Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tosco - специалист
Привет и Весело и безсимптомно прекарване на празниците!!! Та, да попитам аз за Алба 18.
На родителите ми камината май е за смяна на водната помпа. Когато достигне темп и завърти помпата, се чува (понякога)
едно изтъргване за миг и се успива. ПОсле след около час два горене започва да трака, не силно но се чува.
Някой да е сменял, с какъв модел, марка, параметри? И има ли някаква изненади при смяната?
Благодаря, предварително за отзовалите се.
ср дек 23, 2020 7:10 pmtosco написа:
https://photos.app.goo.gl/Kyx966vNf1LDHh937
Това е помпата на Алба 18, която е тип котле, с малко прозорче. Не съм поглеждал колко е монтажният размер, само настройвах скоростта.
По това, което намирам в нета, дължината е 180, но най добре е да провериш сам.
Като застанеш пред камината, долу в дясно, малкото капаче. Може и отзад да се погледне.
Стандартно, на камините, монтират помпи на 25/6 Вило или 25/60 Грундфос. Ако инсталацията ти е малка, не ползваш подово отопление, то 25/4 или 25/40, на който и производител да е.
Не бих ползвал нищо друго, освен които съм споменал.
tosco - специалист
ТАзи сегашната е някаква Aquabasic. Имам някъде една grundfos, трябва да я намери и да видя дали ще я бъде.
Благодаря и Весели Празници!!! :partyman: :partyman: :partyman:
Здравейте колеги ,

От няколко дена живея в нова къща (200кв.м) и се утоплявам скелетна камина Mini Maxima 27kW . Цялата къща утоплявам само с подово .

След няколко идвания на сервиз ми останаха два проблема които ме побъркват и моля за съвет от тези които са се сблъсквали с подобни случай .

Първият проблем е , че 2 2 от стаите не се усеща топлина ( най-вероятно не е добре обезвъздушена системата ) . Въпроса ми е как по най-лесен начин да се справя с този проблем ? Имайте предвид , че до преди 4 дена никога не съм се сблъсквал с такъв тип отопление така , че ми нужно по елементарно обяснение .

Вторият проблем е , че котела ми е настроен да вдига до 40 градуса , но много рядко ги вдига . А на всичкото отгоре днес имам чувството , че стои в някъв режим на standby , температурата пада до 26-27 градуса , но котела не включва .
съб дек 26, 2020 8:01 pmGeorgi1837 написа:
Здравейте колеги ,
...
Извинявай, ....колега!
Трудно може да ти се обясни, предвид опитът който имаш.
Започвай да четеш за водно подово, за твърдотопливно отопление, което си е високотемпературно изгаряне на дървесина обикновено (пелети сякакви), както и съчетаването на горните две.
С две думи....
За да се топлиш ефективно с пелетно устройство, то трябва да гори при висока температура.
От другата страна е подовото отопление, което е нискотемпературно- отопление с топлоносител с ниска температура. За водичката иде реч.
А сега, чети как се съчетават!
Насочете ме към някой сайт където мога да почета и все пак , при вече направена система какво мога да направя за да си “улесня живота”
съб дек 26, 2020 8:42 pmGeorgi1837 написа:
Насочете ме към някой сайт където мога да почета и все пак , при вече направена система какво мога да направя за да си “улесня живота”
Тук е твоята библиотека. Има и други, но тук е най богато на информация.
Най бързо, правилно и ефективно е, да се плати на правилният специалист.
Евтиният начин е- Четене. Така направих аз, преди години.
Здрвейте колеги, искам д апопитам къде мога да погледна и прочета кой параметър за какво е на камина Аурига, и най вече параметър 96, понеже аз на моята камина я имам а на една друга не излиза в менюто и от 95 прескача на 101 направо и каква трябва да е стойноста при мене, сега съм го направил колкото е пар 95, но искам да знам за какво отговаря, както и другите параметри.
pavlin83 - специалист
пет яну 08, 2021 2:07 pmsenol_salimov@abv.bg написа:
Здрвейте колеги, искам д апопитам къде мога да погледна и прочета кой параметър за какво е на камина Аурига, и най вече параметър 96, понеже аз на моята камина я имам а на една друга не излиза в менюто и от 95 прескача на 101 направо и каква трябва да е стойноста при мене, сега съм го направил колкото е пар 95, но искам да знам за какво отговаря, както и другите параметри.
Здрасти колега пар.95 и 96 са горен и долен хист на водата настройват се спрямо настр.на водата, съветнам те да прочетеш цялата тема ще научиш всичко което те интересува
съб яну 09, 2021 11:01 ampavlin83 написа:
пет яну 08, 2021 2:07 pmsenol_salimov@abv.bg написа:
Здрасти колега пар.95 и 96 са горен и долен хист на водата настройват се спрямо настр.на водата, съветнам те да прочетеш цялата тема ще научиш всичко което те интересува
Бе, пратих му инструкцията, да си види кое какво е, но би ли обяснил какво е горен и долен хист(ерезис предполагам), как се настройват спрямо настройките на водата и какво означава това, на по разбираем език.
Като бутнеш натам, какво се случва нанам? Нещо по простичко.
Ако обичаш, моля!

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: