• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравей те, малко помощ за тази пелетна камина,мисля че много ми гори,към нея са включени два големи радиатора и един конвектор, за 11ч.гълта 15кг пелети.Ако някой има някакви настройки ще съм благодарна.
morfei1 - специалист
През останалите 13 часа кво прави?

Почива щот е стоплила, или почива по график?
чет ное 26, 2020 10:06 ammorfei1 написа:
През останалите 13 часа кво прави?

Почива щот е стоплила, или почива по график?
Спирам я😁ако някой ми помогне със настройки те,ще съм благодарна.Не мога да си позволя пак да викам човек да мия уж настрой.
morfei1 - специалист
пет ное 27, 2020 9:30 amDimova79 написа:
.....
не виждам проблем :roll: .

Среден разход при горене - 1,37кг./ч. - 6,4kW/h - около 50% от мощността на камината.
Среден разход за денонощие - 0,63кг./ч. - 2,93кW/h - минимума на камината.

Което е напълно нормално за 3-4 радиатора.... предполагам, че топлят нещо около 60кв.м.
пет ное 27, 2020 12:03 pmДимитър Димов написа:
Избери си една от темите и попитай там viewtopic.php?f=10&t=52004&start=730 ,viewtopic.php?f=10&t=65317
Благодаря 🙂
пет ное 27, 2020 1:02 pmmorfei1 написа:
.....

Среден разход при горене - 1,37кг./ч. - 6,4kW/h - около 50% от мощността на камината.

Което е напълно нормално за 3-4 радиатора.... предполагам, че топлят нещо около 60кв.м.
Да 60кв.м два големи радиатора и един конвектор,така сметнато от мен тон пелети на месец,ако работи 24ч😫мале ужас ще я махна че тя накрая мен ще изяде таз камина😀
morfei1 - специалист
Ако смяташ така ще сгрешиш. Напълно възможно е при работа 24часа без график, камината да гори средно около 0.5кг. на час. Което е около 350-400кг. за месец. Просто трябва да я оставите да работи и да я зареждате с пелети. Тя ще прецени кога да почива, и кога на каква мощност да работи.

В момента 13часовата почивка която вие и задавате, някой след това трябва да навакса натрупаните загуби, за да ви стане отново топло. Първоначалното затопляне и темпериране на системата и на помещенията, винаги коства по-висок разход от нормалното/необходимото.
пет ное 27, 2020 1:27 pmDimova79 написа:
.....

Да 60кв.м два големи радиатора и един конвектор,така сметнато от мен тон пелети на месец,ако работи 24ч😫мале ужас ще я махна че тя накрая мен ще изяде таз камина😀
Димова, ако тия квадрати са апартамент, сега го харчи тоя тон, на месец, гарантирам минимум 5 тона- 2000лв разход, за сезона.
За къща, без топлоизолация е приемливо, но за апартамент, освен ако не е на последен етаж, североизток и без изолация, в северозападна България......който иска да спорим, но ще го извиня.

Все пак, 15 кг пелети, на денонощие, с 13 почивка, не прави 1 тон за месец. Дори не е половин.
Морфин е прав, а разходът клони къмнормален.
пет ное 27, 2020 2:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 27, 2020 1:27 pmDimova79 написа:

Димова, ако тия квадрати са апартамент, сега го харчи тоя тон, на месец, гарантирам минимум 5 тона- 2000лв разход, за сезона.
За къща, без топлоизолация е приемливо, но за апартамент, освен ако не е на последен етаж, североизток и без изолация, в северозападна България......който иска да спорим, но ще го извиня.
Къща е,има изолация.Ще я оставя да гори 24ч и ще видя колко ще ми глътне🙂и благодаря
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна камина Mireli Systems 13" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: