Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
greenhrast - специалист
Оше не завършил ремонта - съм працакал чисто новата врата алуминка :|
Драскотина ~3см достатъчно дулбока че да се вижда черна линийка (алуминия отдолу) не прекалено дълбока - 1 бр.
2 петна - по някакакъв начин съм ударил вратата с нещо тъпо. Имам предвид тъп предмет. Тъпо, нали?

Идеи? Шкурка 2000, кит, боя-спрей, шлайф паста :?
velsi - Почетен майстор
Принципно е възможно, но не съм убеден дали ще докараш същия бял цвят. Може да пробваш нещо друго: силен разтворител (от коресилин нагоре) разтваря леко праховото поктитие, тъй като то е на полимерна основа. Ако успееш по този начин да "размажеш" боя по проблемното място и после да полираш... Нищо не ти пречи да опиташ.
greenhrast - специалист
Кх-кх :)
Купих си кит за Алуминий 800гр - 3 лв
Мазах, съхне, шлайф паста, пак мазах, пак шлайфпаста.
Като се изшлайфа драскотината пак се вижда, НО като се ръсне с боята (на спрей) става ОК.
Старнно преди да си купя кит само с боя не стана - боята се оттичаше от драскотината. Като сложа кит и го изшлайфам въобще не се вижда да има ефект, но след кит-а боята вече не се оттича :)
Та като свърша ремонта - махам и останалите лепенки от вратата и ако има други драскотини, отивам да напсувам фирматас дограмата, купувам си нов флакон боя, изшкурвам я цялата врата с шкурка 2000 и я пребоядисвам. Изсъхва за час-два, хваща гланц, супер :wink:
Продавам 795гр кит за алуминий - 2,95лв :wink:
velsi - Почетен майстор
Радвам се, че си постигнал успех. Но да знаеш, че много често се случва още материала да е надран при транспорта, а това не си личи под лепенките. Просто така го продават търговците на едро. Та мисълта ми е, че може от фирмата изобщо да не са виновни.
greenhrast - специалист
Може да НЕ са виновни. Като не съм гледал (достатъчно внимателно) при монтажа :?
Факт е средната греда и едната крайната дойдоха без лепенки. А дефектите ги забелязахме след 20 дена. Може и аз да съм ги извандалствал. Но когато отлепя лепенките ... ако намеря дефект, не знам :x (това ще е след доста време, като свърша ремонта, сигурно в другия живот).
А със сигурност когато изшкурих средната греда (с леките чернилки от охлузване) имаше някаква миниатюрна изпъкналост на самия Al профил, просто с пръст се усеща че стърчи. колкото повече го минаваш с шкурката2000, толкова повече се увеличава едно черно петънце (самиа алуминий) при изтъняване. Е тва вече е от тях :evil: Верно че се забелязваше само от 10 см и от при осветяване с лампа от близо, но... Както и да е забравям я тая фирма :!:

Тема "драскотини по Al - врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: