Дано темата не се дублира с някоя друга, но понеже много бързам в момента и нямам време да търся ...
Също така не съм сигурен, че темата ми е за този раздел, и затова моля да ме извините.
Та на проблема:
купих си апартамент съвсем наскоро и сега му правя "освежителен" ремонт. Забелязах, че под прозореца в кухнята (дефакто само той е истински външен, защото преди всички други има тераси) стария латекс е пожълтял, и като го пипнах с шпаклата се излющи едно голямо петно, около 1 кв. м
Петното го шпакловах, като само най-горе до прозореца още не съм, защото искам да питам какъв е начина да се спре тая проникваща влага между прозореца и стената (стената трябва да е бетонна, защото блока е ЕК - едроплощен куфраж). Явно има някакви малки междинки между бетона и самата дограма и влагата прониква. Мислех да го запълня със силикон, но не знам дали ще е удачно. Или пък с полиуретанова пяна?
П.П.
Забравих да кажа, че отвън има сложен перваз от поцинкована ламарина, издаден някъде около 15-20 см, като между него и дограмата също видях че има малка хлабина, но там със сигурност ще го запълня със силикон и влагата оттам не би трябвало да може да прониква.
Ще съм много благодарен ако ми помогнете с някакъв съвет.
Също така не съм сигурен, че темата ми е за този раздел, и затова моля да ме извините.
Та на проблема:
купих си апартамент съвсем наскоро и сега му правя "освежителен" ремонт. Забелязах, че под прозореца в кухнята (дефакто само той е истински външен, защото преди всички други има тераси) стария латекс е пожълтял, и като го пипнах с шпаклата се излющи едно голямо петно, около 1 кв. м

П.П.
Забравих да кажа, че отвън има сложен перваз от поцинкована ламарина, издаден някъде около 15-20 см, като между него и дограмата също видях че има малка хлабина, но там със сигурност ще го запълня със силикон и влагата оттам не би трябвало да може да прониква.
Ще съм много благодарен ако ми помогнете с някакъв съвет.