• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб авг 08, 2020 1:58 pmsilent написа:
На този инсталатор кат му гледа човек предложенията никаква вяра да му няма.....
Абсолютно!
tosco - специалист
Да чуем твойто предложение.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами всеки ден говорим едно и също - за апартамент - най-малката възможна камина, не повече от 10-12кВт
За падналите от Луната- ако държат на ЕкоСпар, нека е Минима 12 (10/2).
Инак може и Бижу 10 (8.4/1.6).
Се едни пелети харчат.
съб авг 08, 2020 11:26 amtosco написа:
Я, да взема да си повдигна темичката с друга дилема ;)
...Екошпар 18КВ и Екошпар 25КВ.
Инсталатора е препоръчал Ауригата 25КВ, като по-икономична и по-за предпочитане.
Ще съм благодарен отново за всякакви мнения и предложения,
Тя, темичката, не е твойта, ма си я подигай колкот искаш.
Това, че еди коя си била по икономична, ме озадачи. Възможно е понякога и по голямото да е по икономично, ма знам, че такова нещо се случва в изолирани случаи.
Как така ще се окаже Ауригата по икономична в малък топлоизолиран и дограмисан апартамент? Тоя инсталатор.....?????.....!!!!!

Тоско, да чуем някво обяснение, ако е изречено гласно!
DinkoIvanov - напреднал
Здравейте на всички.
Обмислям закупуването на пелетна камина за отопление на апартамент от 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Камината ще се монтира в хола, а в спалнята и кухнята ще се слагат радиатори, като тръбите ще са по тавана, защото по пода ми е окабеляването. Четох из нета за какви ли не модели на камините, какви ли не начини за монтаж на тръби, четох че може да е затровен тип (без да е свързано с бойлера парното). Възможно ли е?
djjimmy66 - специалист
вт ное 17, 2020 2:07 pmDinkoIvanov написа:
Здравейте на всички.
Обмислям закупуването на пелетна камина за отопление на апартамент от 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Камината ще се монтира в хола, а в спалнята и кухнята ще се слагат радиатори, като тръбите ще са по тавана, защото по пода ми е окабеляването. Четох из нета за какви ли не модели на камините, какви ли не начини за монтаж на тръби, четох че може да е затровен тип (без да е свързано с бойлера парното). Възможно ли е?
FIRESTAR W20 ! Евтина, българска, сполучлива, с отворено и изключително просто меню, тук няма да намериш нищо за нея, щото няма нужда! Имам я от този сезон и съм много доволен! Обърни внимание, че тук се обсъждат разни грейко, алфи, бърнити и не знам си кво, чиито настройки са заключени, сякаш не са си купили печка, а космически кораб, и при всяка смяна на пелети трябва да звъниш на специалист, а цената на посещение е 80-100лв. Е, де Илия на кирия?
filmatoplo - майстор
Чудесна възможност за реклама -камина Грейко Бижу -10 киловата . :wink:
filmatoplo - майстор
Специално за тези които не зачитат труда на съвестните майстори . :wink:

Прикачен файл

49289606_1995955137186051_5847639999758991360_n.jpg
49289606_1995955137186051_5847639999758991360_n.jpg (33.12 KиБ) Видяна 1711 пъти
djjimmy66 - специалист
вт ное 17, 2020 4:04 pmfilmatoplo написа:
Специално за тези които не зачитат труда на съвестните майстори . :wink:
Извинявай, не се засягай, нищо лично! Напротив, уважавам труда на хората и си плащам чинно за нещо, което не умея! Мен ме дразни друго: Не може да даваш 2-3-4 хиляди за ПЕЧКА и да ти я дават със заключено меню и всеки месец или при смяна на пелетите да викаш специалист да ти я настройва и да те ползва за абонамент!?! И пак да питам: Самолет ли си купуваме, или ПЕЧКА?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: