Страница 1 от 1

Под в кухнята на стара къща

Публикувано: ср юли 11, 2012 10:15 am
от Joruel
Здравейте,
предстои ми ремонт на кухнята в стара къща от края на 30-те г. В момента положението е следното: къщата е повдигната на основа от камъни на около половин метър над земята. Самият под в кухнята е от кал, трамбована и обмазвана с още и още кал в продължение на десетилетия. Трябва да изкопая тая гняс и да излея плоча. Въпросът е колко от пръстта да махна, цялата ли или само докато стигна някакво ниво? Отдолу освен арматурните пана трябва ли да настеля найлон против влага или може би да забъркам бетона с перлит? Иначе стените са стабилни, тухла с дебелина поне 40 см. Идеята е на по-късен етап да наредя гранитогрес.

Благодаря предварително за съветите!

Георги

Re: Под в кухнята на стара къща

Публикувано: ср юли 11, 2012 10:42 am
от VLADO66
Отдолу винаги е полезно да се сложи найлон дори и да се постави XPS за изолация което е пожелателно в случая.

Re: Под в кухнята на стара къща

Публикувано: ср юли 11, 2012 1:28 pm
от Joruel
Този XPS на какъв етап се слага?

Re: Под в кухнята на стара къща

Публикувано: ср юли 11, 2012 1:36 pm
от VLADO66
Трябва да изравниш хубаво,слагаш найлона с застъпване поне 10см., отгоре XPS 5см. и армираната замазка.Найлона е добре да го подгънеш нагоре по стената така че да стърчи над замазката и после изрязваш излишното.

Re: Под в кухнята на стара къща

Публикувано: чет юли 12, 2012 11:19 am
от Joruel
Задължително ли ще ми трябва бетонобъркачка или може да минем с бъркане на ръка и зверска мускулна треска после? :lol:

Re: Под в кухнята на стара къща

Публикувано: чет юли 12, 2012 11:40 am
от boreto1
Joruel написа:
Задължително ли ще ми трябва бетонобъркачка или може да минем с бъркане на ръка и зверска мускулна треска после? :lol:
Въпрос на избор стига да постигнеш това което ти е казал колегата