Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
вт дек 03, 2019 9:38 pmgrants написа:
Здравейте колеги,някой сблъсквал ли се е с горелка РБ 30 на, която подсветката на дисплея свети , а не се вижда менюто.Бяло петно.
Някой нещо....
ср дек 04, 2019 4:53 pmgrants написа:
Някой нещо....
Ако инфо за РБ20 ти върши работа, миналата година ми се случи.
Изключих от щепсела, включих в щепсела и сега се вижда, сякаш малко по бледо от преди. Не съм връткал контраста, щото не човъркам много, пък и с цаките не ми е проблем. Утре може да опитам.
grants - специалист
ср дек 04, 2019 5:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 04, 2019 4:53 pmgrants написа:
Някой нещо....
Ако инфо за РБ20 ти върши работа, миналата година ми се случи.
Изключих от щепсела, включих в щепсела и сега се вижда, сякаш малко по бледо от преди. Не съм връткал контраста, щото не човъркам много, пък и с цаките не ми е проблем. Утре може да опитам.
Благодаря ще пробвам.....ама нe ми се вярва да стане.А за контраста да не би да има няква врътка......щото иначе не виждам как може да се промени контраста
ср дек 04, 2019 5:24 pmgrants написа:
...А за контраста да не би да има няква врътка......щото иначе не виждам как може да се промени контраста
Няма. През менюто, но с невидимия дисплей, единствения начин е, някой да го прави на работещ дисплей и ти да повтаряш поредността на натисканията на копчетата.
По скоро е за ремонт, ако не се оправи с изключването.
Поне да топли, че...
filmatoplo - майстор
Веднъж подобен дисплей се оправи с рестарт на платката ,но последно време ги пращам до Варна на Натурела -да отиде и се върне с Еконт плюс ремонта струва колкото -1 шкембе ,тройка с гарнитура с 3 филии хляб и 1 бира образно казано :wink: или 25 лв.
rashev4 - помощник
Ще можете ли да помогнете ?
Тъй като съм само от месец собственик на котел експерт 30 и пролетна горелка RB 30 star и не съм сигурен какво трябва да се направи , ако изобщо е нужно да се прави нещо . Та отоплявам около 100 квадрата къща с вътрешна изолация и гипсокартон алуминиева дограма подови във всекидневната , което се управлява от трипътен термостатен винтил , който смесва топла с хладка вода ( оставил съм го да работи на 1 ) . Термостатни клапани на всеки радиатор . 200 литра бойлер , който е с терморегулатор с електрическа задвижка . Горя слънчогледови пелети с добро качество . Вчера вдигнах капацитета на шнека на 35 , но не намалява консумацията на пелети по-скоро я вдига всяка вечер сипвам по 30 килограма ( две човалчета ) и все още не е достатъчно студено на вън . Параметрите са ми следните :
Р1
Подаване на гориво
Порция ( сек.) 3
Цикъл (сек.) 45
Вентилатор 48
Доп.вент. 43
Р2
Подаване на гориво
Порция ( сек. ) 5
Цикъл (сек. ) 45
Вентилатор 51
Доп.вент. 45
Р3
Подаване на гориво
Порция ( сек. ) 8.5
Цикъл ( сек. ) 45
Вентилатор 60
Доп.вент. 48
Благодаря предварително !
gnt69 - майстор
ср дек 04, 2019 7:19 pmrashev4 написа:
Ще можете ли да помогнете ?

Благодаря предварително !
Според мен ти трябва глава за 20 киловатова горелка.
rashev4 - помощник
Това не ми стана много ясно ? Извинявай , но не съм много вещ .
joroG - помощник
Смени си главата на горелката,с такава за RB20 и ще имаш по добро горене и по малък разход.
rashev4 - помощник
Благодаря за предложението .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: