Здравейте на всички във форума да попитам камината ми е тригодишна екоспар 18-ка запалката пали до шеста минута последните дни пали около 15 20 минути дали е за смяна и ако е за смяна каква да си купя
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kani123
- напреднал
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
zlatanov_1988
- помощник
Здравейте след основното почистване на камината нещата не вървят добре увеличе разхода и водата постоянно пада градуса ..... Някои има ли този модел mini maxima 27 kw да напише да пробвам някъкви други параметри .... От форума пробвах доста но нищо не се получава в крайна сметка върнах моите си ,ще чакам помощ
nelim
- специалист
съб яну 25, 2020 9:42 pmpavlin83 написа: Здравейте ,Релето как разбира че камината е включила самопочистване?
Днес вързах bboila всичко е 6 но когато камината включи самопочистване релето гаси камината а сле това веднага се пали отново ,ще съм благодарен за всякъкви съвети .
Благодаря
То релето няма никаква обратна връзка с камината, следи си само температурата и решава дали да е пусната или спряна, т.е. ако ббойл-а щрака и я изключва - то е защото е достигнал зададената температура, то идея си няма какво прави камината, гори ли, не гори ли
pavlin83
- специалист
[/img]нед яну 26, 2020 8:36 pmnelim написа:Съгласен но това ми го направи 3 пъти подред когато камината вкл.самопочистване релето прецъква и я гаси. След цялата процедура по гасепе пали веднага а датчика за стайната температура ми показва с 3' по ниска от зададената .съб яну 25, 2020 9:42 pmpavlin83 написа: Здравейте ,Релето как разбира че камината е включила самопочистване?
Днес вързах bboila всичко е 6 но когато камината включи самопочистване релето гаси камината а сле това веднага се пали отново ,ще съм благодарен за всякъкви съвети .
Благодаря
То релето няма никаква обратна връзка с камината, следи си само температурата и решава дали да е пусната или спряна, т.е. ако ббойл-а щрака и я изключва - то е защото е достигнал зададената температура, то идея си няма какво прави камината, гори ли, не гори ли![]()
Прикачен файл
Ето нагледно кога гаси
Screenshot_20200125-184634.jpg (90.39 KиБ) Видяна 2411 пъти
nelim
- специалист
нед яну 26, 2020 8:40 pmpavlin83 написа:Ми на тая снимка горе свети червено - не трябва да гаси - като изгаси е синьо...нед яну 26, 2020 8:36 pmnelim написа:Съгласен но това ми го направи 3 пъти подред когато камината вкл.самопочистване релето прецъква и я гаси. След цялата процедура по гасепе пали веднага а датчика за стайната температура ми показва с 3' по ниска от зададената .съб яну 25, 2020 9:42 pmpavlin83 написа: Здравейте ,Релето как разбира че камината е включила самопочистване?
Благодаря
То релето няма никаква обратна връзка с камината, следи си само температурата и решава дали да е пусната или спряна, т.е. ако ббойл-а щрака и я изключва - то е защото е достигнал зададената температура, то идея си няма какво прави камината, гори ли, не гори ли![]()
![]()
Може нещо да ти е дефектно релето или да се смущава и да цъква.. пробвай да го отдалечиш малко с няква жица, близо ли е до камината? Не ми се е случвало такова нещо. Може да се свържеш с хората от про-смарт да ги питаш защо релето цъка без да е стигнало зададената температура
pavlin83
- специалист
ср яну 29, 2020 11:06 amnelim написа:Релето го отдалечих на около 1 метър от печката говорих с някой по тел от Redsun, който ми каза че е невъзможно това и ми каза да се обърна към инсталатора на печката, сега писах мейл към Prosmart и чакам отговор ситуацията е много интересна ще ви държа в течениенед яну 26, 2020 8:40 pmpavlin83 написа:Ми на тая снимка горе свети червено - не трябва да гаси - като изгаси е синьо...нед яну 26, 2020 8:36 pmnelim написа:Съгласен но това ми го направи 3 пъти подред когато камината вкл.самопочистване релето прецъква и я гаси. След цялата процедура по гасепе пали веднага а датчика за стайната температура ми показва с 3' по ниска от зададената .
Релето как разбира че камината е включила самопочистване?
![]()
Може нещо да ти е дефектно релето или да се смущава и да цъква.. пробвай да го отдалечиш малко с няква жица, близо ли е до камината? Не ми се е случвало такова нещо. Може да се свържеш с хората от про-смарт да ги питаш защо релето цъка без да е стигнало зададената температура
Трифон П.Трифонов
- майстор
Говорих със собственик на такава камина и въпросният Бибойл, който имаше същият проблем. Нещата били описани в някакъв форум на Просмарт.
Аз също имам наблюдения над същата камина, с устройството, но така и не открихме от къде идва проблема. След известно време нещата се изчистиха и "своеволно" гасене не се е случвало.
Обяснението било, че;
"Когато термостата е поставен далеч от релето, губи се връзката между тях и релето загася камината, като мярка за сигурност. Самото реле започвало да си "разширява периметъра", като по този начин търси връзка с термостата и ако това се случи, нещата се нормализирали.
Това е което ми казаха.
Аз също имам наблюдения над същата камина, с устройството, но така и не открихме от къде идва проблема. След известно време нещата се изчистиха и "своеволно" гасене не се е случвало.
Обяснението било, че;
"Когато термостата е поставен далеч от релето, губи се връзката между тях и релето загася камината, като мярка за сигурност. Самото реле започвало да си "разширява периметъра", като по този начин търси връзка с термостата и ако това се случи, нещата се нормализирали.
Това е което ми казаха.
pavlin83
- специалист
ср яну 29, 2020 8:50 pmТрифон П.Трифонов написа: Говорих със собственик на такава камина и въпросният Бибойл, който имаше същият проблем. Нещата били описани в някакъв форум на Просмарт.Искаш да кажеш че дължината на кабела бърка релето ли, вече и аз съм в недоумение
Обяснението било, че;
Това е което ми казаха.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Не. Разстоянието от релето до сензора, който е безжичен.
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература