• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
вт дек 08, 2020 7:25 pmdon_mimo написа:
искам да сложа екоnet300 модул за интернет контрол :)
https://ecotherm.bg/project/greenecothe ... 00s-smart/
Това ще ти свърши същата работа.
don_mimo - помощник
Благодаря,
Свързах го вече модула и през интернет следя параметрите :) оказа се много лесна задача...
tom777 - напреднал
ср дек 09, 2020 3:05 pmdon_mimo написа:
Благодаря,
Свързах го вече модула и през интернет следя параметрите :) оказа се много лесна задача...
Ще може ли снимка понеже и аз се каня да закупя. Ползвам същия котел. И един допълнителен въпро. Кога загубите са по - малко - при висока или ниска температура на водата, примерно 50 градуса?
don_mimo - помощник
мин на 60гр трябва да работи котела..моя го държа на 70гр.... разхода за 24ч на 60-65-70 е горе долу един и същ.
еконет модула се оказа лесен монтаж, свързва се към контролера,който в горелката/махаш червения капак и ще го видиш/, следваш упътването и готово.... аз не съм ползвал wifi а директен кабел към тп-линк-а /еконет300 /
tom777 - напреднал
Здравейте, обръщам се към всички спечиалисти. Аз съм дилетант по темата.
Според автора в тази статия
https://www.termosilikat.com/%D0%B1%D0% ... 81%D1%82-1

Цитирам:
Колкото по-ниска е температурата на топлоносителя в инсталацията толкова по-голяма е ефективността на системата, поради две основни причини.
• По-малки загуби при транспортиране на енергията
• По-голяма разлика(∆Т) между топлите газове в котела и водата в котела, а от там и по-добър топло пренос. (По високо КПД на котела)
Единствено ограничение за температурата на топлоносителя(най-често вода) е входящата температура в котела да бъде достатъчна за да не се образува конденз по водните ризи.

До колко това е вярно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Кое да е вярно? Аз виждам само общи приказки, без една конкретна цифра! Което още повече обърква незнаещите.
tom777 - напреднал
вт дек 15, 2020 5:27 pmLazarGanev написа:
Кое да е вярно? Аз виждам само общи приказки, без една конкретна цифра! Което още повече обърква незнаещите.
Колкото по-ниска е температурата на топлоносителя в инсталацията толкова по-голяма е ефективността на системата.
Колко по-ниска бе човек, как го разбираш - 30*С, 40*С?
tom777 - напреднал
вт дек 15, 2020 5:48 pmLazarGanev написа:
Колко по-ниска бе човек, как го разбираш - 30*С, 40*С?
Тук четох различни препоръки и за това се обурках. В монента се отплявам без проблемно на 50 градуса. В такъв случай нужмо ли да е настрен котела на 60 или 70 градуса? А не е ли още по до-добре да е на 45 градуса за по икономично?
вт дек 15, 2020 4:47 pmtom777 написа:
Единствено ограничение за температурата на топлоносителя(най-често вода) е входящата температура в котела да бъде достатъчна за да не се образува конденз по водните ризи.
А това изречение защо го прескачаш, защото ти е неудобно ли :-D ? Знаеш ли колко е подходящата температура на водата, влизаща в котела, за да не се образува конденз? Ще ти кажа - това е минимум 50-55*С. Това какво означава? Означава подаваща вода минимум 60-65*С, още по-добре 70*С. За да няма конденз, за да няма нагари, за да работи коминът без проблем. Така че какво разбра от цитираната статия? Нищо конкретно, само объркване. А иначе за кондензен газов котел съм съгласен, че е вярно всичко, но тук говорим за котел на твърдо гориво.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: