• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Натискаш копчето у лево и после горното копче до отказ (не откат, както погрешно са изразяват непросветените)!
Ти книжле нямаш ли? Интернет гледам, че ползваш, та и там е описано.
mimitoni - специалист
Не се получава. И на двете места ме връща на 60гр. [-X
sokolov.91 - майстор
пет яну 31, 2020 10:22 pmmimitoni написа:
Не се получава. И на двете места ме връща на 60гр. [-X
Е то повече от 60 градуса не може...
Не разбирам що ти е повече. Бойлера ли ти е малък, та ти трябва по гореща вода? То тука от край време се говори за обеми, топлозагуби и ниски температури, но си трябва четене.
mimitoni - специалист
Преди 3 г. закупих промо пакета на Бош. Котле+бойлер+термоуправление CR 1OO. В ръководството на CR100 стр.6 има опция за темп.>60гр. но при потвърждение то ме връща на 60гр. :?
sokolov.91 - майстор
Е колко повече от 60 градуса? То 60 градуса е при датчика, а на душа тръгва вода поне на 70 градуса, ако не и повече (зависи къде е сензора).
Повече от 60 градуса се загрява само при дезинфекция.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб фев 01, 2020 8:56 ammimitoni написа:
Преди 3 г. закупих промо пакета на Бош. Котле+бойлер+термоуправление CR 1OO. В ръководството на CR100 стр.6 има опция за темп.>60гр. но при потвърждение то ме връща на 60гр. :?
Ако може да покажеш ще е добре. А иначе от всяка гледна точка не е добре да се загрява бойлера повече от 45-50*С
mimitoni - специалист
Лазаре не разбрах какво да покажа. И какво им е лошото примерно на 65-70гр в бойлера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Снимай тая 6-та страница да видим какво пише, че в моята книжка няма такова нещо. Не знам за какво са ти 65-70 градуса, като ползваш не повее от 40-42? Първо над 50*С започва усилено отделяне на котлен камък. Второ подгряването става с вода 80*С - много по-лесно и бързо се получават 40*С в бойлера, а всеки градус нагоре се получава все по-трудно, все по-продължително и на по-висока цена заради малкото дТ. Котелът трябва да работи продължително време на висока температура, в неикономичен режим. Трето през това дълго време на подгряване няма отопление. Четвърто горещият бойлер и тръби имат много по-големи топлозагуби. Това е набързо, което се сетих, но със сигурност може да се изброят още минуси на висока температура в бойлера, не напразно са направили това ограничение
mimitoni - специалист
Инструкция

Прикачен файл

име.jpg
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: