Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
от vesko91 » съб ное 10, 2007 11:34 pm
искам да си направя мотофреза . Ако някои разполага с някакви скици или чертежи ще съм много благодарен да ги сподели.приемам идеи и с ел.мотор.
от div » вт ное 13, 2007 3:57 pm
Вруското списание Моделист конструктор има много схеми.Потърси през Гугъла.
от crez » вт ное 13, 2007 5:12 pm
Намери сайта на списание "Направи сам" или се свържи с тях и поискай от архив чертежите на мотофрезата публикувани мисля че през 80 години на миналия век /тогава беше вестник/.
vesko91 написа:искам да си направя мотофреза .


Искам само да вметна, че не е лесна работа. Даже и да разполагате с чертежи, трябват още много неща. Най-вече технически познания, металообработващи машини, заварочна техника, и т.н. Готов съм да помагам от разстояние, ако има въпроси, и снимки.
Ако това в ника е година на раждане, още от сега мога да кажа, че няма да се справиш сам. Въпреки желанието. Може би след години....
от div » вт ное 13, 2007 9:34 pm
В Пловдив сглобяват мотофрези Призма.А ко имаш двигател от там си купи само редуктора.
от vesko91 » чет ное 15, 2007 5:34 pm
познаниа мисля че имам достатачно за да се справя поне с това нещо . имам и необходимите машини .но просто защо трябва да откривам топлата вода .По ще ми е лесно ако има нещо готово просто да го направя от колкото тепарва да го мисля кое как .Разполагам с редуктор които е куплиран с ел. мотор но не знам дали ще ми свърши работа.МОЛЯ ПОМАГАИТЕ :? АГОДИНАТА МИ НА РАЖДАНЕ Е 1959 :-D
от Стефан » чет ное 15, 2007 6:11 pm
vesko91 написа:..По ще ми е лесно ако има нещо готово просто да го направя от колкото тепарва да го мисля кое как ? АГОДИНАТА МИ НА РАЖДАНЕ Е 1959 :-D


По-лесния вариант е да си купиш от магазина. Освен ако не е за тръпката.
Извинявам се, че това 91 ме подведе. Сега видях, че скоро имаш и рожден ден :lol:
от vesko91 » чет ное 15, 2007 6:48 pm
обичам да се занимавам с техника позна че всичко е за тръпката прост като хоби.
от Стефан » чет ное 15, 2007 7:05 pm
И аз имам много такива тръпки. Лошото е, че вече май остарях.
Да не би да си от ВИММЕСС
С баща ми направихме и ползвахме дълги години фреза на трифазен ток. Проблема е в големите обороти. Иначе работи перфектно. Много е мощна, няма проблеми с паленето на разни адаптирани балканчета. Обаче манговците два пъти ни крадоха по сто метра кабел 4 жилен и ... Та си купихме за 955 лева една готова фреза с двигател субару и нямаме вече проблеми. Нито с паленето нито с жицата.ю

А с електрорезата си е малко опасно. Особенно в лозето, защото трябва да караш реда напред и назад, а назад минаваш близо до кабела. Един път аз и един път баща ми навихме кабела на таралежа.
от vesko91 » пет ное 23, 2007 4:41 pm
ДАИ ЧЕРТЕЖИ,СКИЦИ ИЛИ СНИМКА
от Харалампи » пет ное 23, 2007 11:19 pm
Чесно казано в момента е разглобена и не ми се сглобява само за една снимка. Обаче ще пробвам да направя една проста схемичка.
от velsi » съб ное 24, 2007 12:41 am
Щом е разглобена още по-добре. Снимай отделните части, а после ще обясниш на кое къде му е мястото. Така даже май ще ти е и по-лесно.
Ма не е разхвърляна на части. Просто е със свален двигател и таралежи, но не е у нас и няма път към мястото където се съхранява. Ще спретна една бърза схемичка и я пращам.

Основният проблем са високите обороти. Ако имате подходящ редуктор може да си спретнете друга схема. Ние използвахме ремъчна и верижна предавки като оня големия кръг ако се чудите какво е да знаете че е едно много голяма алуминиева ремъчна шайба. Специална поръчка. Платформата на която е хванат електродвигателя е на пантички и е хваната за кутията на верижната предавка със стержен и пружина, като по този начин се осигурява обтягането на ремъчната предавка. Не трябва да се обтяга много, защото двигателя е много мощен и ако няма известно преплъзване при запъване в някой корен не се знае какво може да стане. Наистина ще трябва да отида да снимам оригинала, не знам дали добихте някаква представа от тази грозна схема.

Прикачен файл

Freza.JPG
Малко е тъпа схемата ама на Word толкова. Ще се опитам да дам обяснения.
Freza.JPG (19.24 KиБ) Видяна 10315 пъти

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Какви статии искате?”