Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Продавай 25кВт-вата и си вземи 10кВт камина. Бойлера като загрее и няма потребление, не е 3 киловата, а 0 киловата. Пълна мощност на радиаторите - може, ама да си забравил отворени всички прозорци и врати у вас :) В по-голямата част от времето ще ти трябва мощност с поне 30% по-малка. Цифрите ги казвам ей така, на око, ама мисля съм прав.
morfei1 - специалист
чет фев 20, 2020 12:19 pmSlavi77 написа:
Тази сутрин я погледнах ,от вчера 17:00 ч. до 10:00 ч. е изгорила 15кг без малко,(снощи сложих само едно чувалче).Разхода е понамалял,явно апартамента започна да се затопля,в сравнение с предните дни,но това не бива да ме успокоява.
900гр. средно на час с 25kw камина, даже трябва и да почерпиш :roll:
brassSob - специалист
Накрая като ми писне на шапката и ще му кажа да си я прибира,и да си я слага където иска,все пак той трябва да е специалиста не аз.С малкото знания които имам бях сметнал да взимам 16kw.щеше да е предостатъчна на макс потребление, но той ме убеди за 25kw.да било имало аванс...Какъв ти аванс,трябва да топля и комшиите. Ето заради такива вещи "специалисти"си патят хората.Добре че все още не е платена цялата инсталация изцяло от моя страна.
Както и да ги смятам
50 глидера H600 по 168W - 8400w.
6 глидера H800 по 223w -1338w
лира 140/40 -около -800w
Бойлер 150л -3000w.
Общо 13538w.
Но кога ще работят всичките едновременно?? :shock:

Тази сутрин я погледнах ,от вчера 17:00 ч. до 10:00 ч. е изгорила 15кг без малко,(снощи сложих само едно чувалче).Разхода е понамалял,явно апартамента започна да се затопля,в сравнение с предните дни,но това не бива да ме успокоява.

В момента е с тези настройки.Ако мислете че нещо трябва да се пипне моля да споделите.
Вие сигурни ли сте, че камината е с горивна камера за 25? Може да е доставена 25 с горивна камера за 16-ка! Като гледате горивната камера отгоре размерите са на борда по дълпочина /ширината и на двете е 14 см./ са:
на 16 - 11 см.
на 25 - 14 см.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Възможно ли е при Грейко на камината или на горелките, вентилатора да е напълно спрян в р-м поддръжка?
Колко е минималният разход в тоя режим ако някой е измерил, сметнал. Без да се гаси става въпрос.
Да, г-н Ганев. За моята горелка, знам че може да е в поддръжка без вентилатор. Съответно и още някои неща трябва да се съобразят, за да работи както искаме, ако знаем какво искаме, и знаем дали е нужно (подходящо).
Slavi77 - помощник
чет фев 20, 2020 2:09 pmbrassSob написа:
Накрая като ми писне на шапката и ще му кажа да си я прибира,и да си я слага където иска,все пак той трябва да е специалиста не аз.С малкото знания които имам бях сметнал да взимам 16kw.щеше да е предостатъчна на макс потребление, но той ме убеди за 25kw.да било имало аванс...Какъв ти аванс,трябва да топля и комшиите. Ето заради такива вещи "специалисти"си патят хората.Добре че все още не е платена цялата инсталация изцяло от моя страна.
Както и да ги смятам
лира 140/40 -около -800w
Бойлер 150л -3000w.
Общо 13538w.

В момента е с тези настройки.Ако мислете че нещо трябва да се пипне моля да споделите.
Вие сигурни ли сте, че камината е с горивна камера за 25? Може да е доставена 25 с горивна камера за 16-ка! Като гледате горивната камера отгоре размерите са на борда по дълпочина /ширината и на двете е 14 см./ са:
на 16 - 11 см.
на 25 - 14 см.
Не знам дали правилно ги измервам , но ги изкарвам 11см.
Slavi77 - помощник
пет фев 21, 2020 1:35 pmSlavi77 написа:
чет фев 20, 2020 2:09 pmbrassSob написа:
Както и да ги смятам
лира 140/40 -около -800w
Бойлер 150л -3000w.
Общо 13538w.

на 16 - 11 см.
на 25 - 14 см.
Не знам дали правилно ги измервам , но ги изкарвам 11см.
Ако е така , какво ще рече това че е 25kw. с горивна камера на 16kw ли...?
brassSob - специалист
Камината BIJOU 25 е с мощност на водна риза 21 KW. BIJOU 25 фабрично е със заготвена горивна камера на 16. При поръчката се уточнява дали да дойде с горивна камера за 21 kW или 14kW. Когато трябва да е с голяма мощност и голяма горивна камера се отстранява един малък детайл. Така че вероятно може би това е имал впредвид инсталатора или пък.....

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: