• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Pepchooo - помощник
Мерси за бързите отговори , изчистил съм е тази скара като съм е свалил и е чиста , остава боклук малко като го чистя всеки ден за проба , преди на 3-4 дена съм го чистил и не е имало проблем , котела ми като се изключи и стига до 80-82 градуса ? , при вас дали е така ?
пет дек 25, 2020 12:50 pmPepchooo написа:
Мерси за бързите отговори , изчистил съм е тази скара като съм е свалил и е чиста , остава боклук малко като го чистя всеки ден за проба , преди на 3-4 дена съм го чистил и не е имало проблем , котела ми като се изключи и стига до 80-82 градуса ? , при вас дали е така ?
Провери димоходът и коминът да не са запушени със сажди!
Не ти ли пропушва при палене котелът и през бункера?
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не би да ти затварят термоглавите? Ако само лирата си оставил без термоглава, тя не може да охлади котела
Pepchooo - помощник
Пропушва ми от време на време , даже и през комина се вижда черен пушек , все едно горя въглища а съм с дървесни пелети и ще гледам комина , най- вероятно оттам идва проблема , нямам лира , имам радиатор с термо глава в банята и бойлер , ще пиша след проверка на комина
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 25, 2020 2:34 pmPepchooo написа:
нямам лира , имам радиатор с термо глава в банята и бойлер
Точно тук ти е проблема
По скоро комин за почистване. Това черно пропушване е богато гориво- липса на достатъчно кислород.
Причини- Задръстване или неправилни настройки. Дори след загасяне, в горелката продължава да тлее недогорялото и продължава да качва температура.
Предвид нормалната работа, до скоро, клоня към първото, освен собственият опит- термоглави навсякъде, от старта на инсталацията.
Pepchooo - помощник
пет дек 25, 2020 3:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
По скоро комин за почистване. Това черно пропушване е богато гориво- липса на достатъчно кислород.
Причини- Задръстване или неправилни настройки. Дори след загасяне, в горелката продължава да тлее недогорялото и продължава да качва температура.
Предвид нормалната работа, до скоро, клоня към първото, освен собственият опит- термоглави навсякъде, от старта на инсталацията.
Весела Коледа на всички :)

И аз клоня към комина , вчера отворих в банята термо главата на макс и в хола на 4.5 и засега всичко е ОК , днес ще проверяваме комина за всеки случай
И един страничен въпрос за горенето , къщата ми е 170 кв на 2 етажа , изолация 8-ца , котела работи нон стоп без режими и разхода ми е 2 торби за 24 часа , как е при вас , мерси предварително ,
съб дек 26, 2020 8:55 amPepchooo написа:

И аз клоня към комина , вчера отворих в банята термо главата на макс и в хола на 4.5 и засега всичко е ОК , днес ще проверяваме комина за всеки случай
И един страничен въпрос за горенето , къщата ми е 170 кв на 2 етажа , изолация 8-ца , котела работи нон стоп без режими и разхода ми е 2 торби за 24 часа , как е при вас , мерси предварително ,
Според мен, черният пушек няма как да дойде от различна циркулация или липсата ѝ, но Лазар ще се окаже прав за прегряването.
Голям топлинен товар, който няма къде да се разтовари. Ако работата на горелката е по "мека", прегряването няма да е толкова осезаемо.
За разхода се похвалѝ в другата тема.
Pepchooo - помощник
съб дек 26, 2020 9:21 amТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 26, 2020 8:55 amPepchooo написа:

Според мен, черният пушек няма как да дойде от различна циркулация или липсата ѝ, но Лазар ще се окаже прав за прегряването.
Голям топлинен товар, който няма къде да се разтовари. Ако работата на горелката е по "мека", прегряването няма да е толкова осезаемо.
За разхода се похвалѝ в другата тема.
Да , за топлинния товар момчетата , които ми правиха нещата ми предложиха да ми сложат един допълнителен съд и там да се съхранява този топлинен товар и да не прегрява ако се изразявам правилно , и само да питам какво значи по мека работа на горелката ?
съб дек 26, 2020 9:40 amPepchooo написа:
Да , за топлинния товар момчетата , които ми правиха нещата ми предложиха да ми сложат един допълнителен съд и там да се съхранява този топлинен товар и да не прегрява ако се изразявам правилно , и само да питам какво значи по мека работа на горелката ?
Предложили са ти монтаж на буферен съд. Аз имам монтиран такъв, та затова при мен котелът не надвишава зададената Т при гасене- разтоварва я в буфера.
Едно е да засилиш камион и да го заковеш на място, друго е лек автомобил.
Ако домът ти има нужда от 5 киловата на час енергия, а горелката ти работи на 7 киловата, то при Стоп на горелката прегряването няма да е толкова голямо, спрямо работа на 15 киловата, примерно.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: