Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
siderovbg - специалист
Здрасти на всички маистори! Зная че тук за всичко има лек. Баща ми има фреза фу 250, но липсва един детаил които задвижва масата. Та ако имате схема на фрезата или размерите на детаила или по точно елемента които предава движението да го споделите с мен.
Благодаря!
siderovbg - специалист
Значи ФУ 250 е металообработваща фреза. Моделаа е старичък и ме интресува кинематичната схема на машината - ако някой има останала му схема наследствие от родител или има такава машина... Конкретно да обясня - задвижва се от един ел мотор (това го пиша понеже ммодела ФУ251 се задвижва с джа ел мототра - едина за раб маса един за главата). Начина на задвижване го открихме, но липсва един елемент които фактически разпределя и преддава от своя страна движвние към раб маса. На нас ни трябват данните му.
velsi - Почетен майстор
Аз ще се опитам да ти намеря схема.
velsi - Почетен майстор
Намерих ти схема, но за съжаление тя е за по-големия модел ФУ 320. Май освен размера няма голяма разлика. Дано да ти е от полза. Има и някакви данни за двата модела.

Прикачен файл

IMG_0226_.jpg
IMG_0226_.jpg (132.8 KиБ) Видяна 9289 пъти

Прикачен файл

IMG_0227_.jpg
IMG_0227_.jpg (68.48 KиБ) Видяна 9289 пъти

Прикачен файл

IMG_0228_.jpg
първата колонка е за ФУ250, втората за ФУ320
IMG_0228_.jpg (93.05 KиБ) Видяна 9289 пъти
siderovbg - специалист
Благодаря много Velsi, но за жалост не ми върши работа :( , но ако не ти представлява трудност пусни ми и легендата на кинематичните елементи, понеже презполагам, че кинематиката на двете фрези се различава единствено по задвижването на работната маса. Странното обаче е че в описанието на техническите характеристики и при ФУ 250 са дадени два ел двигателя..... страннно!!!! И накрая да не се окаже, че с баща ми се заблуждаваме.....
Още веднъж голямо БЛАГОДАРЯ!!!!
velsi - Почетен майстор
Ще видя какво още има в този учебник.
Въпреки че темата е много стара да попитъм дали нукой е намерил тази кинематична схема. Интересува ме начина на автоматично то задвижване, липсват кутията с предавките.
Всичко може да се намери, дори и резервни части.

Тема "ФУ250 (Универсална фреза)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: