• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
чет окт 15, 2020 6:55 pmyanush написа:

Моят съвет смени контролера с този на тимел намират се за около 500 лв.
Моя контролер е Титаник, най евтиният. Интересно ми е тези 500 лв кога ще се избият?
Аз със донецки при сегашното време миналата година 150 кг.-20 дни дали дори не беше и повече.Отоплявам около 150 м2 общо магазин и бар потдържам 18 градуса.
При сегашното време и миналата година и тази година без да съм запалил горелката у нас ( около 250м2) навсякаде е много над 18 градуса.
ivanrib - помощник
Не мисля, че проблема е в контролера, а в неговата настройка. Ако сложа стаен термостат дали ще се променят нещата?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
+1 за Титаника!
Лесен за настройка!
3 неща за горене, 3 за поддръжка!
Може да се усложни със седмичен таймер и/или настройки по външна температура!
kacelovo - помощник
Каква е причината да не ми отчита датчика за връщаната студена вода !? Показва грешка на Return ERR. Всичко останало работи. С изключение, че шнека въртеше в другата посока и обръщах кабели за да го оправя.
Валтер Желязков - специалист
Провери буксата, сложи друг за проба. На мотора имаш ли реверс, превключвателя трябва да е в положение едно?
kacelovo - помощник
Завъртях всички налични през буксата и нищо. Няма отчитане на температура. Замерих с мълтиметър за някакво напрежение, в случая липсва. На останалите входове за датчици има от 3.26 V.
Изключи контролера от захранването, изчакай малко и го включи. Дай заводски настройки и го калибрирай. Друго не се сещам освен рекламация, ако е в гаранция.

Като откачиш буксата изчезва ли грешката, има ли някаква аларма?
Направих проба.
Активирана защита на връщане, откачих сензора от буксата и ми даде аларма за грешка на сензора за връщане (първата букса, от ляво, като си срещу контролера). Тази защита се активира, ако имаш 3,4-пътен вентил.
kacelovo - помощник
Заводските настройки от дефолт менюто ли. Ако да - пробвах. Изключвах включвах. Не реагира. Изглежда ще се говори с фирмата продавач. :sad:
yanush - специалист
чет окт 15, 2020 7:50 pmшоп написа:

Моят съвет смени контролера с този на тимел намират се за около 500 лв.
Моя контролер е Титаник, най евтиният. Интересно ми е тези 500 лв кога ще се избият?
Аз със донецки при сегашното време миналата година 150 кг.-20 дни дали дори не беше и повече.Отоплявам около 150 м2 общо магазин и бар потдържам 18 градуса.
При сегашното време и миналата година и тази година без да съм запалил горелката у нас ( около 250м2) навсякаде е много над 18 градуса.
Така не исках да бъда голословен та проверих (щом съм го запалил значи е имало нужда)Запален на 30.10.19 със 140 кг.(имам кантар до котела-вече не го ползвам - само първите няколко пъти). Помещенията са без изолация и вратите който са разположени срещуположно се отварят доста пъти на ден.Точно за 5 секунди изстиват и двете помещения.С тези 140 кг Е изкарало до 21.11.19 година. значи 22 дни.Препоръчвам Тимела защото имам наблюдение само от него и от Негрос-а-който е пълна скръб настройваш нещо но не си сигурен какво всеки път трябва да си със упътване на български в ръката,защото не стига че има само един език чешки или полски не знам ,но и думите в менюто са изписани със съращения ...

Този съвет е само ако ще купува нов контролер.Не знам Титаника колко струва и колко е добър.При тимела всичко е онагледено и е много интуитивно напревено.Отделно Опцията за интернет (още 200 лв)не знам дали титаник има такава.
За мен тази опция е много полезна.
Всеки сам си решава.Аз ги дадох парите и грам не съжалявам за това.
Винаги ли трябва да мислим за избиване на парите.Не може ли да дадем едни пари само и само на нас да ни е кеф и да ни е по удобно.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: