Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Човек, остави мисленето и предполагането, а изучи принципа на управление на горелката. При зададени 60*С ти обричаш котлето да не вдига повече от 55*С. Задай му 80 и пробвай. Без да вдигаш подаваното количество гориво, горелката ще работи само на Р3 до 70*С, а дали ще ги достигне - това зависи от мощността на включените радиатори, но във всички случаи ще е над 60-65*С
markoscbr - специалист
съб дек 07, 2019 9:26 amDikata123 написа:
Намалих ги и спирам около 10 тина радиатора!
P3-5.0-45-52
P2-3.9-45-48
P1-2.7-45-46

При тези настройки гори около 60 кг за денонощие!
Колега при тези мощности няма как да достигнеш желана 22°С температура в помещенията,може но навън трябва да е 10°,аз отоплявам 130кв с настройка Р3-10,0. Р2-5,7 Р1-2,5,с зададена температура 70° с таймери и съм доволен.По високата зададена температура на водата няма конденз,също така зададена температура на помпата 60° и много зависи от инсталацията как е направена :yawinkle: :yawinkle:
Dikata123 - напреднал
Колега с така зададените стойности нагласена температура на водата 55 градуса държи около 51-52 градуса в най студеното ми помещение е 22 градуса а в най топлото 28-29 градуса.С две помпи съм който работят постоянно понеже системата ми е голяма и има далечни радиатори,нямам термоглави нямам термостати!На 50-52 градуса радиаторите парят,конденз никога не съм имал в котела,вътре е Побеляло като в мелница!
Дика, ако сложиш термоглави, поне на горещите помещения, дори да вдигнеш Т на водата, разхода ще падне, другите помещения ще са по топли, в котела пак ще е мелница.
По добра дистрибуция, по висок коНфорт.
Dikata123 - напреднал
Абе обмислям го този варянт ама жената май се дърпа :-D :shock: 28-29 градуса и било таман!Та въпросните стай са 2 вътрешни с една външна стена от всякъде изолирано!Като загася парното за чистене цял ден не работи примерно пада температурата най много до 24-25 без да се пали!Та мисълта ми е ако сложа тези термо глави дали ще се затолят тези радиатори :?
Тия 28-29, реално са 24.
Смени термометъра и мястото му!
Dikata123 - напреднал
Сменях го батерий сменях местих го наистина са толкова бая жегичка си е в тия стаи!
markoscbr - специалист
съб дек 07, 2019 7:07 pmDikata123 написа:
Колега с така зададените стойности нагласена температура на водата 55 градуса държи около 51-52 градуса в най студеното ми помещение е 22 градуса а в най топлото 28-29 градуса.С две помпи съм който работят постоянно понеже системата ми е голяма и има далечни радиатори,нямам термоглави нямам термостати!На 50-52 градуса радиаторите парят,конденз никога не съм имал в котела,вътре е Побеляло като в мелница!
По важно е ти да си доволен ,стори ми се странно с заведение и 10 радиатора с тази настройка ,аз за това казвам много е важна как е направена системата ,ОК успех :partyman:
Dikata123 - напреднал
С тези настройки съм когато не утоплявам ресторанта,когато го толя повишавал значително че както няма и изолация няма стопляне.Абе доволно до година ще изолирам и ресторанта.
markoscbr - специалист
съб дек 07, 2019 8:30 pmDikata123 написа:
С тези настройки съм когато не утоплявам ресторанта,когато го толя повишавал значително че както няма и изолация няма стопляне.Абе доволно до година ще изолирам и ресторанта.
Ок,ще трябва

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: