Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolatch - напреднал
чет дек 17, 2020 5:56 pmmmr13 написа:
чет ное 05, 2020 7:30 amLazarGanev написа:
чет ное 05, 2020 7:01 amsuzuki600 написа:
за какви настройки се използват
менютата ц от 1до7 някой беше споменал,че там се настройва седмичен програматор някой ако знае нека да сподели кое за какво благодаря предварително
C01 Време за работа на шнека в режим ЗАПАЛВАНЕ
C02 Време за работа на шнека в режим СТАБИЛИЗАЦИЯ
C03 Време за работа на шнека в режим мощност 1
C04 Време за работа на шнека в режим мощност 2
C05 Време за работа на шнека в режим мощност 3
C06 Време за работа на шнека в режим мощност 4
C07 Време за работа на шнека в режим мощност 5

Ако е възможно бихте ли ми казали по какъв начин може да се задвижи ръчно чрез контролера шнек на аурига 25 kw със цел почистване.
и аз имам интерес за шнека на МИНИ МАКСИМА 27 близка е до АУРИГА. :) :partyman:
tosco - специалист
Привет и Весело и безсимптомно прекарване на празниците!!! Та, да попитам аз за Алба 18.
На родителите ми камината май е за смяна на водната помпа. Когато достигне темп и завърти помпата, се чува (понякога)
едно изтъргване за миг и се успива. ПОсле след около час два горене започва да трака, не силно но се чува.
Някой да е сменял, с какъв модел, марка, параметри? И има ли някаква изненади при смяната?
Благодаря, предварително за отзовалите се.
ср дек 23, 2020 7:10 pmtosco написа:
https://photos.app.goo.gl/Kyx966vNf1LDHh937
Това е помпата на Алба 18, която е тип котле, с малко прозорче. Не съм поглеждал колко е монтажният размер, само настройвах скоростта.
По това, което намирам в нета, дължината е 180, но най добре е да провериш сам.
Като застанеш пред камината, долу в дясно, малкото капаче. Може и отзад да се погледне.
Стандартно, на камините, монтират помпи на 25/6 Вило или 25/60 Грундфос. Ако инсталацията ти е малка, не ползваш подово отопление, то 25/4 или 25/40, на който и производител да е.
Не бих ползвал нищо друго, освен които съм споменал.
tosco - специалист
ТАзи сегашната е някаква Aquabasic. Имам някъде една grundfos, трябва да я намери и да видя дали ще я бъде.
Благодаря и Весели Празници!!! :partyman: :partyman: :partyman:
Здравейте колеги ,

От няколко дена живея в нова къща (200кв.м) и се утоплявам скелетна камина Mini Maxima 27kW . Цялата къща утоплявам само с подово .

След няколко идвания на сервиз ми останаха два проблема които ме побъркват и моля за съвет от тези които са се сблъсквали с подобни случай .

Първият проблем е , че 2 2 от стаите не се усеща топлина ( най-вероятно не е добре обезвъздушена системата ) . Въпроса ми е как по най-лесен начин да се справя с този проблем ? Имайте предвид , че до преди 4 дена никога не съм се сблъсквал с такъв тип отопление така , че ми нужно по елементарно обяснение .

Вторият проблем е , че котела ми е настроен да вдига до 40 градуса , но много рядко ги вдига . А на всичкото отгоре днес имам чувството , че стои в някъв режим на standby , температурата пада до 26-27 градуса , но котела не включва .
съб дек 26, 2020 8:01 pmGeorgi1837 написа:
Здравейте колеги ,
...
Извинявай, ....колега!
Трудно може да ти се обясни, предвид опитът който имаш.
Започвай да четеш за водно подово, за твърдотопливно отопление, което си е високотемпературно изгаряне на дървесина обикновено (пелети сякакви), както и съчетаването на горните две.
С две думи....
За да се топлиш ефективно с пелетно устройство, то трябва да гори при висока температура.
От другата страна е подовото отопление, което е нискотемпературно- отопление с топлоносител с ниска температура. За водичката иде реч.
А сега, чети как се съчетават!
Насочете ме към някой сайт където мога да почета и все пак , при вече направена система какво мога да направя за да си “улесня живота”
съб дек 26, 2020 8:42 pmGeorgi1837 написа:
Насочете ме към някой сайт където мога да почета и все пак , при вече направена система какво мога да направя за да си “улесня живота”
Тук е твоята библиотека. Има и други, но тук е най богато на информация.
Най бързо, правилно и ефективно е, да се плати на правилният специалист.
Евтиният начин е- Четене. Така направих аз, преди години.
Здрвейте колеги, искам д апопитам къде мога да погледна и прочета кой параметър за какво е на камина Аурига, и най вече параметър 96, понеже аз на моята камина я имам а на една друга не излиза в менюто и от 95 прескача на 101 направо и каква трябва да е стойноста при мене, сега съм го направил колкото е пар 95, но искам да знам за какво отговаря, както и другите параметри.
pavlin83 - специалист
пет яну 08, 2021 2:07 pmsenol_salimov@abv.bg написа:
Здрвейте колеги, искам д апопитам къде мога да погледна и прочета кой параметър за какво е на камина Аурига, и най вече параметър 96, понеже аз на моята камина я имам а на една друга не излиза в менюто и от 95 прескача на 101 направо и каква трябва да е стойноста при мене, сега съм го направил колкото е пар 95, но искам да знам за какво отговаря, както и другите параметри.
Здрасти колега пар.95 и 96 са горен и долен хист на водата настройват се спрямо настр.на водата, съветнам те да прочетеш цялата тема ще научиш всичко което те интересува

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: