Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
detronik
- специалист
39 мнения в "Питане за една недомислена тераса"
svetliopi44
- Чирак...
Така...според мен това не е носещо ... направено е заради горната тераса ... виж оттичането и ... обикновено преди архитекта си правеше мансарда за него ... или я продава или си живее в нея ...ма това не е носещо на 90% ... то няма и какво да носи ...
но пак ти казвам че никой няма да ти разпише... щото каквото и да стане ще е виновен ...дори и Бен Ладен да се метне със самолет ще е виновен тоя дето ти е разписал ... аз имам подобен проблем... мен ако питаш дори и конструктора не знае кое как е изчислявал че там са едни кръгове ...един помага на тоя,... друг на други и така ... както казва един пич тук ....като знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на доктор ...

detronik
- специалист
Хората си бутат стените в апартамента и никой не питат. Не казвам, че е правилно, но е факт. Имаме познати, които са искали разрешение за абсолютно преустройство на апартамента (събаряне на стени, изместване на мокри помещения и т.н.) и е било одобрено. Тъй че има светлина в тунела. Длъжни сме да пробваме, щото на тераса 3кв.м., 1кв.м. да не може да го използваш както трява заради някаква приумица, си е гадничко.
И сега вече ако някой сподели опит за нещата, дето всъщност питах, ще е много добре
И сега вече ако някой сподели опит за нещата, дето всъщност питах, ще е много добре

svetliopi44
- Чирак...
Последно и си лягам...
тоя скос е направен заради горната тераса ...ако забележиш специално за нея и улук са пуснали щото от снимките дето ги виждам вие сте със сифони ...та къде и как ще се отича горната тераса ... помисли и над това как ще въздейства на архитектурата когато само вие премахнете скоса а съседите не ...

rockwall
- майстор
трябваше с тия снимки да почнете
не съм архитект или проектант, ама онова за доктора и инеженера ми се струва доста валидно и ориентиращо и е напълно възможно да не се знае вече кой точно го е смятал.
Ако трябва да си дам мнението :
1. Потвърди се подозрението ми че долната преградна стеничка е тухла - т.е. тежестта, падаща на балкона се разпределя встрани по плочата
2. Потвърди се и посозрението ми, че бетонът лежи върху тухли, което поне за мен значи, че този скос не носи нищо и никой.
Ако трябва аз да решавам ПРИ тези факти взимам къртача и мятам целия скос.
Внимавайте само за отвеждането на водите от съседите надолу и поставете добре ламарините.
Всъщност , ако ще покривате терасата можете и да се спасите от ЛАМАРИНАТА - просто стъпете на нейното място със стената на новата ви тераса и ще сте ОК.
Струва ми се, че горната тераса изтича точно където ще ви се падне стената - т.е. може да се наложи да извиете една тръба там, за да отведете водата. Това всичко е в случай че иззидате леко на мястото на ламарината, за да не пускате колона за покрива, а да стъпите на иззидана стена.
НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ - от нас акъла от вас работата.
И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА
(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя
, че нещо я е окъсал с парите по кредитите за Бентлито )
УСПЕХ и дано стане по-голяма терасата
не съм архитект или проектант, ама онова за доктора и инеженера ми се струва доста валидно и ориентиращо и е напълно възможно да не се знае вече кой точно го е смятал.
Ако трябва да си дам мнението :
1. Потвърди се подозрението ми че долната преградна стеничка е тухла - т.е. тежестта, падаща на балкона се разпределя встрани по плочата
2. Потвърди се и посозрението ми, че бетонът лежи върху тухли, което поне за мен значи, че този скос не носи нищо и никой.
Ако трябва аз да решавам ПРИ тези факти взимам къртача и мятам целия скос.
Внимавайте само за отвеждането на водите от съседите надолу и поставете добре ламарините.
Всъщност , ако ще покривате терасата можете и да се спасите от ЛАМАРИНАТА - просто стъпете на нейното място със стената на новата ви тераса и ще сте ОК.
Струва ми се, че горната тераса изтича точно където ще ви се падне стената - т.е. може да се наложи да извиете една тръба там, за да отведете водата. Това всичко е в случай че иззидате леко на мястото на ламарината, за да не пускате колона за покрива, а да стъпите на иззидана стена.
НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ - от нас акъла от вас работата.
И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА
(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя

УСПЕХ и дано стане по-голяма терасата
Прикачен файл
4.jpg (105.98 KиБ) Видяна 5235 пъти
Прикачен файл
2.jpg (91.23 KиБ) Видяна 5236 пъти
Прикачен файл
1.jpg (88.76 KиБ) Видяна 5236 пъти
detronik
- специалист
"трябваше с тия снимки да почнете"
Е, не предполагах, че ще трябва да се обяснявам толкова
"НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ"
Еййй, точно така си го представях (дори не толкова хубаво). Мерсаж!!!
Ние имаме къртач, но няма да се наемем да си го къртим сами.
"И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА
(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя , че нещо я е окъсал с парите по кредитите за Бентлито )"
Абе хубу напрайх аз, че клъцнах от снимките "отличителни белези" и околни обекти
И каква стана тя - аз пак без инфо останах
Здраве да е... 
Е, не предполагах, че ще трябва да се обяснявам толкова

"НАПРАВИЛ СЪМ ВИ ПЛАН ДАЖЕ"
Еййй, точно така си го представях (дори не толкова хубаво). Мерсаж!!!

Ние имаме къртач, но няма да се наемем да си го къртим сами.
"И .... ПОСТНЕТЕ МАЛКО СНИМКИ И също и АДРЕСА СИ във ВАРНА
(че имам един братчед в Строителния надзор - да знам де да го пратя , че нещо я е окъсал с парите по кредитите за Бентлито )"
Абе хубу напрайх аз, че клъцнах от снимките "отличителни белези" и околни обекти

И каква стана тя - аз пак без инфо останах

rockwall
- майстор
сега като каза КЪРТАЧ и си помислих, че ако намерите кой да ви го пререже ще е по-добре, околкото да къртите душманската с хилти (няма да е евтино де)
Както и да е - поне не взимайте от най-огромните къртачи , а по-добре перфоратор и съединявайте дупките, за да намерите арматурата
(че не се знае как ще се отразят яките вибрации на терасата)
Лично аз бих направил следното
1. Отлепвам ондулина от мястото за къртене и го отмятам към съседите. Не го режете, защото ако после вдигнете стена ще е добре тази отлепена част да се върне и да се залепи нагоре по външната страна на стената, без да се прекъсва. Така ще си спестите доста уплътняване и проблеми.
2.Прерязвам (по-скоро прекъсвам) колкото мога бетона отгоре и отдолу - с пробиване си правя канали - изчиствам парчетата бетон докато остане само арматурата (ако ще режете с шлайф - в канал, в който да може да се реже с шлайф). Получавам парчета бетон, които се държат само на арматура на местата на червения пунктир.
Със шлайф (или оксижен) прерязвам арматурата и махам парче след парче от скоса (с максимална големиона колкото бордюр)
Ако намерите оксижен каналите ви ще могат да са съвсем тесни.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да оградите долу под терасата,
за да не изпратите някой в болница или на по-спокойно място (ако го изтряска бордюра).

Както и да е - поне не взимайте от най-огромните къртачи , а по-добре перфоратор и съединявайте дупките, за да намерите арматурата
(че не се знае как ще се отразят яките вибрации на терасата)
Лично аз бих направил следното
1. Отлепвам ондулина от мястото за къртене и го отмятам към съседите. Не го режете, защото ако после вдигнете стена ще е добре тази отлепена част да се върне и да се залепи нагоре по външната страна на стената, без да се прекъсва. Така ще си спестите доста уплътняване и проблеми.
2.Прерязвам (по-скоро прекъсвам) колкото мога бетона отгоре и отдолу - с пробиване си правя канали - изчиствам парчетата бетон докато остане само арматурата (ако ще режете с шлайф - в канал, в който да може да се реже с шлайф). Получавам парчета бетон, които се държат само на арматура на местата на червения пунктир.
Със шлайф (или оксижен) прерязвам арматурата и махам парче след парче от скоса (с максимална големиона колкото бордюр)
Ако намерите оксижен каналите ви ще могат да са съвсем тесни.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да оградите долу под терасата,

Прикачен файл
кърт.jpg (72.62 KиБ) Видяна 4944 пъти
Тема "Питане за една недомислена тераса" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература