Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
rockwall - майстор
че скосът е супер нефункционален - това е ясно

вижда се, че и терасата ви е сметната за ЖИЛИЩЕ ЗА ПЛАЖ - т.е. колкото да се прострат 3 хавлии (ако нямате 2 деца де). Най-вярно е, че тук никой няма да Ви каже нещо конкретно, защото този скос може да е всичко.

Казвате, че искате всичко да бъде законно, но питате във форум НАПРАВИСАМ, което предполага, че няма да викате проектантски екип и архитекти, така че тук има разминаване.

И аз имам кухня без място за пералня и знам много добре как се чувствате, но поне при мен наистина е Жилище за плаж. Аз пък имам проблем с ГОЛЕМИ тераси, защото от 82м2 имам 20 м2 тераси (вижте тези над вас) което при цената на м2 си е пак набутка ...

Аз бих првоерил дали този елемент се свързва с бетон - като гледам къде отива горе може изобщо да не е вързан за горната плоча а да опира в тухлите или итонга в оградените места

СПИРАМ ГАДАЕНЕТО !

За съжаление от НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО, в което съм влизал по приятели (без мезонетите и къщите по 400м2 и подобни), само новите варианти на жилищните блокове го докарват на нормално жилище, но пък повечето от тях не са в центъра и край морето ...
Лошото във вашия случай е че така ще спечелите само 1/2 м2, което не би променило ползването на терасата

Прикачен файл

ввв.jpg
ввв.jpg (68.04 KиБ) Видяна 4886 пъти
Последна промяна от rockwall на чет юли 02, 2009 8:50 pm, променено общо 2 пъти.
rockwall - майстор
направете още снимки - може пък някой да може да ви посъветва по-умно от мен
rockwall - майстор
гледайки тази снимка -

това ВАШЕТО си е изпълнено като носеща част 100%, (което е лоша новина за вас)

само не знам къде пренася тежестта, при условие че долният край на елемента стига терасата и е във въздуха, а като гледам отдолу стеничката между долните апартаменти ИЗОБЩО не ми се струва да е носеща стена.

Прикачен файл

бт.jpg
бт.jpg (80.18 KиБ) Видяна 4880 пъти
detronik - специалист
rockwall, виж какви снимки намерихме с мъж ми. Там ясно се вижда кое тухла, кое бетон. Бетонната плоча доста тънка ми се вижда, а и тя лежи на тухли. Поне така предполагаме, че е направена - първо са сложени тухлите, а върху тях бетона. :?

"Казвате, че искате всичко да бъде законно, но питате във форум НАПРАВИСАМ, което предполага, че няма да викате проектантски екип и архитекти, така че тук има разминаване."

Ами въпросите, които зададох нямат нищо общо с посоката, в която се разви темата. Питах някой правил ли е и ако да колко долу горе му е излязло и от какъв материал е най-добре да е козирката. Никъде не съм питала дали да го махам този скос или не.

Прикачен файл

DSC00227__.jpg
DSC00227__.jpg (127.01 KиБ) Видяна 4860 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Мдаммм вижда се че носи дръжки ... приумица на архитекта за визия или по-скоро за удобство на горния апартамент ..
velsi - Почетен майстор
detronik написа:
Здравейте!
Пиша от профила на съпруга си, та не съм запозната дали тук е най-подходящото място за пускане на тази тема.
И сега по същество. Купихме си нов апартамент, с една тераса. Терасата има 2 проблема - няма покрив и има един...незнам как да го нарека...скос, който ми боде очите и искам да изкъртим.
А това как точно трябва да тълкуваме?
detronik - специалист
svetliopi44 написа:
Мдаммм вижда се че носи дръжки ... приумица на архитекта за визия или по-скоро за удобство на горния апартамент ..
Разгеле! :)

velsi написа:
detronik написа:
Здравейте!
Пиша от профила на съпруга си, та не съм запозната дали тук е най-подходящото място за пускане на тази тема.
И сега по същество. Купихме си нов апартамент, с една тераса. Терасата има 2 проблема - няма покрив и има един...незнам как да го нарека...скос, който ми боде очите и искам да изкъртим.
А това как точно трябва да тълкуваме?
Както е написано :lol:

Ммм, ето и още една снимка отвън. Правена е с телефон, шарпнах колкото можах.
Дано вече се успокоите.

Прикачен файл

DSC00013.jpg
DSC00013.jpg (212.03 KиБ) Видяна 4832 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Колко е дебелината на бетона според теб ... аз не мога да преценя ....последната снимка ме обърква... :?
detronik - специалист
Плочата е поне 2 пъти по дебела от бетона на скоса....ако за това питаш де :ops:
svetliopi44 - Чирак...
Имах предвид на самия скос...

Тема "Питане за една недомислена тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: