Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Има ли някой представа как се обработват върбовите клончета, за да се свият на венец. Необходим ми е за декорация на сватбен ден.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Свежите върбови клонки са си меки и гъвкави. Режат се от върбата и веднага се сплитат. Експирентирай - дали натопени във ваза преди сплитането ще стават. Инак трябва в последния момент да береш и плетеш :-)
За плачеща върба става дума, надявам се, си наясно, не всяка върба става.
Инак от върба плетат всякакви кошове. Режат се клоните, белят се, сушат се и после като ще се плетат се киснат няколко часа във вода целите потопени.
Не знам каква ти е идеята за сватбен венец от върбови клонки. Оригиналната символика е именно, че е свежо и нетрайно. С върбови венчета са лазарките и младоженките, но в традиционен обред никой не гледа, че поувяхнал венеца.
На венеца ще сложа бял воал и ще го закрепя на входната врата. Ние набрахме клончета, обелихме ги и ги накиснахме във вода, но май започват да се чупят, а са много млади и тънички. Мислих си, че бъркаме някъде в технологията, защото съм виждала малки (по диаметър) венчета, а ние нещо не се справяме. Клончетата са именно от плачеща върба.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Берете, белите, сушите, киснете, плетете.
Сега сме ранна пролет, вие опитвате да плетете със стари клони.
Купете готов венец.
TANGRA - специалист
Като се ожених ми плетоха и венци и чудеса после ходиха майките и бащите да ги хвърлят в река да видят дали ще отплават надалеч за да се види колко ще е дълъг брака Дрън Дрън помогнете на младите каквото можете те сами ще се оптавят. Както се казва " Да са живи и здрави ние с каквото можем ще помагаме. Докато са здрави ръцете гладни няма да бъдат" Изкарайте си весело на свтбата и им помагайте повече без да се натрапвате те от това имат нужда не от сватбен венец.

Тема "венец от върба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: