков като моя.освен това прави и завихряния, така че отпред излиза част от парата, аз съм импровизирал 10 см козирка, която ги улавя и връща обратно

Публикувано: пон май 25, 2009 10:50 pm
от rulom
За газ бих поспорил, при мен на газ за 2 год. се спука стъклото на лампите за аспиратора, всъщност плексигласа.... а е на 80 см. така че, бих препоръчал поне 90 см. и по-мощен аспиратор.Ако е мощен аспиратора и има откъде да тегли въздух (жилището да не е с ПВЦ дограма) няма да има проблеми.
При мен е печка с котлони и долап на газ.

П.П. И защо изобщо темата е в раздела за коридора :? .....сега ще я оправя....

Публикувано: пон май 25, 2009 11:15 pm
от shadowman
В книжката за аспиратора са зададеи размерите ипонеже стенния панел е 600 мм и ако искаме шкафовете (горните) да са в линия монтираме аспиратора на 600 мм от котлоните.

Публикувано: пон юни 15, 2009 2:11 pm
от zmeios
Един съвет от мен:

Ако кухнята е бокс към дневна, и мразиш да ти смърди къщата на пържено (пък обичате да готвите), свали аспиратора с десетина-петнайсет сантиметра под 'нормата'. Аз така съм направил.

В първия момент изглежда че само ще си удряте челото с жена ти. Обаче навика да не го правите се изработва точно за три дни.

За сметка на това, ефективността на дърпане на пари директно от повърхността на котлоните (където е основната гряз - пържене, варене на месо и прочее) се вдига драматично!

Публикувано: пон юни 15, 2009 7:40 pm
от shadowman
Тук със свалянето на аспиратора има едно голямо НО, и то е ако се готви на газ. При свален аспиратор може да стане пожар. Лично съм виждал последиците, хубавото е че хората са били около печката.

Публикувано: пон юни 15, 2009 7:53 pm
от zmeios
shadowman написа:
и то е ако се готви на газ
Вярно! Признавам се за виновен, не съм изчел докрая оригиналния пост, там си пише че ще е на гаС ;) печката

Ами... Другия вариант е колкото се може по-голям купол, или както писа по-горе колегата, импровизирана козирка ;)