• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ben84 - специалист
пет ное 29, 2019 7:53 pmшоп написа:
Единственото евтоно отопление с ел. награветал е с акумулираща печка :idea:
Колегата търси мобилност и бяга от климатик. Надали ще си вземе печка 300 кила :-D
шоп - майстор
Много нежни станахме, хем искаме да ни е топло, хем евтино, хем леко.

Тухлите се вадят и двама човека + комби я прекарват.
Но всеки си има глава на раменете. Аз лично ако съм на квартира няма да дам 800-900 за някаква смешка. За тези пари мога да сменя 8-9 квартири и на всяка да купувам по една втора ръка акумулираща за 100лв, а като си тръгна ще е бонус за хазяите :-D

Разбира се варианта за акумулация важи само ако ел.енергията е двойно тарифна.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб ное 30, 2019 7:20 amшоп написа:
мога да сменя 8-9 квартири и на всяка да купувам по една втора ръка акумулираща за 100лв, а като си тръгна ще е бонус за хазяите :-D
Шопе, нещо ми се струваш пристрастен, да не си хазяин случайно? :-D
шоп - майстор
:-D

Хазяин съм, но всички апартаменти, които давам под наем са оборудвани с климатици висок клас. :partyman:

Знам, че преди да искам пари трябва да вложа пари.
ben84 - специалист
съб ное 30, 2019 7:20 amшоп написа:
Много нежни станахме, хем искаме да ни е топло, хем евтино, хем леко.
И ти си прав.
За мен по-важно е в случая, автора на темата да не се подведе от рекламите. А и други потребители да го прочетат.
Щото много хора си мислят, че тия ултра модерни панели ще им намалят сметките.
Истината е, че не харчат нито повече, нито по-малко от стара комунистическа печка "Лъч"
Даже си мисля, че при печката "Лъч" усещането за топло ще е повече :partyman:
EDI - майстор
Една Елдомка за 50-60 лева топли работилницата зимъска, върши работа, но за в къщи не бих я ползвал.
annynik - помощник
Панелите не са толкова скъпи 800 лв. Купих си 600 ватов от немския Амазон за малка спалня на вилата . Има и други по-интересни модели с повече екстри таймери, настройки... Има и такива с картини, изглеждат като плакати на стената.
По-икономично е от елдомката и духалката. Не заема място, не нагрява въздуха, а предметите, въздухът остава свеж, било уж здравословно...
Чудя се обаче как би повлияло на телевизор ако е на един метър от него примерно - тия ИЧ вълни да не го изпържат.

Ако ми трябва супер бюджетно отопление бих си купила маслен радиатор втора употреба за 80-100 лв.
zz_stefanov - майстор
ср дек 04, 2019 7:51 amannynik написа:
Панелите не са толкова скъпи 800 лв. Купих си 600 ватов от немския Амазон за малка спалня на вилата . Има и други по-интересни модели с повече екстри таймери, настройки... Има и такива с картини, изглеждат като плакати на стената.
По-икономично е от елдомката и духалката. Не заема място, не нагрява въздуха, а предметите, въздухът остава свеж, било уж здравословно...
Чудя се обаче как би повлияло на телевизор ако е на един метър от него примерно - тия ИЧ вълни да не го изпържат.

Ако ми трябва супер бюджетно отопление бих си купила маслен радиатор втора употреба за 80-100 лв.
Как определи, че е по икономично от "елдомката"(каквото и да означава това) и духалката.
Електрическите отплителни уреди са единствените с КПД 100%, раликите между тях са в насочеността на тплината, инертноста, комфорта ... но всичката енергия отдавана от тях влиза в стаята. Икономия може да се получи от по ефективно терморегулиране (да се ограничи прегряването на помещението) всеки градус нагоре е пари, но те всички имат терморегулатори.

Купува се това което ще ти създаде усещане на комфорт, икономията е забрави.
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за инфрачервени панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: