Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
lfc
Предстои ми да си правя бункер за пелети от талашит или от някакъв подобен материал. Търсих подобно тема, но не открих...може и в мен да е проблема. ;) Някакви идеи и изобщо как е най-удачно да стане този проект ? ;)

Благодаря !
plastkomfort - специалист
Ето това

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (110.46 KиБ) Видяна 13832 пъти
naskov - майстор
Аз си ги поръчам на един мебелист. Имат формата на паралелепипед. Вътре по средата имат наклонена плоскост. Ако искаш точни размери, ще ги премеря.
lfc
naskov написа:
Аз си ги поръчам на един мебелист. Имат формата на паралелепипед. Вътре по средата имат наклонена плоскост. Ако искаш точни размери, ще ги премеря.
Извинявай, но възможно ли е да му направиш една снимка. Знам какво е паралелепипед, но искам да видя къде ти е дупката за шнека, а и да го видя в завършен вид...И ако не те затрудня... да ми дадеш и размерите.

Благодаря !
corropt - напреднал
Здравейте,
Аз също се огледах за такава тема, но нямаше и затова се захванах да си направя бункер. Имах подходящи плоскости, както и имам инструменти и реших да икономисам някой лев, а и имах желание сам да си го направя по размер който на мен ми върши работа.

Снимките не са ми много подробни както и не се виждат детайли и са некачествени. 3 в 1 хахаха :) При интерес мога да направя по-хубави на готовият бункер. Водил съм се по модела който е пуснал plastkomfort като в интернет се намират размерите му, но аз ги направих както на мен ми е удобно.
За мен трудната част беше да направя долната част на 4те плоскости там където става прехода в кръгла тръба. Исках също да има възможност ако нещо се задръсти шнека да мога да блокирам пелетите които са в бункера и да мога да разглобя шнека и долната част на бункера за да се почисти без да се налага да изваждам всички пелети от бункера. Направих го като изработих 2 квадратни плоскости с дупка в средата с диаметър на отвесната тръба и между 2те плоскости има разстояние да сложа примерно 1 парче от ламиниран паркет. Ако се налага разглобяване няма да влезне лесно парчето ламинат, но пък с малко поклащане мисля че няма да има проблем да си проправи път през пелетите. Отвесната тръба е за мръсни води фи 150 като под ъгъл с монтажно лепило съм сложил дренажна тръба фи 90. На шнека тръбата е фи 75 така че като влезне в фи90 да има възможност за коригиране на наклона на шнека. Сложил съм една капа(или тапа беше) фи 150 в долната част на тръбата, като съм направил много на брой, но малки по диаметър дупки за да пада прахта от пелетите. Такава решетка има и при готовите бункери. При тестовете които правих(без пелетна горелка) не видях да става задръстване на пелети, но пък и не видях да пада прах през ''решетката'' :?: Струваше ми 5 лв за тръбите+ 5лв за рапидки, другото си го имах налично.

С интерес очаквам вашите коментари и идеи за подобрение.

Прикачен файл

Photo0968.jpg цялостен изглед при тестване

Прикачен файл

Photo0966.jpg Наклона е добър и няма много пелети да се задържат.

Прикачен файл

Photo0965.jpg тук най 'ясно' се вижда прехода между тръбата и бункера

Тема "Как да си направя бункер за пелети ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: