Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Имам готов резервоар 2.2х2.2 м с дълбочина 0.85 м (0.55м в земята, а 0.3м - над). Смятам да го облицовам с гранитогрес и понеже отгоре смятам да поставя 2 капака от прозрачен плексиглас 5мм в рамки от алуминиев профил (за да са по-леки), вероятно тези капаци 1.1х2.2 м ще провисват по средата. За целта реших в средата да поставя шадраванско тяло от 2 части. Горната като се отстрани, долната да остава на височината на горния ръб на резервоара (шадравана) и там да полягат капаците за да не провисват. Не съм наясно обаче: 1. Възможно ли е да се изработи шадраванско тяло в 2 части, като горната да се "донажда" само когато реша, че довечера резервоара ще го ползвам за шадраван; 2. Има ли смисъл капаците да са от прозрачен плексиглас (ще бъде ли по-топла водата) и 3. За колко време ще помътнее плексигласа и като помътнее ще продължава ли водата пак ефикасно да се топли през лятото? Съвети и идеи приемам всякакви - засега имам готово единствено коритото на резервоара/шадравана. Благодаря предварително!
pavkatay - майстор
тези капаци от алуминиеви профили 1,1 х2,2 м ще провиснат само ако аз стъпя върху тях (колебанията в теглото ми са между 75 и 85 кг) :-D
Защо никой не ми отговаря на въпросите?! :| Чакам идеи за шадраванско тяло в 2 части или някакъв по-подходящ от този вариант. Как да захвана шадраванското тяло за дъното - става дума за типичен класически шадраван със кръгло тяло в средата, от което на няколко места излизат струите. А къде е ситуирана помпата? Сигурно в процес на разговора ще ми хрумнат и други въпроси. Хайде майстори, къде сте?
Като забележка вмятам, че фОрмата на шадраванското тяло е много условна - колкото да визуализирам нещо, за по-ясна представа. Предполагам, че помпата се позиционира най-отдолу в самото тяло и може би ще се наложи да го направя по-високо в най-долната му част, ако е така. Въобще - наистина нямам представа как се процедира :-(
pavkatay - майстор
за покриването наистина мога да помисля, ама за изпълнението на самия шадраван трябва някой с поне малко опит. а и някоя снимка ако пуснеш ще е добре :wink:
Брее, докато разбера какъв е проблема с картинката - свят ми се зави....

Прикачен файл

rezervoar.jpg
Схема
rezervoar.jpg (33.64 KиБ) Видяна 3843 пъти

Тема "Пак за шадраваните" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: