• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Leonid - помощник
Не, аз го купих от София!
[/quote]

Питам, защото изчезна мострата от там.
[/quote]

Никога не съм бил в този магазин и нямам представа какво е имало там. Ти да не си от региона?
brassSob - специалист
нед юни 14, 2020 9:48 pmLeonid написа:
Не, аз го купих от София!
Питам, защото изчезна мострата от там.
[/quote]

Никога не съм бил в този магазин и нямам представа какво е имало там. Ти да не си от региона?
[/quote]
Не съм, но знам.
andy_forresite - майстор
Връщам се на един коментар на филматопло относно слагането на ламарини за по-добро усвояване в "оранжев" котел. Щом няма видим ефект, тогава остава да се изработи топлообменник на димоотвода с димогарни тръби, който да посреща връщащата вода преди тя да влезе във входа на котела. С подходящ размер такъв топлообменник, топлоизолиран, разходът би могло да се смъкне с едни 15-20%. Все едно вместо 6 тона ще се използват 5.
Любопитен съм да видя каква е температурата веднага след фукса след смъкване на 9 киловата и 2-3 изгорени чувалчета. Ако е под 200°С този процент ще е надолу.

За успокоение, края на май имаше хладни вечери, а и за да не ръждяса котела, стартирах за 3-4 часа. Спазвам максимата на gnt69, цитирам "олЮто си знае работата" :yawinkle: . И на мен 2 кг/час си ги отнася за 3-4 часа в денонощие в един старт. Първото ми палене на моя котел беше август 2017 г., 34 градуса и аз правя проби 2 часа. 4-5 кила си изчезнаха. Какво, да съм имал някаква необходимост от киловати топлинна енергия?! Е, от 26 станаха 29,5 градуса с отворени прозорци, но трябваше да се пробва новата придобивка, както и горивото. Трябва да се загрее водата, металът, да дозатопли стаите и чак тогава почва да "прегрява" и да се чуди да гори ли. До достигане на този момент, колкото и малко време да е това, си гори все едно е зима.
filmatoplo - майстор
Имам монтирани 6-7 Феролита в моя град и ги наблюдавам ,квадратури и изолиране разно ,разходите им са 4-5 тона пелети .Горелките са монтирани на Виадруси главно ,2 има на котел Фероли -те си ги купуваха ,аз не съм ги препоръчвал .От към горелките Фероли няма ядове ,някой са 5-6 годишни .За разлика от горните споменати горелки -побърках се с тях ,я контролер,я нагревател,я мотор на шнек,я вътрешен шнек,постоянно задръствания ,постоянно ерор и тем подобни.Феролитата нито ги продавам ,нито съм им рекламно лице ,постарах се да ги изуча :wink: .
andy_forresite - майстор
С котел фероли колко градуса си виждал след фукса?

Значи новите модели котли са червени. Може би опит за асоциация с червено Ферари.
filmatoplo - майстор
150-160 -180 гр на 3 степен ,на първа слиза 90-110 гр .вече не ги и меря.То е мн относително .
stefan33 - специалист
пон юни 15, 2020 3:55 pmandy_forresite написа:

Значи новите модели котли са червени. Може би опит за асоциация с червено Ферари.
С фероли съм от 5 години-30 киловата и малката горелка.Имам турбулатори и управление натурела,термосонда след фукса.При изчистен котел темп. след фукса 120-130 градуса на 3 степен 21 киловата мощност.Като влезе в модулация 80-90 градуса.Чистя го основно през седмица.Тази зима 2600 кг дървесни пелети,100 кв къща,трети етаж,първия и втория не се ползват,изолация 10см,троен пакет дограма,22-23 градуса,котела работи 10-12 часа.
filmatoplo - майстор
А това е добра новина за човека пуснал темата . :wink:
brassSob - специалист
пон юни 15, 2020 3:55 pmandy_forresite написа:

Ами от големите производители останаха малко чугунени котли предлагани в България. Феролито е един от тях. Сега е червен. Симе, ДеДитрих, Виадрус вече не се вкарват заради това, че нямат Еко Дизайн. Сега има слухове, че затварят тотално производството на чугунени котли на твърдо гориво тези марки/ не съм видял и не твърдя/.Тези на Бисолид не ги броя за сериозни, Карпат и т.н.
filmatoplo - майстор
Карпат вади газове 200гр. :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комбиниран Котел Ferroli SFL 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: