Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
ср дек 16, 2020 6:47 pmJohnSmith написа:
...
Вече стигнах до там, да мисля да направя мрежа от двата рутера с УТП кабел
и да бодна стария при котела,
ако проблемът е в силата на сигнала. :?
Едва ли проблемът е в слаб сигнал. Мият рутер също не е много близо, но нямам проблем с това. Аз, лично, никога не съм отварял каквито и да са портове за целта пък си работи. Щом е била свързана и връзката е изчезнала по всяка вероятност проблема е в модема на горелката. При изключена горелка провери дали модема е включен добре, при мен е изпадал от конектора, малко е хлабава връзката и по този повод съм му капнал капка топъл силикон да го държи на място. Ако това е наред ще трябва да пътува до Натурела за ремонт. Имах подобен проблем преди точно една година. Ако имаш познат със същия модем включете го за проба. И още веднъж - всички включвания и изключвания на модема трябва да стават при изключена от захранването горелка за да се избегнат допълнителни проблеми.
JohnSmith - специалист
Пак не се получи.
Никъде в настройките не видях опции за промяна на портовете.

Май модула ще е причината.
Излъчва, мрежата го вижда, но не приема обратната заявка от iconnect.net.
В много от случаите директно губи НАТ точката и мрежата при опит за свързване.
И съответно изписва, че няма връзка със сървъра.
uho - специалист
нед дек 20, 2020 2:12 pmJohnSmith написа:
...
Излъчва, мрежата го вижда, но не приема обратната заявка от iconnect.net.
...
Имах подобен проблем. Оказа се, че ако има специален символ в паролата на мрежата (в моя случай беше @ ), модула не успява да се свърже.
Наложи се да променям паролата на WiFi мрежата.
filmatoplo - майстор
:) Трифоне мини през офиса и ми пипни управлението за късмет.Утре е при мен-Цветното за 1 Фероли. :wink:
JohnSmith - специалист
Странно, преди малко опитах на шега да вляза в управлението през сайта на Натурела и...
ЧУДО!
Работи!
Не съм си ходил на село от миналата седмица, тогава пак без успех се пробвах,
а днес - без да съм пипал нищо оттогава, с новия рутер, с неуспешните заявки
към сървъра им - работи.
Липсват хистограмите от 27.11 до 16. 12, но всичко друго е там!
BTW в понеделник разговарях с една любезна мацка от Натурела, разбрахме се днес да се чуем,
ако съм на място ( но не съм)...
Странно как се е оправило само и с новия рутер? :?
Коледни мистерии. :prayer:
pechkata - специалист
съб дек 26, 2020 3:33 pmJohnSmith написа:
Странно, преди малко опитах на шега да вляза в управлението през сайта на Натурела и...
ЧУДО!
Работи!
Не съм си ходил на село от миналата седмица, тогава пак без успех се пробвах,
а днес - без да съм пипал нищо оттогава, с новия рутер, с неуспешните заявки
към сървъра им - работи.
Липсват хистограмите от 27.11 до 16. 12, но всичко друго е там!
BTW в понеделник разговарях с една любезна мацка от Натурела, разбрахме се днес да се чуем,
Щом е била в София мацката - няма кой да ти активира модула... :-D
Весели празници... :partyman:
съб дек 26, 2020 3:33 pmJohnSmith написа:
ЧУДО!
Работи!
.... разговарях с една любезна мацка от Натурела, разбрахме се днес да се чуем,
Бе вероятно не е само, но пък по Коледа е времето, когато стават чудеса. Поне това е сигурно.
JohnSmith - специалист
Подозирам, че сайтът им се е бил бъгнал и когато са се натрупали достатъчно заявки
и се е намерило време, някой най-накрая го е пипнал.
Колкото до рутера, предишният също беше Тенда.
Новият има опция за сдояване и получаване на настройки от стария, вероятно затова е сработил сам...
Не знам възможно ли е, щом веднъж съм поискал нова точка за достъп - би трябвало да нулира старите настройки май? :?

Важното е, че отново повярвах в Дядо Коледа. :santagrin:

Весели празници на всички. :))) :santa: :partyman:
joro39 - специалист
Ако сложите нов рутер,но сложите същото име и парола модема си го намира автоматично.В името на рутера не трябва да има интервал.
zaksofon - специалист
Привет на всички и весели празници!
А сега кажете моля, как се прави актуализация на софтуера на Натурела V4C-2 (с цветния дисплей). Имам това управление от Април 2019 и работи чудесно - особено пък в сравнение с оригиналното управление на Емташа :)
Сега е с версия 49/24 (с тази си го купих) и предполагам, че от Април 2019 има някои нови неща. Мислех си, че като свържа Wi Fi-то с мрежата, обновяването ще се случи автоматично, но не стана така, а и не намирам актуализация в приложението. До колкото намерих тук из форума , вече се е научил (контролера) да модулира и по стеан термостат (аз имам ст.термостат, но не е Натурелски, а безизвестен китайски), дали това важи и за моя модел и конфигурация?
Моля да ме извините ако повтарям въпроса - а аз със сигурност го повтарям!
Благодаря предварително - живи и здрави (макар да няма смисъл от живи, защото то за да сме здрави, преди всичко трябва да сме живи, но нали така е израза - ако въобще някой се замисля.... Абе, да сте живи и здрави - докато сте живи! :) ).

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: