Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Здравейте,
Моля някои да ми каже:
1. Как да направия боите за рисуване плътни.
2. С какво да стабилизирам боите след полагането им върху стъклото-= някои ми казват с лак за коса, други с лак за дърво. От спец. магазина за бои от където си купувм боите ми дадоха едно което всъщност ми разтваря боята- а на него пише- безцветен лак за бои на нефтена основа.
3. Обработва ли се с нещо стъклото, преди да се положи боята
4. Наи често рисувам вази и полагайки фон боята се разтича и става неприятна гледка- Това как да го предотвратя?
5. Ако има книги за витражи някой да ми пише.
Моля за помощ ще изпратя и снимки!
Предварително благодаря!
velsi - Почетен майстор
Книга има тука. За другото не знам. Дано пише нещо полезно.
velsi написа:
Книга има тука. За другото не знам. Дано пише нещо полезно.
Здравейте,
Неуспявам да отворя този фаил. С каква програма да го направя. Нямам търпение.
Благодаря!!!
velsi - Почетен майстор
Файла е с разширение djvu. Търси подходяща програма за тебе на този сайт:

http://www.lizardtech.com/download/dl_d ... atform=win
asinka - специалист
Този сайт е страшна зарибявка :)
danovsky, :thumbs:
asinka написа:
Този сайт е страшна зарибявка :)
danovsky, :thumbs:
Няма спор, Благодаря на всички отзовали се на молбата ми. Ще разгледам книжката и ще пиша веднага. Поздрави!!!
Lumin - специалист
Здравейте,
нека ви подскажа още една идея, която не видях някой да сподели тук относно този витраж.Става дума за алтернатива на боите за стъкло, които са чудесни, но и трудни за работа.
И така - използвайте фолия за цветни акценти и "релефи".Фолията се продават във фирми доставящи материали за реклама.Има транспарентни (прозрачни) и транслуцентни (непрозрачни, не се вижда през тях, но светлината преминава).Във магазините за мебелни аксесоари се продават фолия които имат структура и доста успешно имитират релефно стъкло.Съчетанието между различните фолия дават илюзия за класически витраж.
Начин на полагане на фолията.Релефните не изискват особени умения при полагане.Могат да се вдигнат при неправилно поставяне, ако не са били притискани.Лепилото им се активира при натиск.
За транспарентните и транслуцентните може да ги полагате и на сухо , но е доста трудно и изисква умения.По-лесният вариант е да се полагат на вода.Пръскате с пръскалка за цветя докато се създаде равномерен воден слой.Може да намокрите и фолиото.При полагане ще имате възможност да приплъзвате парчето фолио до точното му място.Излишната вода се отстранява с помощта на попивателна кърпа и шпакла за полагане на фолио.
Фолията трябва да се полагат преди лентата, за да може тя да стъпи върху тях.
Ще пробвам да кача снимка на витраж правен по този начин.

Прикачен файл

IMGP0161+.jpg
IMGP0161+.jpg (53.26 KиБ) Видяна 11184 пъти
nephelin - помощник
хора,отговорът е-ВИТРАЖНО ФОЛИО,има го в разните складове-microasu,geko...и други.
лесно е,а и ефекта си е един и съ6т
asinka - специалист
nephelin написа:
хора,отговорът е-ВИТРАЖНО ФОЛИО,има го в разните складове-microasu,geko...и други.
лесно е,а и ефекта си е един и съ6т
Ти току що каза, че соята си е вратна пържола!
Изображение

Тема "Витраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: