Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mafffff - напреднал
Здравейте 2ри сезон съм с Бижу 16 кв. Гледайки графиките в потреблението на пелети на други писали във форума тяхната консумация е еднаква в различните часове, докато моята амплитуда на кривата е много различна при еднаква температура на водата през целия ден (60 градуса) . Къде бъркам. Прилагам и снимки на настройките. Моля за препоръки

Прикачен файл

IMG_20201126_173156-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173205-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173212-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173139-01.jpg
Timoti - специалист
чет ное 26, 2020 3:47 pmsveto написа:
чет ное 26, 2020 3:39 pmLazarGanev написа:
Нормално е ако си с иглолистни пелети с високо пепелно съдържание и силен вентилатор :cool:
Пелетите са PJ, бук и габър. Значи остава да е от силен вентилатор :?
Толкова пепел чистех след 10 чувала изгорени пелети миналия сезон от широколистни с повече съдържание на пепел от тези.Сега горя 10 ти чувал от PJ бях ги взел за проба ,утре ще отварям да видя как е :?
Timoti - специалист
чет ное 26, 2020 6:10 pmMafffff написа:
Здравейте 2ри сезон съм с Бижу 16 кв. Гледайки графиките в потреблението на пелети на други писали във форума тяхната консумация е еднаква в различните часове, докато моята амплитуда на кривата е много различна при еднаква температура на водата през целия ден (60 градуса) . Къде бъркам. Прилагам и снимки на настройките. Моля за препоръки
Цикъла на подаване на различните степени защо е различен ,въздуха на P1 много слаб спрямо другите 2 ,това ли са оптималните настойки за твоите пелети :?:
Mafffff - напреднал

Прикачен файл

IMG_20201126_173139-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173212-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173205-01.jpg

Прикачен файл

IMG_20201126_173156-01.jpg
Без да знам капацитетът на шнека, мощностите ти ги определям на 16, 5, 3 киловата, на съответните степени. Може и надолу да са, но съотношението се вижда- голямата разлика от 5 до 16. В тази дупка пада ритмичната работа, както и равномерният разход.
Защо са толкова различни циклите? Кой натвори това?
Вентилаторът е съвсем индивидуална настройка, спрямо количество пелети, тяга комин...
Mafffff - напреднал
чет ное 26, 2020 6:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Без да знам капацитетът на шнека, мощностите ти ги определям на 16, 5, 3 киловата, на съответните степени. Може и надолу да са, но съотношението се вижда- голямата разлика от 5 до 16. В тази дупка пада ритмичната работа, както и равномерният разход.
Вентилаторът е съвсем индивидуална настройка, спрямо количество пелети, тяга комин...
Ами това са ми настройките от настеойчика, който пуска камината. Само съм завишил вентилатора... Усещам че нещо не е ок. Но не знам какво.. Явно да го вика пак няма смисъл толкова си знае...
neidox - специалист
чет ное 26, 2020 7:46 pmMafffff написа:
Ами това са ми настройките от настеойчика, който пуска камината. Само съм завишил вентилатора... Усещам че нещо не е ок. Но не знам какво.. Явно да го вика пак няма смисъл толкова си знае...
Какви пелети гори ??
Mafffff - напреднал
чет ное 26, 2020 8:01 pmneidox написа:
чет ное 26, 2020 7:46 pmMafffff написа:

Какви пелети гори ??

Ахира. Иглолистни.
чет ное 26, 2020 8:10 pmMafffff написа:
Ахира. Иглолистни.

В случаят, пелетите нямат отношение към....."проблемът".

Предполагам, че е възможно комфортът да страда леко, изразено в температурните амплитуди.
Прочети си книжката с инструкциите- там много добре е обяснено как да не страда комфортът, при настройки, които осигуряват плавна модулация на камината.
На първо време, да се въведе "заводски" цикъл на трите степени. Мисля, че е 30, но не съм сигурен.
Изпращам ти една табличка, която ще ти помогне да се ориентираш в мощностите и при настройването. Правил е я Бай Брадъра, за горелките, но и тук би била полезна. Мощностите по трите степени трябва да са "равномерно разпределени" между минимум и максимум. Аз лично, бих ги нагласил 5, 10, 15, ако е нужна цялата мощ понякога, а инак, 3та бих я ограничил до максималните топлинни загуби. Съответно- 2ра по средата.
Моята таблица не си я давам- правена е по мои изисквания, хахаааа, с "великият съспенд", дето всички припадат по него, а аз го отричам. Е имам го, опитал съм го. Ако е за кратко- Моооже.
neidox - специалист
чет ное 26, 2020 8:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 26, 2020 8:10 pmMafffff написа:
Ахира. Иглолистни.

В случаят, пелетите нямат отношение към....."проблемът".

Предполагам, че е възможно комфортът да страда леко, изразено в температурните амплитуди.
Прочети си книжката с инструкциите- там много добре е обяснено как да не страда комфортът, при настройки, които осигуряват плавна модулация на камината.
На първо време, да се въведе "заводски" цикъл на трите степени. Мисля, че е 30, но не съм сигурен.
Изпращам ти една табличка, която ще ти помогне да се ориентираш в мощностите и при настройването. Правил е я Бай Брадъра, за горелките, но и тук би била полезна. Мощностите по трите степени трябва да са "равномерно разпределени" между минимум и максимум. Аз лично, бих ги нагласил 5, 10, 15, ако е нужна цялата мощ понякога, а инак, 3та бих я ограничил до максималните топлинни загуби. Съответно- 2ра по средата.
Моята таблица не си я давам- правена е по мои изисквания, хахаааа, с "великият съспенд", дето всички припадат по него, а аз го отричам. Е имам го, опитал съм го. Ако е за кратко- Моооже.
Питах за пелетите , защото дозите са прекалено малки на 2 и 1 цикъла оригинално е 50. Може ли и на мен а пратиш тази таблица може да ми е от полза.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: