Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
вт ное 24, 2020 10:41 amsegaseu4i написа:
Здравейте. Имам един въпрос. Камината е комо 15 кв. Няколко пъти, камината гасне заради запушен маркуч на пресостата. Почиствам го и си тръгва без проблем, но след 10-15 дни отново същото. Писна ми всеки път да отварям капака и да го чистя. Та, въпросът ми е, може ли да махна маркуча и всъщност за какво отговаря този пресостат и маркуч към него? Ще има ли проблем да работи без този маркуч?
Може да се изключи софтуерно, но не се препоръчва. По скоро търси причината за запушването му, чистиш ли долната ревизия всеки път с горната, там има като джоб, с тръбата на прахосмукачката опитай да стигнеш до самата перка, на мене никога не се е запушвало :cool:
пон ное 23, 2020 6:28 pmbmahob написа:
пон ное 23, 2020 6:08 pmКойчо Филипов написа:
пон ное 23, 2020 5:12 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ха, аз си мислех, че е ниска реалната Т на газовете. Ако е така, то може да ги нажежиш косвено, както обясних. Няма настройка в менюто, която да отговаря пряко за стойността на газовете.
Явно не е това.
Обясни какво искаш да постигнеш! Какво се случва, че искаш да промениш нещо? Искаш да вдигнеш някакъв праг, чиято функция е, чрез Т на газовете да се регулира нещо или...???
Максималната ми темп на изгорели газове е 170 градуса искам да я направя 190 това е на 1 степен. Причината е че когато искам да затопли по бързо водата и е на По висока степен много бързо достига т макс на изгорели газове изписва макс самоук и започва да модулира и така синът ми стои на студено
бъркаш ги, нещата, напротив трябва да ги свалиш до нормяаблни стойности така по бързо ще грееш ризата и самата печка към стаята. В началото ми гореше като ракета, умирахме от студ :-D
Ок може би ги бъркам все пак някой може ли да ми каже от кое меню се регулира темп на изгорелите газове.
Благодаря.
bmahob - майстор
вт ное 24, 2020 11:27 amКойчо Филипов написа:
пон ное 23, 2020 6:08 pmКойчо Филипов написа:

Максималната ми темп на изгорели газове е 170 градуса искам да я направя 190 това е на 1 степен. Причината е че когато искам да затопли по бързо водата и е на По висока степен много бързо достига т макс на изгорели газове изписва макс самоук и започва да модулира и така синът ми стои на студено
бъркаш ги, нещата, напротив трябва да ги свалиш до нормяаблни стойности така по бързо ще грееш ризата и самата печка към стаята. В началото ми гореше като ракета, умирахме от студ :-D
Ок може би ги бъркам все пак някой може ли да ми каже от кое меню се регулира темп на изгорелите газове.
Благодаря.
Няма такова меню, имаш параметър да ограничиш до каква Т да регулира максимални и и минималниизгорели газове, направи максималните на 220, виж менюто които съм качвал по назад не помня кой параметър беше П--9-6-14 THRESHOL MAXIMUM направи го 220
вт ное 24, 2020 11:34 ambmahob написа:
вт ное 24, 2020 11:27 amКойчо Филипов написа:

Благодаря.
Няма такова меню, имаш параметър да ограничиш до каква Т да регулира максимални и и минималниизгорели газове, направи максималните на 220, виж менюто които съм качвал по назад не помня кой параметър беше П--9-6-14 THRESHOL MAXIMUM направи го 220
Благодаря
segaseu4i - напреднал
вт ное 24, 2020 10:56 ambmahob написа:
вт ное 24, 2020 10:41 amsegaseu4i написа:
Здравейте. Имам един въпрос. Камината е комо 15 кв. Няколко пъти, камината гасне заради запушен маркуч на пресостата. Почиствам го и си тръгва без проблем, но след 10-15 дни отново същото. Писна ми всеки път да отварям капака и да го чистя. Та, въпросът ми е, може ли да махна маркуча и всъщност за какво отговаря този пресостат и маркуч към него? Ще има ли проблем да работи без този маркуч?
Може да се изключи софтуерно, но не се препоръчва. По скоро търси причината за запушването му, чистиш ли долната ревизия всеки път с горната, там има като джоб, с тръбата на прахосмукачката опитай да стигнеш до самата перка, на мене никога не се е запушвало :cool:
Ок, ще пробвам по-старателно почистване. Засега работи, но не знам до кога. Сигурно след 10 дни пак ще се запуши и така....
remarek - специалист
Здравейте! След няма месец и половина камината Алфа плам 21 започна да пушиш леко. За първа зима сме на пелети. Пуши от 3-4 дена и не можехме да разберем откъде е. Днес изчистихме комина и положението е почти трагично. Ще опитам да прикача няколко файла. Не са гранули като от конденз, но си е доста пепел и нямам обяснение защо се получава. Казаха ми да уплътня кюнеца на снадките. Чудя се дали да не сложим на шапката на комина нещо за допълнителна тяга или пък да го изолираме на тавана. Не знам какво да правя. Според мен камината си работи добре. Влиза си в модулация. Не знам обаче какво е изгарянето на пелетите и дали пък заради тях не се получава непълно изгаряне. Ще съм благодарен на какъвто и съвет, защото явно следващото запушване ще е през февруари.

Прикачен файл

IMG_20201127_145008.jpg
IMG_20201127_145008.jpg (94.35 KиБ) Видяна 1810 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_144910.jpg
IMG_20201127_144910.jpg (49.07 KиБ) Видяна 1810 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_144905.jpg
IMG_20201127_144905.jpg (42.03 KиБ) Видяна 1810 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_144853.jpg
IMG_20201127_144853.jpg (46.54 KиБ) Видяна 1810 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_144842.jpg
IMG_20201127_144842.jpg (69.85 KиБ) Видяна 1810 пъти
remarek - специалист
пет ное 27, 2020 3:13 pmremarek написа:
Здравейте! След няма месец и половина камината Алфа плам 21 започна да пушиш леко. За първа зима сме на пелети. Пуши от 3-4 дена и не можехме да разберем откъде е. Днес изчистихме комина и положението е почти трагично. Ще опитам да прикача няколко файла. Не са гранули като от конденз, но си е доста пепел и нямам обяснение защо се получава. Казаха ми да уплътня кюнеца на снадките. Чудя се дали да не сложим на шапката на комина нещо за допълнителна тяга или пък да го изолираме на тавана. Не знам какво да правя. Според мен камината си работи добре. Влиза си в модулация. Не знам обаче какво е изгарянето на пелетите и дали пък заради тях не се получава непълно изгаряне. Ще съм благодарен на какъвто и съвет, защото явно следващото запушване ще е през февруари.

Прикачен файл

IMG_20201127_160708.jpg
Най-долния пепелник с влажно петно
IMG_20201127_160708.jpg (86.74 KиБ) Видяна 1799 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_160542.jpg
Най-долния пепелник с пепел от няма и седмица
IMG_20201127_160542.jpg (113.39 KиБ) Видяна 1799 пъти

Прикачен файл

IMG_20201127_155104.jpg Първия пепелник с пепел от два дена
пет ное 27, 2020 3:13 pmremarek написа:
А камината кой ще почисти? Коминът от горе до долу ли е почистен или само димоходът, от изход камина, до розетката.
Добра е идеята да се изолира коминът.
Никоя шапка не подобрява тяга на комин.
remarek - специалист
пет ное 27, 2020 6:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
А камината кой ще почисти? Коминът от горе до долу ли е почистен или само димоходът, от изход камина, до розетката.
Добра е идеята да се изолира коминът.
Никоя шапка не подобрява тяга на комин.
[/quote]

Камината я чистя - пепелника за пелетите всеки ден, пепелника под горелката през ден, защото се пълни бързо и най-долния пепелник в седмицата веднъж заедно с другите неща за чистене. Коминът на тавана е оголен около 2.50 - 3 метра. В смисъл иначе минава през етажите. Преди да пуснем камината изчистихме всичко - розетка, коминът отгоре до долу, защото преди бяхме на дърва. На дърва го чистехме по-рядко. Мислех, че на пелети ще го чистим 2 пъти на зима, примерно. Майсторът, който пусна печката я настрои на мощност 3 и на температура на водата 55 градуса.
bmahob - майстор
Хм толко бързо да затлачи от камината нр ми се вярва, да не е намалил прекалено венитилатора, но и пеплта от долната ревизия много ръждиво кафява...... Хм има нещо гнило, дали комина е почистен както трябва..... И що е настроил на 55гр много ниска Т, препоръчва се по висока и що я е скопилн до 3та? Какво топлиш като кв, изолация, брой радиатори?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: