Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
пет яну 15, 2021 1:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
...........
Е хубаво де, разбрахме, колко пъти ще го пишеш. Поне Анди най-малко три пъти го е чел това.
пет яну 15, 2021 4:07 pmfbr написа:
пет яну 15, 2021 1:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
...........
Е хубаво де, разбрахме, колко пъти ще го пишеш. Поне Анди най-малко три пъти го е чел това.
Извинявай, поправих се!
Не разсъждава никак правилно относно мястото на определени компоненти, в инсталация с Грейко. Въпреки възможността за модулация, гадните слънчогледови пелети създават грижи на бедното Анди. За тока да не говорим! Видно е, поне при него те са доста, за което съжалявам. Как не му дойде на акъла да си оправи нещата?!! Ей туй много ме изнервя- поболях се по него.
pechkata - специалист
пет яну 15, 2021 1:03 pmandy_forresite написа:
Механичните трябва да се обикалят всеки ден по 2 пъти и да се въртят ту наляво, ту надясно. Всеки ден.
Това не го разбирам и защо е нужно... :?
Логиката е проста сега е минус 5 градуса онзи ден беше около 0 градуса а във стаите е все 24/25 градуса - и не съм въртял главите... :-D
andy_forresite - майстор
Уфф, отказвам се. Аз на толкова висока температура мога да спя само почти гол и с чаршаф за завивка. И в нас е така с термоглавите. Какво съвпадение?!

Трифоне, не знам какви са тези тайнствени места на "определени компоненти" в система с грейко. Но не искам и да знам нищо по този въпрос от теб. Няма смисъл да си пълня главата с глупости. Проблеми с отоплението нямам. Къде видя доста де да те знам. Успокой се! Добре съм :) Сега съм с едни бесни пелетки на три години. Пепелта е като пухкав сняг, бучки нямат и няма как да имат. Коминът не пуши изобщо. Жалко че са 300-ина кг и сега ще ги свърша. Същият производител, съвсем различен продукт. Пазих ги за ледените дни.
пет яну 15, 2021 6:15 pmandy_forresite написа:
...Трифоне, не знам какви са тези тайнствени места на "определени компоненти" в система с грейко. Но не искам и да знам нищо по този въпрос от теб. Няма смисъл да си пълня главата с глупости. Проблеми с отоплението нямам. Къде видя доста де да те знам. Успокой се! Добре съм :)...
Еййй, рахат ши спа!!!
Сещам са за проблемна циркулация, проблем с оборотите на вентилатора, поради непостоянното напрежение, както и проблеми с бучки, дето трябваше, ежечасно едва ли не да ги ръчкаш, инак горелката нямало как да се справи.
Не ми е проблем да извадя с цитати, ама само ако искаш де.
Това, за мен са сериозни проблеми. Не бих ревал никъде, а бих си ги решил, но щом за теб "доста" е нещо наистина сериозно...Една и съща техника, а по различен начин се представя ли, възприема ли....?!!
Както и да е, вече съм спокоен.
Жако - специалист
пет яну 15, 2021 6:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 15, 2021 6:15 pmandy_forresite написа:
...Трифоне, не знам какви са тези тайнствени места на "определени компоненти" в система с грейко. Но не искам и да знам нищо по този въпрос от теб. Няма смисъл да си пълня главата с глупости. Проблеми с отоплението нямам. Къде видя доста де да те знам. Успокой се! Добре съм :)...
Еййй, рахат ши спа!!!
Сещам са за проблемна циркулация, проблем с оборотите на вентилатора, поради непостоянното напрежение, както и проблеми с бучки, дето трябваше, ежечасно едва ли не да ги ръчкаш, инак горелката нямало как да се справи.
Не ми е проблем да извадя с цитати, ама само ако искаш де.
Това, за мен са сериозни проблеми. Не бих ревал никъде, а бих си ги решил, но щом за теб "доста" е нещо наистина сериозно...Една и съща техника, а по различен начин се представя ли, възприема ли....?!!
Както и да е, вече съм спокоен.
Трифоне колега, аз малко пиша че малко и разбирам но едно съм разбрал та да казва кой каквото иска, ако си чувал приказката че машините са си машини но е важно и зависи всичко най много от зад курмилното устройство кой как управлява машината е важно Господа. :? :)
gogo4039883 - помощник
Здравейте, имам котел грейко exotic 30 :prayer: :yawinkle: и грейко rb 30 star. Някои ще сподели ли настройките за иглолистни пелети? Благодаря предварително!
filmatoplo - майстор
При всеки е индивидуално.
-penata- - специалист
Здравейте,как най лесно се измерва времето за първоначално пълнене за RB20 става въпрос.
filmatoplo - майстор
След като ти е подкачил пелети големия шнек взимаш съд с мярка на 1 литър и пускаш да върти шнека и да пълни съда ,отмерваш за колко секунди ще се напълни.Тези цифри пишеш за първа доза.Втори вариант е да изпишеш голяма цифра примерно 90 и да пуснеш горелката да пали ,като започне да се образува купчинката пелети в горивната камера трябва върха и да закрие запалката 1,5 см и гледаш за колко секунди е станало това -коригираш цифрите .Дано разбра ,който знае д-р метод да пише.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: