Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
Много често почна да изписва max smoke. И това е докато дигне 65 градуса на водата после се укроти и си заработи. До сега не е правилА така. И загрява по бавно щото като го изпише това и връща от 2ра степен. Иначе си е заводски на 180 градуса този параметър. Чиста печка и чисти кюнци. От какво може да е.
YordanZaykov - напреднал
Здравейтв колеги, алфаплам 21кв
Открих някакво меню със следните параметри

https://linksharing.samsungcloud.com/e68vGF9hQtrC

и

https://linksharing.samsungcloud.com/cvTrp3YJHnph

Мисля, че едното atitude е за надморска височина, а другото незнам, някакви идеи?
bmahob - майстор
пет яну 15, 2021 5:02 pmkaptagona написа:
Много често почна да изписва max smoke. И това е докато дигне 65 градуса на водата после се укроти и си заработи. До сега не е правилА така. И загрява по бавно щото като го изпише това и връща от 2ра степен. Иначе си е заводски на 180 градуса този параметър. Чиста печка и чисти кюнци. От какво може да е.
Макс сноке е като надвишат зададения параметър 180гр. На 5та ти го прави, щом на чиста печка и кюнци го прави, пробвай по малко да намаляш вентилатора на всяка степен, как са ти стойнпстите сега спрямо дозите, ти с 15ка ли беше
съб яну 16, 2021 9:37 pmbmahob написа:
Колега, има нещо което не е съвсем както трябва или поне както е било.
пет яну 15, 2021 5:02 pmkaptagona написа:
...До сега не е правилА така...
При теб какво "изпуши"?
kaptagona - специалист
Нямам представа но досега деиствително не го е правила. Пробвах с eshaus shimni -4 но цапа бърже стъклото и няма ефект. А аз съм в 2 дупки на комина и тягата е голяма. А я ползвам 4та година. Иначе после се укроти и нема ядове.
filmatoplo - майстор
Значи разлика в пелетите.подава различно от каквото е било .180 гр не е ли малко ,срещам в настройките 220-250 градуса.кой параметър гледаш ,аз гледам този
Threshol Maximum-250.
съб яну 16, 2021 11:06 pmkaptagona написа:
Нямам представа но досега деиствително не го е правила. Пробвах с eshaus shimni -4 но цапа бърже стъклото и няма ефект. А аз съм в 2 дупки на комина и тягата е голяма. А я ползвам 4та година. Иначе после се укроти и нема ядове.
Имаш я четвърта година. Миналата есен имаше проблем- бързо достига градуси и гасне. До тогава не беше го правила.
Преди година имаше проблем с хидравликата- темата за манометъра. Това, както и горното, сочат за затруднена циркулация на течността.
Последният ти проблем също би могъл да е свързан с това, а защо не си провериш и двете дупки- мисля поне не е излишно. Нищо, че досега не го е правила, но ако не си проверявал коминът от четири години........
Въпреки пропилена и пекс тръбите, допускам, че си монтирал камината на стара инсталация. Никак не е изключено да имаш затлачено някъде.
Примерно филтърът да провериш. Допускам също, че може и да няма такъв.
Дали помпата е на ниво, ако предното се потвърди?
Доста неща, по хардуера, а се хващаме за мекото. Разбираемо е, но аналгинът зъбобол не лекува, както и софтуерно няма да се оправят нещата.
Понякога е така, но поне е в духът на форума- Направи си сам!
bmahob - майстор
Специално за проблем с макс смоке или надвишена Т на изгорели газове, при мен е го е правила в началото, с големи дози, силен вентилатор и голяма тяга, камината гори като горелка със светложълт пламък, другия вариант да си затлачил някъде като мене,...... Да филме от там се задава но според мен повече от 180гр на 5 е много.
bmahob - майстор
съб яну 16, 2021 11:06 pmkaptagona написа:
не трябва да я пускаш в две едновременно до колкото знам
нед яну 17, 2021 11:06 ambmahob написа:
... според мен повече от 180гр на 5 е много.
Естествено, че е много и говори за проблем, особено като досега "не го е правила".
С "нискоефективен" котел, според специалист, Т на гаДовете не надвишават 130 градуса на максимална мощност.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: