вт ное 17, 2020 4:12 pmdjjimmy66 написа:Я сега сметни колко от потребителите могат сами да си настроят печката? Едно време колко човека можеха да си настроят сами карбуратора на колата? Докато не напреднат технологиите и да се самонастройва печката спрямо горивото (като модерния инжекцион в колите), ще си е така или просто търсиш за себе си печка с отворено меню.вт ное 17, 2020 4:04 pmfilmatoplo написа: Специално за тези които не зачитат труда на съвестните майстори .Извинявай, не се засягай, нищо лично! Напротив, уважавам труда на хората и си плащам чинно за нещо, което не умея! Мен ме дразни друго: Не може да даваш 2-3-4 хиляди за ПЕЧКА и да ти я дават със заключено меню и всеки месец или при смяна на пелетите да викаш специалист да ти я настройва и да те ползва за абонамент!?! И пак да питам: Самолет ли си купуваме, или ПЕЧКА?![]()
вт ное 17, 2020 3:55 pmdjjimmy66 написа:Препоръчваш му 20кВт грозна камина за 60м2? Тук наистина е пълно с безхаберници, дето умират от желание да ръсят акъл!вт ное 17, 2020 2:07 pmDinkoIvanov написа: Здравейте на всички.FIRESTAR W20 ! Евтина, българска, сполучлива, с отворено и изключително просто меню, тук няма да намериш нищо за нея, щото няма нужда! Имам я от този сезон и съм много доволен! Обърни внимание, че тук се обсъждат разни грейко, алфи, бърнити и не знам си кво, чиито настройки са заключени, сякаш не са си купили печка, а космически кораб, и при всяка смяна на пелети трябва да звъниш на специалист, а цената на посещение е 80-100лв. Е, де Илия на кирия?
Обмислям закупуването на пелетна камина за отопление на апартамент от 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Камината ще се монтира в хола, а в спалнята и кухнята ще се слагат радиатори, като тръбите ще са по тавана, защото по пода ми е окабеляването. Четох из нета за какви ли не модели на камините, какви ли не начини за монтаж на тръби, четох че може да е затровен тип (без да е свързано с бойлера парното). Възможно ли е?