Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Чета и не вярвам....
Баси как се надпърдявате и сами влизате в Холивуд.
Явно мразите да четете. Стотин пъти в тази тема е писано - "Не променяй цикъла!"
Ще има буци - като си играете с бутоните като малко дете с пишката си и си ги мерите тука.
Всичко е до окото да свикне и да се променя най-вече вятъра при усетено подаване.
Хай Наздраве
stridata - специалист
20-ка е да и е с термо глави. Топля 100м2 етаж от къща. Няма вариант да не пипам цикъла и да ръчкам с термоглави и моя случай. Това е единствения вариант да няма тлеене и буци. Другия вариант е термостат и яко горене.
andy_forresite - майстор
Мда, другия вариант да не прави булвани (дума, която човек не може нито да напише, нито да произнесе, но значи големи бучки) е да гори еда-едва. При мен е приложимо за два радиатора по проблемната линия и бойлера, ама не трябва да се къпем че подлага р2. И ... не става и така.

Ники, щракнах няколко снимки по дисплея и една на горелката след ръженосан Булван :lol: след 2 часа. Прилича все едно не съм го пипал от септември, ама е горяло два часа. Да ми кажеш на колко да го сложа тоя пусти вятър. Утре ще ти ги покажа. Ако беше някой друг, директно му обявявах клавиатурен двубой :yawinkle: Трифоне
вт дек 10, 2019 11:22 pmandy_forresite написа:
... Ако беше някой друг, директно му обявявах клавиатурен двубой :yawinkle: Трифоне
Станахми двама, в клавиатурното бойно изкуство. Къф колан имаш?
Бат ти Ганя е снабито око, личи му от IPто. Десетата цепи, не си хаби приказките напразно, ма няма кой да слуша. Последния пример е от Страдивари. Още не е избърсал първия пелетен прах от носа на обувките, а обяснява за цикли и как и що.
Подозирам бат ви Ганя и още няколко, че дават обратната връзка в Грейко.
stelibg - специалист
.....
Ники, щракнах няколко снимки по дисплея и една на горелката след ръженосан Булван :lol: след 2 часа. Прилича все едно не съм го пипал от септември, ама е горяло два часа. Да ми кажеш на колко да го сложа тоя пусти вятър. Утре ще ти ги покажа. Ако беше някой друг, директно му обявявах клавиатурен двубой :yawinkle: Трифоне
Да, просто трябва да се приеме, че има слънчогледови пелети, които потвърждават правилото, "че колкото и да се въртиш, д-то ти е все отзад". Т.е ще си правят буци, независимо от настройките, били те и от "велик майстор". Нали са 2 параметъра за настройване.
Точно такива пелети мен ме отказаха от слънчогледките. Пре сезон 2016-2017 изгорих с големи мъки над 5 тона от боклуците, докато с букови карам с 3600 кг. А пробните слънчогледови пелети, които бях взел горяха добре, та ме подлъгаха :snakeman:
stridata - специалист
ср дек 11, 2019 6:33 amТрифон П.Трифонов написа:
... Ако беше някой друг, директно му обявявах клавиатурен двубой :yawinkle: Трифоне
Станахми двама, в клавиатурното бойно изкуство. Къф колан имаш?
Бат ти Ганя е снабито око, личи му от IPто. Десетата цепи, не си хаби приказките напразно, ма няма кой да слуша. Последния пример е от Страдивари. Още не е избърсал първия пелетен прах от носа на обувките, а обяснява за цикли и как и що.
Подозирам бат ви Ганя и още няколко, че дават обратната връзка в Грейко.
Трифонов, мили. Хахахх. Не знам кой е бат ви Ганев(предполагам инсталатор или търговец с опит) ама ако дойде в къщи и ми направи само с настройки по-добро горене от мойто с тия пелети ще му направя една мебел каквато и от каквото си избере за вкъщи, даром! Условието е да не прави буци и шлака за 15 дни и има на разположение само дисплея на горелката. То това не е ракето строене?! Година и полвина внимание повече от жената му обръщам. Изчел съм всички негови, твой и на който и да е в нета писания, 90% от които не помагат за мойто къще, система и горелка с котел. Жена ми повече от 22 градуса не търпи, а тво се постига ако подържам огън от клечка кибрит в котлето.... Че не разбирам, не разбирам..... Ама то няма кво повече да ръчкаш по тия настройки, вода, въздух, модулация, подаванне, цикли?
andy_forresite - майстор
ср дек 11, 2019 6:33 amТрифон П.Трифонов написа:
Къф колан имаш?
Понеже не обичам конфронтирането официалната версия е бял колан. Търпението ми е пословично, но когато някой прекали, слагам подходящия цвят колан според противника.

Ето линкове към споменатите снощи снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/984/9702984p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/985/9702985X.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/987/9702987v.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/988/9702988L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/989/9702989n.jpg

Чакам инструкция на колко % да наглася вятъра и повече да не го пипам. Никога.
n.ganev - майстор
stridata написа:
Условието е да не прави буци и шлака за 15 дни и има на разположение само дисплея на горелката.
Ако беше достатъчно само да се вторачваш в дисплея специалистите от Термосиликат щяха да бъдат богопомазани с техният продукт
n.ganev - майстор
andy_forresite, намаляй кислорода докато изтеглиш пламъка в предните отвори. На снимката се вижда, че горенето е много назад - предпоставка за нагар в горивната камера и въпросните булвани
filmatoplo - майстор
Същото направих и преди малко .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: