• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Манометърът на горещата тръба след изхода на камината.
Няма връзка между мястото на пълнене и мястото на манометъра. Може да пълниш на подаващата или връщащата тръба - все на едно и също място отива водата :)
silent - майстор
Аз не виждам какво значение има къде е манометъра и ако някой може да обясни защо е хубаво да е еди къде се вместо еди къде си ще съм му благодарен....
Според мен проблема е по-простичък не ти държи крана за допълване на системата и вкарва още вода като за един ден вдига до 2бара....важно е обаче дали след още един продължава да вдига налягане или се кротва на 2 бара ...важно е също така дали пък налягането във водопрпвода пък случайно не е точно 2бара...
аз пълня моята система ръчно на студено на 1bar ...........в работен режим в зависимост от температурата на водата във водната риза налягането варира до 2бара.....не съм проверявал на колко е помпен разширителния съд...имам обаче и доп.предпазен клапан на 2,5бара до манометъра...
nikolovtomislav - помощник
Налягането се вдигна на 2,2 бара и не мърда повече. Така че не мисля че е от крана. И моята система я пълня ръчно на 1 бар
Предпазен клапан има на самата камина и изпуска капки вода. Камината е на пелети и в описанието пише, че максималното работно налягане на водната риза е 2 бара. Предпазния клапан го въртя ръчно и изпуска вода и налягането пада на 1.5 после пак се качва на 2.2
LazarGanev - "Велик майстор"
чет яну 02, 2020 10:30 pmnikolovtomislav написа:
Налягането се вдигна на 2,2 бара и не мърда повече. Така че не мисля че е от крана. И моята система я пълня ръчно на 1 бар
Ако налягането във водопровода е 2.2 бара, няма как в системата да вдигне повече. Дублирай крана за пълнене, наистина може да е от него
чет яну 02, 2020 11:14 pmLazarGanev написа:
чет яну 02, 2020 10:30 pmnikolovtomislav написа:
Ако налягането във водопровода е 2.2 бара, няма как в системата да вдигне повече. Дублирай крана за пълнене, наистина може да е от него
Благодаря много колега. Вчера смених крана и до днес не е качвала налягане
Зачестиха проблемите с кранове за пълнене. Тонката и той имаше такъв проблем, моя си се повтаря всяка година и кротва, по някое време.
А защо не се ползва правилният начин? Има си специални кранове, къде сваляш капачката, монтираш щуцера, наденеш маркуча, напълниш, па затвориш, манеш щуцера, върнеш си капачката, а тя осигурена с уплътнение, та да не изпуска. Чиста работа.
Имам си го на котела, ама ха де!
  • 1
  • 2

Тема "Камина със затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: