Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
BHAGAVAD75@ABV.BG
bhagavad75@abv.bg написа:
Duke_BG написа:
а най - лесно ще е да дадеш един чертеж на къщата като отбележиш на него кое къде ще е за да драскаме по него :)
Добре-чертежа до дни го изпращам.
СХЕМАТА
Гост
bhagavad75@abv.bg написа:
Duke_BG написа:
а най - лесно ще е да дадеш един чертеж на къщата като отбележиш на него кое къде ще е за да драскаме по него :)
Добре-чертежа до дни го изпращам.

Прикачен файл

shema2.jpg
shema2.jpg (48.41 KиБ) Видяна 23885 пъти
Duke_BG - специалист
след като вкараш тръбата 3/4 в къщата слагаш кран и тетка 3/4 +2х 1/2 .
единия край на тетката през кран и възвратен клапан (той а комбиниран на новите бойлери и с предпазен клапан) към бойлера , а с другия чрез тетки и колена обхождаш както е на скицата .
топлата вода излиза от бойлера и по същия начин обхождаш - не мисля че е необходимо да пускаш топла вода до пералнята но все пак ако имаш някаква друга мисъл съм я начертал с пунктир.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (28.53 KиБ) Видяна 23877 пъти
bhagavad75@abv.bg
Duke_BG написа:
след като вкараш тръбата 3/4 в къщата слагаш кран и тетка 3/4 +2х 1/2 .
единия край на тетката през кран и възвратен клапан (той а комбиниран на новите бойлери и с предпазен клапан) към бойлера , а с другия чрез тетки и колена обхождаш както е на скицата .
топлата вода излиза от бойлера и по същия начин обхождаш - не мисля че е необходимо да пускаш топла вода до пералнята но все пак ако имаш някаква друга мисъл съм я начертал с пунктир.
Добре,влизайки в къщата минавам на 1/2 цол-това разбрах.С единия край на тетката ,(слагам кран и възвратен клапан) отивам до бойлера. С другия край на тетката отивам до кухнята и оттам до другите точки. Поправи ме.Абсолютно начинаещ съм,ако може по-просто обяснение. Благодаря.
bhagavad75@abv.bg
masteradmin написа:
Аз лично работя с полипропиленови с алуминиева вложка. Хубавото е че почти не ти трябват инструменти освен водопроводен или френски ключ. Тръбата завива самичка и няма нужда от колена. Ето няколко мои снимки. Мислех отдавна да напиша статиика но ме беше страх да не ме оплюят майсторите щот съм любител. :bulb:
Ще използвам същите тръби-как става снаждането на тръбите към тетките и крановете-резба?Някакви уплътнения ползват ли се?Само френски ключ ли ми трябва?Благодаря.
Osiris - специалист
bhagavad75@abv.bg
Два френски тия тръби имат щипки с които се закрепват неподвижно към стената , също така ножица за такива тръби тефлонова лента или кълчища както ти по харесва има и разширители за снадките (може да ползваш и бургия за дрелка с голям диаметър) :?
другото е търпение и упорит труд :?
Последна промяна от Osiris на съб окт 17, 2009 2:00 pm, променено общо 1 път.
bhagavad75@abv.bg
[quote="Osiris"]bhagavad75@abv.bg
Два френски тия тръби имат щипкш с които се закрепват неподвижно към стената , също така ножица за тасива тръби тефлонова лента или кълчища както ти по харесва има и разширители за снадките (може да ползваш и бургия за дрелка с голям диаметър) :?
другото е търпение и упорит тру Разширител за снадките? :?
siscokz - помощник
А все пак тези алуминиеви вложки как се монтират към тръбите. Има ли някакъв специален начин, в смисъл трябва ли да се прави някаква резба на тръбите или как кажете?
velsi - Почетен майстор
Не се правят резби, не се лепи. Има си специални фитинги.

Изображение

Изображение
Cecy - специалист
Здравейте, виждам че вече е писано по въпроса за поялник за ППР.Все пак някой може ли да ми каже за фирма която продава този поялник по интернет, или от кого мога да си го поръчам с доставка.Понеже във Варна има само някакви по 30-40лв, които са китайски, не ми вдъхват доверие.Или по 200-300лв което ми се вижда много скъпо.
Искам също да уточня - марката на поялника ли е ЕВРОМАСТЕР или това е име на магазин?Благодаря

Тема "Подмяна на старите тръби и водомера с полипропиленови?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: