Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
detronik - специалист
Скоса в края е дебел 12-13 см.
svetliopi44 - Чирак...
Така...според мен това не е носещо ... направено е заради горната тераса ... виж оттичането и ... обикновено преди архитекта си правеше мансарда за него ... или я продава или си живее в нея ...ма това не е носещо на 90% ... то няма и какво да носи ... :) но пак ти казвам че никой няма да ти разпише... щото каквото и да стане ще е виновен ...дори и Бен Ладен да се метне със самолет ще е виновен тоя дето ти е разписал ... аз имам подобен проблем... мен ако питаш дори и конструктора не знае кое как е изчислявал че там са едни кръгове ...един помага на тоя,... друг на други и така ... както казва един пич тук ....като знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на доктор ...
detronik - специалист
Хората си бутат стените в апартамента и никой не питат. Не казвам, че е правилно, но е факт. Имаме познати, които са искали разрешение за абсолютно преустройство на апартамента (събаряне на стени, изместване на мокри помещения и т.н.) и е било одобрено. Тъй че има светлина в тунела. Длъжни сме да пробваме, щото на тераса 3кв.м., 1кв.м. да не може да го използваш както трява заради някаква приумица, си е гадничко.

И сега вече ако някой сподели опит за нещата, дето всъщност питах, ще е много добре :lol:
svetliopi44 - Чирак...
Последно и си лягам... :) тоя скос е направен заради горната тераса ...ако забележиш специално за нея и улук са пуснали щото от снимките дето ги виждам вие сте със сифони ...та къде и как ще се отича горната тераса ... помисли и над това как ще въздейства на архитектурата когато само вие премахнете скоса а съседите не ...
rockwall - майстор
трябваше с тия снимки да почнете

не съм архитект или проектант, ама онова за доктора и инеженера ми се струва доста валидно и ориентиращо и е напълно възможно да не се знае вече кой точно го е смятал.

Ако трябва да си дам мнението :

1. Потвърди се подозрението ми че долната преградна стеничка е тухла - т.е. тежестта, падаща на балкона се разпределя встрани по плочата
2. Потвърди се и посозрението ми, че бетонът лежи върху тухли, което поне за мен значи, че този скос не носи нищо и никой.

Ако трябва аз да решавам ПРИ тези факти взимам къртача и мятам целия скос.

Внимавайте само за отвеждането на водите от съседите надолу и поставете добре ламарините.

Всъщност , ако ще покривате терасата
можете и да се спасите от ЛАМАРИНАТА - просто стъпете на нейното място със стената на новата ви тераса и ще сте ОК.

Струва ми се, че горната тераса изтича точно където ще ви се падне стената - т.е. може да се наложи да извиете една тръба там, за да отведете водата. Това всичко е в случай че иззидате леко на мястото на ламарината, за да не пускате колона за покрива, а да стъпите на иззидана стена.

НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ - от нас акъла от вас работата.

И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА

(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя :x :shock: :x, че нещо я е окъсал с парите по кредитите за Бентлито )

УСПЕХ и дано стане по-голяма терасата

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (105.98 KиБ) Видяна 5235 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (91.23 KиБ) Видяна 5236 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (88.76 KиБ) Видяна 5236 пъти
detronik - специалист
"трябваше с тия снимки да почнете"

Е, не предполагах, че ще трябва да се обяснявам толкова :lol:

"НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ"

Еййй, точно така си го представях (дори не толкова хубаво). Мерсаж!!! :)

Ние имаме къртач, но няма да се наемем да си го къртим сами.

"И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА

(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя , че нещо я е окъсал с парите по кредитите за Бентлито )"

Абе хубу напрайх аз, че клъцнах от снимките "отличителни белези" и околни обекти :razz:

И каква стана тя - аз пак без инфо останах :lol: Здраве да е... :)
rockwall - майстор
сега като каза КЪРТАЧ и си помислих, че ако намерите кой да ви го пререже ще е по-добре, околкото да къртите душманската с хилти (няма да е евтино де)

Както и да е - поне не взимайте от най-огромните къртачи , а по-добре перфоратор и съединявайте дупките, за да намерите арматурата
(че не се знае как ще се отразят яките вибрации на терасата)

Лично аз бих направил следното
1. Отлепвам ондулина от мястото за къртене и го отмятам към съседите. Не го режете, защото ако после вдигнете стена ще е добре тази отлепена част да се върне и да се залепи нагоре по външната страна на стената, без да се прекъсва. Така ще си спестите доста уплътняване и проблеми.

2.Прерязвам (по-скоро прекъсвам) колкото мога бетона отгоре и отдолу - с пробиване си правя канали - изчиствам парчетата бетон докато остане само арматурата (ако ще режете с шлайф - в канал, в който да може да се реже с шлайф). Получавам парчета бетон, които се държат само на арматура на местата на червения пунктир.

Със шлайф (или оксижен) прерязвам арматурата и махам парче след парче от скоса (с максимална големиона колкото бордюр)

Ако намерите оксижен каналите ви ще могат да са съвсем тесни.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да оградите долу под терасата, :roll: за да не изпратите някой в болница или на по-спокойно място (ако го изтряска бордюра).
:lol:

Прикачен файл

кърт.jpg
кърт.jpg (72.62 KиБ) Видяна 4944 пъти
detronik - специалист
rockwall, мерси за споделеното :)
rockwall - майстор
бе ко стана с тая тераса ???

Тема "Питане за една недомислена тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: