Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zlatanov_1988 - помощник
Здравейте след основното почистване на камината нещата не вървят добре увеличе разхода и водата постоянно пада градуса ..... Някои има ли този модел mini maxima 27 kw да напише да пробвам някъкви други параметри .... От форума пробвах доста но нищо не се получава в крайна сметка върнах моите си ,ще чакам помощ
pavlin83 - специалист
Здравейте ,
Днес вързах bboila всичко е 6 но когато камината включи самопочистване релето гаси камината а сле това веднага се пали отново ,ще съм благодарен за всякъкви съвети .
Благодаря
nelim - специалист
съб яну 25, 2020 9:42 pmpavlin83 написа:
Здравейте ,
Днес вързах bboila всичко е 6 но когато камината включи самопочистване релето гаси камината а сле това веднага се пали отново ,ще съм благодарен за всякъкви съвети .
Благодаря
Релето как разбира че камината е включила самопочистване?
То релето няма никаква обратна връзка с камината, следи си само температурата и решава дали да е пусната или спряна, т.е. ако ббойл-а щрака и я изключва - то е защото е достигнал зададената температура, то идея си няма какво прави камината, гори ли, не гори ли :)
pavlin83 - специалист
Изображение[/img]
нед яну 26, 2020 8:36 pmnelim написа:
Здравейте ,
Благодаря
То релето няма никаква обратна връзка с камината, следи си само температурата и решава дали да е пусната или спряна, т.е. ако ббойл-а щрака и я изключва - то е защото е достигнал зададената температура, то идея си няма какво прави камината, гори ли, не гори ли :)
Съгласен но това ми го направи 3 пъти подред когато камината вкл.самопочистване релето прецъква и я гаси. След цялата процедура по гасепе пали веднага а датчика за стайната температура ми показва с 3' по ниска от зададената . :?

Прикачен файл

Screenshot_20200125-184634.jpg
Ето нагледно кога гаси
Screenshot_20200125-184634.jpg (90.39 KиБ) Видяна 2098 пъти
nelim - специалист
нед яну 26, 2020 8:40 pmpavlin83 написа:
Здравейте ,
Благодаря
Съгласен но това ми го направи 3 пъти подред когато камината вкл.самопочистване релето прецъква и я гаси. След цялата процедура по гасепе пали веднага а датчика за стайната температура ми показва с 3' по ниска от зададената . :?
Ми на тая снимка горе свети червено - не трябва да гаси - като изгаси е синьо...
Може нещо да ти е дефектно релето или да се смущава и да цъква.. пробвай да го отдалечиш малко с няква жица, близо ли е до камината? Не ми се е случвало такова нещо. Може да се свържеш с хората от про-смарт да ги питаш защо релето цъка без да е стигнало зададената температура
pavlin83 - специалист
ср яну 29, 2020 11:06 amnelim написа:
нед яну 26, 2020 8:40 pmpavlin83 написа:

Ми на тая снимка горе свети червено - не трябва да гаси - като изгаси е синьо...
Може нещо да ти е дефектно релето или да се смущава и да цъква.. пробвай да го отдалечиш малко с няква жица, близо ли е до камината? Не ми се е случвало такова нещо. Може да се свържеш с хората от про-смарт да ги питаш защо релето цъка без да е стигнало зададената температура
Релето го отдалечих на около 1 метър от печката говорих с някой по тел от Redsun, който ми каза че е невъзможно това и ми каза да се обърна към инсталатора на печката, сега писах мейл към Prosmart и чакам отговор ситуацията е много интересна ще ви държа в течение
Говорих със собственик на такава камина и въпросният Бибойл, който имаше същият проблем. Нещата били описани в някакъв форум на Просмарт.
Аз също имам наблюдения над същата камина, с устройството, но така и не открихме от къде идва проблема. След известно време нещата се изчистиха и "своеволно" гасене не се е случвало.
Обяснението било, че;
"Когато термостата е поставен далеч от релето, губи се връзката между тях и релето загася камината, като мярка за сигурност. Самото реле започвало да си "разширява периметъра", като по този начин търси връзка с термостата и ако това се случи, нещата се нормализирали.
Това е което ми казаха.
pavlin83 - специалист
ср яну 29, 2020 8:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Говорих със собственик на такава камина и въпросният Бибойл, който имаше същият проблем. Нещата били описани в някакъв форум на Просмарт.
Аз също имам наблюдения над същата камина, с устройството, но така и не открихме от къде идва проблема. След известно време нещата се изчистиха и "своеволно" гасене не се е случвало.
Обяснението било, че;
"Когато термостата е поставен далеч от релето, губи се връзката между тях и релето загася камината, като мярка за сигурност. Самото реле започвало да си "разширява периметъра", като по този начин търси връзка с термостата и ако това се случи, нещата се нормализирали.
Това е което ми казаха.
Искаш да кажеш че дължината на кабела бърка релето ли, вече и аз съм в недоумение :? :? :?
Не. Разстоянието от релето до сензора, който е безжичен.
pavlin83 - специалист
чет яну 30, 2020 6:06 amТрифон П.Трифонов написа:
Не. Разстоянието от релето до сензора, който е безжичен.
Моят ббойл е обикновен няма безжичен сензор

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: