• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Jacomo - специалист
вт ное 17, 2020 4:12 pmdjjimmy66 написа:
вт ное 17, 2020 4:04 pmfilmatoplo написа:
Специално за тези които не зачитат труда на съвестните майстори . :wink:
Извинявай, не се засягай, нищо лично! Напротив, уважавам труда на хората и си плащам чинно за нещо, което не умея! Мен ме дразни друго: Не може да даваш 2-3-4 хиляди за ПЕЧКА и да ти я дават със заключено меню и всеки месец или при смяна на пелетите да викаш специалист да ти я настройва и да те ползва за абонамент!?! И пак да питам: Самолет ли си купуваме, или ПЕЧКА?
Я сега сметни колко от потребителите могат сами да си настроят печката? Едно време колко човека можеха да си настроят сами карбуратора на колата? Докато не напреднат технологиите и да се самонастройва печката спрямо горивото (като модерния инжекцион в колите), ще си е така или просто търсиш за себе си печка с отворено меню.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 17, 2020 3:55 pmdjjimmy66 написа:
вт ное 17, 2020 2:07 pmDinkoIvanov написа:
Здравейте на всички.
Обмислям закупуването на пелетна камина за отопление на апартамент от 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Камината ще се монтира в хола, а в спалнята и кухнята ще се слагат радиатори, като тръбите ще са по тавана, защото по пода ми е окабеляването. Четох из нета за какви ли не модели на камините, какви ли не начини за монтаж на тръби, четох че може да е затровен тип (без да е свързано с бойлера парното). Възможно ли е?
FIRESTAR W20 ! Евтина, българска, сполучлива, с отворено и изключително просто меню, тук няма да намериш нищо за нея, щото няма нужда! Имам я от този сезон и съм много доволен! Обърни внимание, че тук се обсъждат разни грейко, алфи, бърнити и не знам си кво, чиито настройки са заключени, сякаш не са си купили печка, а космически кораб, и при всяка смяна на пелети трябва да звъниш на специалист, а цената на посещение е 80-100лв. Е, де Илия на кирия?
Препоръчваш му 20кВт грозна камина за 60м2? Тук наистина е пълно с безхаберници, дето умират от желание да ръсят акъл!
brassSob - специалист
вт ное 17, 2020 5:16 pmLazarGanev написа:
Здравейте на всички.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Камината ще се монтира в хола, а в спалнята и кухнята ще се слагат радиатори, като тръбите ще са по тавана, защото по пода ми е окабеляването. Четох из нета за какви ли не модели на камините, какви ли не начини за монтаж на тръби, четох че може да е затровен тип (без да е свързано с бойлера парното). Възможно ли е?
FIRESTAR W20 ! Евтина, българска, сполучлива, с отворено и изключително просто меню, тук няма да намериш нищо за нея, щото няма нужда! Имам я от този сезон и съм много доволен! Обърни внимание, че тук се обсъждат разни грейко, алфи, бърнити и не знам си кво, чиито настройки са заключени, сякаш не са си купили печка, а космически кораб, и при всяка смяна на пелети трябва да звъниш на специалист, а цената на посещение е 80-100лв. Е, де Илия на кирия?
Препоръчваш му 20кВт грозна камина за 60м2? Тук наистина е пълно с безхаберници, дето умират от желание да ръсят акъл!
Абе попаднах на брошура дето пише, че тежи 120 125 кг., по спомен го казвам. Твърдят, че е 5ца ламарина. Как аналога на други камини от 5ца ламарина е 170 180кг.
bmahob - майстор
Именно моята 21кв тежи близо 200 кила мога да го докажа :-D :-D :-D :-D :-D
вт ное 17, 2020 3:57 pmfilmatoplo написа:
Чудесна възможност за реклама -камина Грейко Бижу -10 киловата . :wink:
Като часовник си.
вт ное 17, 2020 6:03 pmbmahob написа:
Именно моята 21кв тежи близо 200 кила мога да го докажа :-D :-D :-D :-D :-D
Именно твоята, относно квадратурата, никак не е подходяща.
От гледна точка на матрял, всеки мангал, с количка, ще оцени твоята.
Здравейте на всички.
Динко, за тая квадратура, с тая топлоизолация, евентуално някаква суха пелетарка.
Лично аз, не бих се занимавал с пелети, на твое място.
bmahob - майстор
Трифоне четеш между редовете, къде видя че пропоръчвам моята на човека! Сам дори с количка шъ се озори, аз бутах отовора на входната за да влезе, сега сваляне само нанчасти през терасата, хахахах :-D
djjimmy66 - специалист
вт ное 17, 2020 5:16 pmLazarGanev написа:
Здравейте на всички.
Е, аз съм безхаберник, пък ти да си жив и здрав, ловете тук баламурници да им вземате парите за настройки на разни надути гайди, дошли откъде ли не, щото сте големи майстори! Грозна била - че няма да я целувам?!? Теб ти е грозна, щото не те викат да я бъзикаш! Топли си ме перфектно, имам същата квадратура в апартамента си, идеална за цената си и никакви ядове! И най-важното - не правя реклама, просто споделям какво ползвам и как! Ако не вярваш, пиши ми на лично, ще те поканя, ще те посрещна както пише у дебелите аратии и ще видиш за какво става дума! И не ми трябва нито майстор, нито настройчик да му пълня гушата!
djjimmy66 - специалист
Я сега сметни колко от потребителите могат сами да си настроят печката? Едно време колко човека можеха да си настроят сами карбуратора на колата? Докато не напреднат технологиите и да се самонастройва печката спрямо горивото (като модерния инжекцион в колите), ще си е така или просто търсиш за себе си печка с отворено меню.
Точно за такава печка говоря - с отворено меню! Да е достатъчно опростена, за да си я настройваш сам! В края на краищата говорим за печка, а не за карбуратори и инжекциони!
LazarGanev - "Велик майстор"
:-D Такава бил ползвал и била идеална! Кога успя да я оцениш, той отоплителния сезон още не е започнал :cool: ? Ползвай си я със здраве, давал си пари за нея. Ама да сравняваш пелетна камина с печка е все едно да сравняваш съвременен автомобил с волска талига.
djjimmy66 - специалист
вт ное 17, 2020 7:44 pmLazarGanev написа:
:-D Такава бил ползвал и била идеална! Кога успя да я оцениш, той отоплителния сезон още не е започнал :cool: ? Ползвай си я със здраве, давал си пари за нея. Ама да сравняваш пелетна камина с печка е все едно да сравняваш съвременен автомобил с волска талига.
И автомобила, и талигата са вид превозно средство! А от печката очакваме да ни топли, пък дали на дърва, газ, пелети...все тая! Печка! И не съм казвал, че е идеална, ами че е добра спрямо цената, която е 1000 лв поне надолу от другите! А ти как я оцени, виждал ли си я, пипал ли си я? Грозна била...то и гроздето е кисело!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: