• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
maistora1965 - специалист
А производителите слагат оптрони„холотрони„ламбда сонди пък то важното е да е сделано.
lz2skt - специалист
Другото ,което съм чел ,че сламените много пушат и лъжат електрониките ,че липсва пламък.При мен и с рапичните ,последните го има този проблем от време на време...Пък и където съм гледал май на сламените им искат цена като на слънчогледа...те и от въздух да ги правеха производителите пак няма да са евтини.Очаквам следващите пелети да са от стеблото и кочана на царевицата....
ср дек 25, 2019 9:34 pmlz2skt написа:
Другото ,което съм чел ,че сламените много пушат и лъжат електрониките ,че липсва пламък.При мен и с рапичните ,последните го има този проблем от време на време...Пък и където съм гледал май на сламените им искат цена като на слънчогледа...те и от въздух да ги правеха производителите пак няма да са евтини.Очаквам следващите пелети да са от стеблото и кочана на царевицата....
:supz:
Представете си котлето.
lz2skt - специалист
Тази последната на клипа може да има проблем със сламените.По руските форуми съветват да е с въртяща се глава и има нещо като палец дето сваля спеклата се сгур от нискокачествените въглища(в случая спеклата се пепел от сламени пелети)
Termodinamik - напреднал
Здравейте колеги от два дни ползвам сламени пелени и наблюденията са ми че доста шлака се образува върху горелката и естествено нарушава нормалното горене .иначе разхода ми е четири чувалчета от 15к.за 24ч котела ми е sowilo или термодинамик 47.к реотана горелка .ако ги измешам със слънчогледови палети дали ще има пак шлака :?
MP3
вт дек 17, 2019 10:47 amthristov написа:
Здравейте колеги!

Имам съсед, който се занимава със земеделие. От миналата година започна да прави пелети от слама. Аз имам локално парно с котел на твърдо гориво и реших да си сложа горелка и да вземам пелети от него.

За съжаление обаче не знам каква горелка ми трябва. Майстора, който ми прави парното каза да не се занимавам, да си взема BurnIt и нормални пелети. Четох доста тук и в Интернет по въпроса. От БГ Терм ми предложиха Kostrzewa Twin Agro, но това е котел с горелка и не ми отговаря на възможностите.

Намерих и българска горелка https://mp-enviro.com/pelet-burner-bistra40/ . Видеото изглежда обещаващо. Някой може ли да ми помогне с информация за нея?

Благодаря предварително!

Здравейте!!!
Аз съм с такава горелка bistra40 и съм много доволен
ползвам я от две години гори и пелети от царвичак
pechkata - специалист
ср фев 12, 2020 5:43 pmMP3 написа:

Здравейте!!!
Браво и на каква цена се продава такава горелка...?
И може ли да гори царевица на зърно или костилки от череши синя слива...?
MP3
съб фев 15, 2020 6:18 pmpechkata написа:
ср фев 12, 2020 5:43 pmMP3 написа:

Здравейте!!!
Браво и на каква цена се продава такава горелка...?
И може ли да гори царевица на зърно или костилки от череши синя слива...?
Цената на горелката само е 2800 3000 лв
Може да гори царевица на зърно но трябва е суха и тя не е ефтина
докато един тон слама струва 170лв
проблема на сламата е че има много голям одпадък (под формата на шлака)
хората проектирали тази горелка с проектирали и Котел с голям пепелник
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна горелка за сламени пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: