Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте преди 7 дена си газифицирах апартамента 2+1 63кв с терасите.. Котела е viessmann vitodens 100,с панелни радиатори тип 22 в кухнята 1600/600,в коридора 900/400,детска стая 1400/600,хол 1800/600.
Задал съм по термостат 22гр.Проблема е че изключва по вода а не по темп... Задал съм 45гр на вода вдига темп до 52гр за 40мин. И изключва за 15ми и пада до 38гр...Понеже не достига в хола 22градуса мисля да пусна нова тръба на ф20 и да сложа още един радиатор 22/900/600 за да оправя този проблем... Или поне така си мисля, исках да се допитам до вас...
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако зададеш по-висока температура проблемът ще изчезне. Можело е да го избегнеш, ако беше избрал котел с ниска минимална мощност - вместо този с 5кВт, има други с 2кВт, които много по-добре пасват на твоето жилище. Та - вдигни температурата и не се занимавай с глупости
Да но в това време в хола неможе да вдигне температура, камолибв студено време абв коридора, кухня и стая не се диша става 25.5 градуса а в хола 21.. Ако намаля термо главите котела включва и изключва през 3 мин... А за котела че е с мин. 4.7кв знам но вече е късно...
Акобвдигна градусите пък ще гори като замаян, той и сега си понагаря... За това искам да му сложа още един радиатор да докарам минимума на котела...
ср дек 11, 2019 8:24 amIffy написа:
Добре де, казаха ти нещо, ти почваш да умуваш!
Вдигни градусите на котела, ограничи стаите и коридора с турмоглавите до комфортна температура и изчакай да видиш какво ще стане! Така горещата вода ще ходи към хола и ще се подобрят нещата. Пък да беше попитал или поне прочел нещо предварително.
Пак си сложи още един радиатор, но до тогава опитай така!
Новия радиатор няма да ти покрие минимума на котела. Котела работи за топлозагубите на къщата, в собствения си диапазон, а на минимум ще работи когато радиаторите са способни да отдадат толкова, при толкова загуби. Като запролетее, тези радиатори отслабват драстично.
Първата сметка е къща, втората радиатори при Х отопление и накрая се подбира котел.
Пробвах така като намаля радяторите... Котела пали и гаси през 5мин...завива му се свят и гаста заминава... А като го усиля гаста заминава още повече разлика минимална...
ср дек 11, 2019 11:55 amIffy написа:
Пробвах така като намаля радяторите... Котела пали и гаси през 5мин...завива му се свят и гаста заминава... А като го усиля гаста заминава още повече разлика минимална...
А радиатора в хола? Термоглавата на колко е? Секретния вентил как е настроен?
И моя котел беше така, ама не съм ревал щото знам защо е така. На всеки 3 минути цикъл. Разхода на газ съвсем нормален. Купих му стаен и стана перфектен.
Инсталатора ми може да се похвали с клиент.
Махай термоглавата, а секретния развий до край! Стайния беше в хола, нали?

Не да намалиш радиаторите, а да са на исканата от теб стайна температура. Зададе ли максимална Т на водата?
Kondor1 - специалист
ср дек 11, 2019 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо да ги маха? После някак ще стане еднакво навсякъде ли?
ср дек 11, 2019 4:18 pmKondor1 написа:
ср дек 11, 2019 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо да ги маха? После някак ще стане еднакво навсякъде ли?
Има проблем с отоплението на хола. Казвам така, за да изключа вероятността радиатора да е ограничен, от който и да е край. Ако се подобрят нещата, на него ще му светне и после лесно може да си регулира нещата.
Просто се опитвам да доуточня насоките, дето му даде Лазар и щото ми се струва, че нещо не прави както трябва или поне не всичко.

Целта е да се стопли хола, но ако си прочел всичко, за проблема му, не разбирам защо питаш.
Всичко е отвито до край разбира се... Днес мислих мислих и мисля че си намерих грешката, когато изчислявахме радиаторите в хола трябваше да слжа 22/1600/900... На някой хора в семейството не им хареса че бил много висок и го замених с 22/1800/600....и днес ми светна че ми се губят 400вата...и пак ме води до мисълта че трябва да сложа още един радиатор по сметки 22/900/400 но мисля да направя запас 22/900/600...Днес изместих термостата в кухнята оставих го на 21градуса...като се прибрах току що навсякъде беше перфектно само в хола беше 18 градуса... Като погледнах от 5 и 30 сутринта до 18:30 беше навъртяло 2 кубика което е перфектно... Ако е в хола върти по 10 кубика на денонощие което прави 5 кубика на 12 часа
Георги767 - специалист
Е,видели сега как се оправиха нещата.Като почетеш още малко още повече ще се нагласи.И аз,кото теб в началото бях като в небрано лозе.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: