• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 09, 2019 8:14 pmVurbanov 90 написа:
пон дек 09, 2019 7:57 pmPantata написа:
Здравей те. Нов съм в групата. Трябва ми савет за КОТЕЛ. Модел GF35. Пелетите ми са добро качество. Постоянно задръства, а сервизите се заети не мога да обърнат внимание. Ако може някой да даде настройки за шнек и въздух. Благодаря
:?
Качи си настройките тук да видим
Шнек
C01 1.5
C02 1.5
C03 4.5
C04 5.0
C05 5.5
C06 6.0
C07 7.0
C08 7.5
C09 5.0
C10 0.0
C11 3.0
C12 0.0
P05 40
P27 0.0
Хора при мен много шлака се събира.Дайте съвет как да я намаля.Чистя по три пъти на денонощие.Скамина GF30 съм.
miro_800 - специалист
Пробва ли с други пелети?
ср дек 18, 2019 10:23 pmmiro_800 написа:
Пробва ли с други пелети?
Пелетите са ми все едни и същи.Пробвах и с австрийските ,горе долу същата работа
ton4o_1028_bg - напреднал
ср дек 18, 2019 12:05 pmDarko0511 написа:
Хора при мен много шлака се събира.Дайте съвет как да я намаля.Чистя по три пъти на денонощие.Скамина GF30 съм.
Тази година и при мен се получаваше шлака, но след коментарите на върбанов и като видях и неговите настройки пробвах като увеличих въздуха достта, самото обдухване, шлаката си изчезна, пробвай.
После си поиграх и с намаляне на дозата пелети защото като увеличиш въздуха се вдигат темоературата на изгорелите газове и може да почне да ти прави проблеми да влиза в модулация или да се гаси от термосттата на високи димни газове.
Играчка си е, но повече въздух по малко натрупване в мангала на шлака и отделяне на по добро изгаряне и хвърчене на изгорели пелети като сняг.
Пробвай те и си пишете какво сте правили че после се забравя, имам предвид скакви настройки...
RightClick - напреднал
нед дек 22, 2019 6:06 pmton4o_1028_bg написа:
Тази година и при мен се получаваше шлака, но след коментарите на върбанов и като видях и неговите настройки пробвах като увеличих въздуха достта, самото обдухване, шлаката си изчезна, пробвай.
После си поиграх и с намаляне на дозата пелети защото като увеличиш въздуха се вдигат темоературата на изгорелите газове и може да почне да ти прави проблеми да влиза в модулация или да се гаси от термосттата на високи димни газове.
Играчка си е, но повече въздух по малко натрупване в мангала на шлака и отделяне на по добро изгаряне и хвърчене на изгорели пелети като сняг.
Пробвай те и си пишете какво сте правили че после се забравя, имам предвид скакви настройки...
През колко минути го направи почистването и за колко секунди ?
ton4o_1028_bg - напреднал
Не нестава въпрос за почистването с него съм си играл да е през 8 минути и да чисти 12 15 10 на през 12 ми е направено по настроики от доставчика, кой знае каква разлика несъм установил задръства и задръства, но каткто казах след като видях други подобни настроики и реших да намаля малко фозата пелети и да увелича с по 100 200 оборота вентилатора, резултата беше уникален от всрки ден чистене на шлак нямах вече о чистих отвреме на ереме през седмица само пепел околко и в пепелника това съм установил, интерестно мие с каква температура на изгорелите газове си примерно меите са доста високи но небях чистил от началото на сезона 1 ноември до сега и днес ми даде грешка високи димни газове и реших да я почистя и намалих драстично подаването като интервал увеличих малко дозата и намалих драстично и вентилатора сега димните са около 100 но ще видим поведение топлене, малар че навън е достта топло задръстване и т.н и пак казвам пробвайте и пишете и прочетете преди да слушате някой макар и той да разбира може и да е с подобна система но не е еднаква, затова коментари на колеги с друг вид марка са ужас но всеки преценява. До сега от тоя форум няма кой знае някой много да е помогнал или споделил аз съм сбрал опит от проба грешка, качил съм това което и върбанов, това което знаеме но пробвайте, настроокиъе са идентични и менютата също като се започне от по старото управление, по новото и това с тъча, аналогични са и както на камини и горелки. Успех и като се казва споделяите впечатления и опит.
пон дек 09, 2019 8:44 amVurbanov 90 написа:

Стаен термостат
Колега, как си свързал стайния термостат в камината? Аз съм със същата камина, като твоята GFN18. От Термостата има 4 изхода - един L, един N,
един NO и един COM. L и N са ясни, другите No и COM съм ги вързал за камината на позиция стаен термостат (червен и черен вход, ако има значение). Моят термостат е RT300i, но е почти същия, като твоя. :partyman:
Изображение
нед дек 22, 2019 6:06 pmton4o_1028_bg написа:
Сега по празниците ще имам време да си поиграя с настройките.Благодаря за съвета.
RightClick - напреднал
Момци , с управление Унипел съм 24 kw камина. 40% вентилатор да речем,на колко оборота отговаря?
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: