Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб ное 28, 2020 9:33 amGreykoExp50RB50 написа:
Балансът не е добър, затова и правилно си се насочил към работа по Т на водата. Така котелът ще се изключи чак като се затопли и новата постройка.
Още изолация там. Другият начин е балансиране на инсталацията със секретните вентили. Голяма играчка е да балансираш такава система а другото е, че изолацията на новата постройка ще се отплаща всеки ден, когато работи котелът.
GreykoExp50RB50 - специалист
съб ное 28, 2020 12:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 28, 2020 9:33 amGreykoExp50RB50 написа:
Балансът не е добър, затова и правилно си се насочил към работа по Т на водата. Така котелът ще се изключи чак като се затопли и новата постройка.
Още изолация там. Другият начин е балансиране на инсталацията със секретните вентили. Голяма играчка е да балансираш такава система а другото е, че изолацията на новата постройка ще се отплаща всеки ден, когато работи котелът.
Здравей!
Доста добра изолация сложих,както и качествена пвц дограма ама си идва малко.
Напролет ще го санирам външно!
От сутринта съм спрял СТ и сега и “новото” си се сгрява перфектно,баланс съм направил-уж де!
По другите стаи обаче започва да си става доста допло.Там където има термо глави си спряха,дали да сложа на още радиатори и примерно да останат само тези двата +на банята и тоалетната да циркулират постоянно или ?
Може ли съвет?

От около 4ч стои на 63 градуса със следните стойности:
-зареждане- 8,4
-цикъл- 82
-вент. -39
Не мърдат градусите!
Пелетите и те не намалят в главата.
До сега мисля,че щеше да си окаже влиание.
1/може ли да се определи на каква мощност е в момента?
2/С добавяне на още термоглави ще си направи зададените градуси и ще спре.Дали е удачно да добавя и реално като спре и тръгне отново няма да се чувства така както от СТ,нали?
съб ное 28, 2020 1:06 pmGreykoExp50RB50 написа:
Термоглава нямам само на парното в колата. Слагай навсякъде!
Да не бъркаш нещо с този цикъл- 82?
Ще ти пратя и на теб една таблица, да си поиграеш малко. За целта, трябва да си определиш капацитета на шнека. Няма как да разбереш колко пелети подава, за тези секунди.
Реално, сега прегряваш някои стаи, което си е преразход с гориво.
Отвори си ПК и сваляй!
съб ное 28, 2020 1:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще ти пратя и на теб една таблица, да си поиграеш малко. За целта, трябва да си определиш капацитета на шнека. Няма как да разбереш колко пелети подава, за тези секунди.
Отвори си ПК и сваляй!
Ами доста съм си играл за настеойките и не малко варианти приложих за 3сезона и реално мога да постигна всичко каквото поискам чрез настройки.
Да реално се прегряват но защото няма ТГ

Благодаря за таблицата.
Бях го определил капацитета но непомня вече.

Ако за една минута пускане ги събера пелетите и ги претегля,приблизително мога да определя за 1час количеството,нали!”?
съб ное 28, 2020 1:41 pmGreykoExp50RB50 написа:
съб ное 28, 2020 1:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
Отвори си ПК и сваляй!
Ами доста съм си играл за настеойките и не малко варианти приложих за 3сезона и реално мога да постигна всичко каквото поискам чрез настройки.
Да реално се прегряват но защото няма ТГ

Благодаря за таблицата.
Бях го определил капацитета но непомня вече.

Ако за една минута пускане ги събера пелетите и ги претегля,приблизително мога да определя за 1час количеството,нали!”?

Току-що го изчислих -точно 29,1кг пуска за 1час
Добрата изолация е външната.
В момента ти работи на 13 клвтч.
Въведи си стойностите от таблицата, в менюто на горелката. Въвел съм ти капацитета на шнека, калоричност за прилични слънчогледови пелети, КПД 90% и мощности 5, 10, 18 киловата. Ако искаш промени си киловатите, но на трета не надвишавай 18, освен ако се окажат недостатъчни, което ме съмнява! С течение на времето дозите намаляват. Почиствай бункера и големият шнек от прахта, а ако те мързи, просто увеличаваш подаването.
С добавянето на ТГ, няма да прегряват помещенията, а котелът ще спре, ако настроената минимална мощност надвиши топлозагубите. Първото ще ти донесе икономия на гориво.
tianos777 - помощник
съб ное 28, 2020 3:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Добрата изолация е външната.
В момента ти работи на 13 клвтч.
Въведи си стойностите от таблицата, в менюто на горелката. Въвел съм ти капацитета на шнека, калоричност за прилични слънчогледови пелети, КПД 90% и мощности 5, 10, 18 киловата. Ако искаш промени си киловатите, но на трета не надвишавай 18, освен ако се окажат недостатъчни, което ме съмнява! С течение на времето дозите намаляват. Почиствай бункера и големият шнек от прахта, а ако те мързи, просто увеличаваш подаването.
С добавянето на ТГ, няма да прегряват помещенията, а котелът ще спре, ако настроената минимална мощност надвиши топлозагубите. Първото ще ти донесе икономия на гориво.
.

Здравейте, аз съм с котел и горелка Грейко 30 RB , бихте ли ми пратили и на мен
въпросната таблица. Някой със със същият котел би ли споделил как са при него настройките.
Благодаря предварително !
Последна промяна от tianos777 на нед ное 29, 2020 8:40 am, променено общо 1 път.
Жако - специалист
пет авг 29, 2014 1:00 pmLazarGanev написа:
Няма нужда да гониш мощността на котела, той е само топлообменник при работа на пелети. Горелката определя отдаваната мощност и тя трябва да се съобрази с топлозагубите на къщата, нищо че котелът е по-голям
Ейии, това е много точно, и аз това долавям да правя. :) 👍
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами преди 6 години съм го писал, но все още има хора (дори и монтажници), кото избират мощността на горелката според табелката на котела.
ico_3 - специалист
Какъв е диаметъра на маркуча за пелетите?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: