Страница 1 от 1

съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: ср ное 30, 2011 8:21 pm
от ohdan
Здравейте , устроих едно помещение за кухня върху плоча на друго такова, като съм прекарал ВК инсталацията върху пода за да не руша отдолу. Сега трябва да си правя замазка за да скрия ВК-то, обаче тъй-като и самият под е доста крив , се налага доста да се запълва/10-12см./ за което ми е и въпроса. - С какво? Дайте ми съвет , отгоре ще се полага , една част от теракота и друга с лам. паркет. Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Ще съм ви благодарен за съветите!

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: ср ное 30, 2011 11:22 pm
от lov
Преди месец ми се наложи да правя подобна гимнастика само че при мен беше 17 санта. Ползвах тухли четворки като ги редих с фуга. Останалото място запълних с перлит и отгоре армирана замазка. При теб може да ползваш единични решетъчни тухли. Те са 6 см. и тъкмо остава колкото за замазка. Бях пуснал същата тема може да погледнеш в нея какво ми предлагаха колегите но това се оказа най удачния и бюджетен вариант за мен.

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: чет дек 01, 2011 12:26 am
от Бат Иво
Перлит,арлит,згур ! :partyman:-П.п. Леко не тежи на плочата,сравнително евтини,топло и шумоизолиращо ,бързо. :partyman:

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: чет дек 01, 2011 1:10 am
от valentin112
ohdan написа:
Здравейте , устроих едно помещение за кухня върху плоча на друго такова, като съм прекарал ВК инсталацията върху пода за да не руша отдолу. Сега трябва да си правя замазка за да скрия ВК-то, обаче тъй-като и самият под е доста крив , се налага доста да се запълва/10-12см./ за което ми е и въпроса. - С какво? Дайте ми съвет , отгоре ще се полага , една част от теракота и друга с лам. паркет. Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Ще съм ви благодарен за съветите!
Първо се научи да пишеш грамотно /например, стериопор се пише стиропор, фибрант се пише фибран/

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: чет дек 01, 2011 8:37 am
от ohdan
valentin112 написа:
ohdan написа:
Здравейте , устроих едно помещение за кухня върху плоча на друго такова, като съм прекарал ВК инсталацията върху пода за да не руша отдолу. Сега трябва да си правя замазка за да скрия ВК-то, обаче тъй-като и самият под е доста крив , се налага доста да се запълва/10-12см./ за което ми е и въпроса. - С какво? Дайте ми съвет , отгоре ще се полага , една част от теракота и друга с лам. паркет. Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Ще съм ви благодарен за съветите!
Първо се научи да пишеш грамотно /например, стериопор се пише стиропор, фибрант се пише фибран/
Благодаря за съвета ти колега въпреки че не ми помагаш за решаването на въпросът за който исках помощ :sad: а си мислех че форумът е главно за това?? И все-пак ще си позволя да те попитам отново , ще ми дадеш ли някакъв съвет относно същинският въпрос??
БЛАГОДАРЯ !!
----------
Благодаря също и на другите колеги които си дадоха мненията и ще ги имам в предвид , но ще изчакам и някои други да се изкажат. :2thumbs:

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: чет дек 01, 2011 8:55 am
от Фло
ohdan написа:
Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Ще съм ви благодарен за съветите!
Правилно мислиш! Щом е толкова дебело обикновен стиропор върши работа,отгоре полипропиленова мрежа за под ,циментова шпакловка за замазка върху мрежата на тънко,колкото да покрие мрежата, и финишното покритие от теракот на гребен или ламинат.Става много яко!

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: съб дек 03, 2011 9:22 pm
от stoqnmonev
Преди месец правихме същото нещо.За пълнеж слагахме камъни(ситни) но по възможност изправени-майстора каза,че така ставало по здраво.Имахме тухли единички,но той отказа да слага каквито и да било тухли,керемиди и т.н.

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: съб дек 03, 2011 10:58 pm
от професионал
Здраво,здраво - колко да е здраво?За какво му е да е толкова здраво - не вярвам да минават машини над 40-50 тона,че да търси максимална здравина и носимоспособност на настилката!ohdan - мислиш в правилната посока,само че за армиране използвай метална мрежа с размери 2/1м. и квадрат 5/5 см.

Re: съвет относно замазка на под за кухня..

Публикувано: нед дек 04, 2011 9:08 am
от ohdan
професионал написа:
Здраво,здраво - колко да е здраво?За какво му е да е толкова здраво - не вярвам да минават машини над 40-50 тона,че да търси максимална здравина и носимоспособност на настилката!ohdan - мислиш в правилната посока,само че за армиране използвай метална мрежа с размери 2/1м. и квадрат 5/5 см.
Благодаря за съвета , в интерес на истината много си прав за това с машините :wink:
Кухничката е 15 м2 и ще има само шкаф с мивка с вградени фурна и пералня, хладилник , малко ъглово диванче , масичка за четерима и два стола.
Между другото, замазката вече е положена и то по начина за който споменавах/фибран /положен на разстояние 5см. един от друг с разминаване на плоскостите, върху тънък слой от материала за замазката и отгоре основната ...без армиране. Все-пак отгоре ще се полага ламинат и просто ми трябваше не толкова здравина отколкото равна повърхност. Това че може да се понапука някъде , мисля че не е от значение а и последствията от това ще са си за мен. :thumbs: