Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
wernis - специалист
Здравейте. Имам нужда от съвет .
Изнесох мивката в кухнята на терасата и прокарах тръбите , като пуснах тръба за канализацията 4 см. с определен наклон като частично я вкопах в единия край Тръбата е по цялата дължина на помещението повече от 4 м. Сега проблема е че трябва да се скрие тази тръба Желанието ми е коридор и кухня да са на едно ниво и за целта трябва да се излее нова плоча отгоре ... Бихте ли дали съвет как става това .
Мислех си и за варянт да се даде лек наклон на замазката така че да се излезе на нула към коридора . но замазката пак се чудя как може да стане .
Каже моля и как се прави разтвора за заливка , използва ли се перлит или нещо друго
Благодаря
masteradmin - майстор
Аз одвна не съм се занимавал с плочи но преди ги правех по следния начин:
Плочата се прави от пясък и цимент в пропорция 1 към 4 или 1 към 5.
1. Като начало пресяваш един човал пясък и го забъркваш с цимент след това с него правиш така наречените маики. Тесе правят доста бавно и внимателно с нивилир. Направята на първата е още по трудна защото трябва да е от една страна перфектно хоризонтална а от друга да бъде наи високата точка в пода. След това в зависимост от размерите на помещението правиш още 1 или 2 такива маики които изглеждат като релси с ширина 10 - 15 съм. Разтоянието между тях гледаи да не надвишават 1.2м - до 1.5м. За тази цел ти трябва дълъг метален мастар. Важно е маиките освен да са хоризонтални сами за себе си да бъдат хоризонтални и една спрямо друга.
След като маиките изсъхнат. Забъркваш пясъка, цимента и останалите камъчета от пясъка на маиките. И пълниш между тях като с металния мастар теглиш по маиките.
Това е в общи линии.
Niky - специалист
1 пясък към 5 цимент, или 5 пясък към 1 цимент?
Тани - модератор
5 пясък към 1 цимент
Niky - специалист
Именно. Затова попитах, да не стават грешки :-D
wernis - специалист
Не стана ясно перлит използва ли се и каква роля играе той .Ако се слага какво е съотношението към комбинацията пясък-5 цимент-1
solo5 - майстор
и аз трябва да правя същата гимнастика като теб :roll:
обаче не смятам да лея плоча :cool:
мисля си за фибран, армирана мрежа и замазка :roll:
Ето снимки как е при мен засега:

Прикачен файл

преди заливане.jpg
положени са тръбите, но не са залети
преди заливане.jpg (43.07 KиБ) Видяна 4607 пъти

Прикачен файл

общ поглед.JPG
тук вече нивото е подведено и са залети