Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavlovip - напреднал
съб ное 30, 2019 1:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
pavlovip, беше писал, че нищо не си променял, в настройките, а тая година не маже да стопли, за разлика от миналата.
Оказа се, че си променил нещо!!!
Като правите корекции, записвайте си по някакъв начин- на тефтерче, в телефона, на компа и няма да имате проблеми!
Ами наистина нищо не съм пипал от миналата година. И си записвам на тефтер какво и кога променям. Последни промени са правени на 04.01.19. След края на отоплителния сезон я чистя основно и я изключвам. Но сега в началото на този сезон доста от последните настройки са променени. Примерно температурата на водата беше на 48 градуса а на въздуха в стаята на 19. Седмичния програматор е тотално объркан, и сега като се разхождам по параметрите има доста който са променени. Според мен явно управлението нещо се е сбъгнало лятото. Друго обяснение нямам. Иначе благодаря за съветите но температурата на изгорелите газове все още не пада под 120-140 градуса. Намалих силата на вентилаторите но видим ефект е само зацапвания прозорец.
estzvetanov - специалист
вт дек 03, 2019 9:00 pmpavlovip написа:
съб ное 30, 2019 1:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
pavlovip, беше писал, че нищо не си променял, в настройките, а тая година не маже да стопли, за разлика от миналата.
Оказа се, че си променил нещо!!!
Като правите корекции, записвайте си по някакъв начин- на тефтерче, в телефона, на компа и няма да имате проблеми!
Ами наистина нищо не съм пипал от миналата година. И си записвам на тефтер какво и кога променям. Последни промени са правени на 04.01.19. След края на отоплителния сезон я чистя основно и я изключвам. Но сега в началото на този сезон доста от последните настройки са променени. Примерно температурата на водата беше на 48 градуса а на въздуха в стаята на 19. Седмичния програматор е тотално объркан, и сега като се разхождам по параметрите има доста който са променени. Според мен явно управлението нещо се е сбъгнало лятото. Друго обяснение нямам. Иначе благодаря за съветите но температурата на изгорелите газове все още не пада под 120-140 градуса. Намалих силата на вентилаторите но видим ефект е само зацапвания прозорец.
една от причините за разбърканите настройки може да е, ако си изключвал камината от контакта и батерията, която поддържа настройките да се е изтощила. При включване отново в контакта програматора да си е дръпнал някакви фабрични настройки примерно.
nelim - специалист
Бе и моята цяло лято беше изкл. от контакта, ама не се е ресетнала, ама не е ясно докога, засега е 3-та година :)

Иначе - мисля че си се пресилил доста с тия 60(120) градуса за топлите газове.

Моята камина рядко е под 100гр на 6кв, дори и с турболатори и изчистена.. вероятно е въпрос на камина/комин и т.н. защото колкото и да съм си играл - не съм постигал кой знае какъв ефект, ама то според мен няма и нужда.

В момента на 6кв - темп на газовете е 116, пар55 ми е 90 (т.е. ще почне да намаля чак ако стигнат 180гр) а мисля че на 100(200) ще изключи аварийно.

В крайна сметка идеята на тая камина е да топли, а не да си меря температурата на изходящите газове.
Да - сигурно някаква част хвърчи през комина, ама 3-та година си се топлим 2 етажа (120кв) и вкъщи сме щастливи без да ни пука чак толкова колко е топъл комина - приеми си че ще е 160 вместо 120-130 и да не ти пука чак толкова :)
Не вярвам разликата в разхода да ти е чак толкова голяма, аз си горя към 3т на сезон, къщата е без изолация, само с нова дограма.
Какво ако са ми 120 газовете, да не ми падне разхода на 2тона я? :)
zlatanov_1988 - помощник
Здравейте искам да попитам за Mini Maxima 27 kw , нормално ли е около управлението където е да пари няма ли проблем за стопяване на управлението .. И ако може някои да предложи параметри за добра работа на котела и нормален разход , благодаря предварително
kani123 - напреднал
BI XTE LI MI DALI NASTROIKI NA 18 EKOSPAR MNOGO PEPEL MI SABIRA ? VENTILATOR 24 I 28 NA PO GOLEMI OBOROTI LI DA GI NASTROQ ILI NA PO MALKI / blagodarq predvaritelno
gnt69 - майстор
нед дек 08, 2019 3:54 pmkani123 написа:
BI XTE LI MI DALI NASTROIKI NA 18 EKOSPAR MNOGO PEPEL MI SABIRA ? VENTILATOR 24 I 28 NA PO GOLEMI OBOROTI LI DA GI NASTROQ ILI NA PO MALKI / blagodarq predvaritelno
Смени пелетите и давай на български.
Егаси лайната!!!
kani123 - напреднал
:cool:
нед дек 08, 2019 4:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Егаси лайната!!!
Я пак кажи какво искаш да кажеш че не те разбрах
kani123 - напреднал
нед дек 08, 2019 4:37 pmkani123 написа:
Егаси лайната!!!
майсторе
нед дек 08, 2019 4:37 pmkani123 написа:
Егаси лайната!!!
Бе сетил си са да замениш големите лайна с Кирилица.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: