• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед яну 12, 2020 11:45 ampechkata написа:
...
Да не би при теб да се случва защото не го палиш редовно...
Това е едната причина. Когато съм си в къщи, доизгарям стари дърва.
Другата причина е ниската температура и дългият неизолиран димоход, който продължава и на вторият етаж, преди да влезе в розетката на комина.
Миналата година, без турболаторите и постоянно горене за буфера, нямаше мъзгоч, а кюнци съм чистил само в началото на сезон.
Както и да е, каквото имах, споделих го, а секи знае него си.
aanudis - напреднал
нед яну 12, 2020 9:49 amPOCEHA написа:
Настройките, до които аз стигнах са: Максимална мощност- подаване 8 секунди, пауза 15, вентилатор 51,
Нямаш ли много изхвърлени неизгорени пелети? Аз каквото и да правя вдигна ли над 43% вентилатора ми хвърля много неизгорели
aanudis - напреднал
съб яну 11, 2020 11:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Масово са подменяни контролери на Феролита, Ламборджинита и разни други горелки.
Виж да не си пропуснал- Росена питаше за настройки назад!
Ако си наблизо, може да ти монтираме моята горелка, да пробваш, хем ще придобиеш представа за контролера. Новият е с цветен дисплей, много по съвременен, но логиката си е пак такава.
Ако се сменя контролера на нашите горелки с Натурела, само контролера ли или и всчки сензори, мотори за шнекове и т.н?
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не мисля, че контролерът на НАтурела е по-добър от полския Tech! Сегашния управлява буфер с 2 датчика, трипътен вентил, има термозащита - неща, които Натурела не ги може и не искат да ги въвеждат.
aanudis - напреднал
пон яну 13, 2020 10:19 pmLazarGanev написа:
Аз не мисля, че контролерът на НАтурела е по-добър от полския Tech! Сегашния управлява буфер с 2 датчика, трипътен вентил, има термозащита - неща, които Натурела не ги може и не искат да ги въвеждат.
Моя Тech ме дразни че немога го управлявам през интернет. Купувах му модул, подкарах го за да разбера че контролвра ми бил от по-старата генерация и само мога да го гледам кви ги върши по интернет, нищо друго...
LazarGanev - "Велик майстор"
И какво искаш да му управляваш през интернет? Горивни настройки да правиш? Старт/стоп става със смарт термостат.
POCEHA - помощник
пон яну 13, 2020 5:07 pmaanudis написа:
нед яну 12, 2020 9:49 amPOCEHA написа:

Нямаш ли много изхвърлени неизгорени пелети? Аз каквото и да правя вдигна ли над 43% вентилатора ми хвърля много неизгорели
Не, нямам
Не изгорели пелети ми изхвърляше, когато бях със заводски настройки
aanudis - напреднал
пон яну 13, 2020 11:09 pmLazarGanev написа:
И какво искаш да му управляваш през интернет? Горивни настройки да правиш? Старт/стоп става със смарт термостат.
За вкл/изкл главно, ама пък като може всичко да се управлява ще си е голямо удобство... но все пак не е водещ фактор да дам стотици левове само заради това.. разучавам варианти на този етап

Под "смарт" да разбирам ли че има връзка с интернет и мога отдалечено да вкл/изкл или само по градуси бачка термостата?
Granch - напреднал
съб яну 04, 2020 9:31 pmsa6koto9308 написа:
Аз знам кода за "Меню инсталатор" и за "Сервизно меню" само някой който разбира да ме насочи
Здравейте колеги.
Нов съм във форума.
Имам същата конфигурация котел и горелка за първа година, макар, че имам същия котел на въглища в друга къща от десет години.
Моля за малко помощ от "sa6koto9308".
Писах на лично, но нямам отговор.
Може ли за информация какви са настройките на горелката за горене на слънчогледови пелети и какви са кодовете за достъп до сервизните менюта.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: