• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zhoro25 - специалист
Имам въпрос към някой, който има този вид камина отностно боравенето с Техническото меню/настройки.

Моята конкретно е Gardenia air, но май серията "Red air" имат сходни настройки.

Моля пишете.
ant-man - напреднал
Аз имам MCZ Gardenia Hydro. Какво точно те интересува?
zhoro25 - специалист
пет фев 14, 2020 8:16 pmant-man написа:
Аз имам MCZ Gardenia Hydro. Какво точно те интересува?
исках да попитам дали има възможност от техническото меню да се изключи вентилатора и камината да гори безшумно. Видях един познат с македонска камина, при която като направи градусите в помещението и вдига до 1-2 отгоре, и после докато падне до определените, камината изключва вентилатора и работи на много красив среден пламък - абсолютно тихо.

Той каза, че всичко това сам си го е настроил и го има като опции в нстройките.

Ама аз като вляза в техническото меню (патолата е А9), не знам кои настройки да пипна.

пробвах да намаля степента на вентилатора от основното меню - но само до 1-ва степен ми дава (няма 0), и си е шумно.

Изобщо дали е възможно да стане това на моята камина.
ant-man - напреднал
Да разбирам, че искаш да изключиш напълно топловъздушния внтилатор ли? Защото ако е така, мисля, че няма такава опция. При достигане на зададената Т, камината сама намаля вентилатора. Не знам дали може да се изключи напълно! Все пак моята камина е серията Hydro и е по различна. Ако има някой, който позва Air нека да каже.
zhoro25 - специалист
И аз така усещам, че моята е "бастър копче" - пускаш и работи без много много настройки.
ant-man - напреднал
нед фев 16, 2020 8:57 pmzhoro25 написа:
-пускаш и работи без много много настройки.
Точно! Това е и отплатата за по-високата цена! Май се колебаеше дали тази да вземеш. Мисля, че не си сгрешил в избора! :cool:
zhoro25 - специалист
[/quote]
Точно! Това е и отплатата за по-високата цена! Май се колебаеше дали тази да вземеш. Мисля, че не си сгрешил в избора! :cool:
[/quote]

Много съм доволен иначе!
pavel_baltiev@abv.bg - помощник
Аз съм с PRIMULA -RED Вече я ползвам втори сезон и нямам никакви проблеми.Купих я втора употреба от човек ,който преминава на газ и я е ползвал 4 години.Миналата година изгорих 2 тона пелети .Пролетта котела на родителите ми се спука 1997г е все пак, и на тях купих също въпросния модел втора употреба -работил 3 години -също без забележка.Само едно ми прави впечатление ,хората не си отварят камините да си почистят горивните камери и там е ужас.Вдига се разхода на пелети и от там МНОГО СКЪПО.При мен въпросния вентилатор -след като я взех- основно почистване преди да се монтира към системата,на първа степен не се чува.Ползвайте качествени пелети и няма да мислите за камината.
Аз съм с MCZ Saturn. Мога да управлявам вентилатора на степени от 1 до 5, след това е автоматичен режим - на него е винаги.
Започвам четвърти отоплителен сезон, преди два дни камината направи 9000 часа. Като разделих изразходените досега килограми на часовете, които е работела, се получи много приятен резултат - 0.84 кг/час. Винаги само един и същ производител на пелети, скъп и качествен (лично мнение), но сега като направих сметката ми е драго.
Има едно картонено кубче, което се пълни с пелети, мери се на кантар, за да се получи относително тегло и се въвежда рецепта-номер в менюто.
Ползвам седмичния програматор, много хубава благинка. Дистанционното така си стои неползвано.
Ще се радвам да съм полезен с още по темата!
аз съм със такава може би вече 6 сезон захващам. Изключително съм доволен, имам 2 въпроса обаче
какви са ви настройките на работа на камината
това дистанционно от къде се взима че моята няма и това малко ме дразни.
  • 1
  • 2

Тема "Някой с пелетна камина от MCZ red air сериите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: