Най - вълнуващия въпрос зимно време.
-penata- - специалист
ср яну 20, 2021 3:10 pmfilmatoplo написа:
След като ти е подкачил пелети големия шнек взимаш съд с мярка на 1 литър и пускаш да върти шнека и да пълни съда ,отмерваш за колко секунди ще се напълни.Тези цифри пишеш за първа доза.Втори вариант е да изпишеш голяма цифра примерно 90 и да пуснеш горелката да пали ,като започне да се образува купчинката пелети в горивната камера трябва върха и да закрие запалката 1,5 см и гледаш за колко секунди е станало това -коригираш цифрите .Дано разбра ,който знае д-р метод да пише.
Благодаря за бързия отговор става ли точно с мярка 1 литър.
filmatoplo - майстор
Така и пише в инструкцията.Направи го ,ако нещо не е точно ще го коригираш.Няма еднакви пелети,тяга на комина ,процент на въздуха от вентилатора.
-penata- - специалист
ср яну 20, 2021 3:13 pm-penata- написа:
ср яну 20, 2021 3:10 pmfilmatoplo написа:
След като ти е подкачил пелети големия шнек взимаш съд с мярка на 1 литър и пускаш да върти шнека и да пълни съда ,отмерваш за колко секунди ще се напълни.Тези цифри пишеш за първа доза.Втори вариант е да изпишеш голяма цифра примерно 90 и да пуснеш горелката да пали ,като започне да се образува купчинката пелети в горивната камера трябва върха и да закрие запалката 1,5 см и гледаш за колко секунди е станало това -коригираш цифрите .Дано разбра ,който знае д-р метод да пише.
Благодаря за бързия отговор става ли точно с мярка 1 литър.
За 85 секунди се пълни до горе може ли да ми сметне някой степените 1-2-3 на колко секунди трябва да са като искам най силната степен да е 20 киловата
filmatoplo - майстор
Преди малко направих почти невъзможното- човек ми звъни от Италия ,че не му работи горелката в тях .Отивам и констатирам ,че големия шнек не работи ,мъчи се нещо мотора и тук там ръмжи нещо.Свалих го и го разглобих ,зъбните му колела изпадаха и бяха с изронени зъби.Добре ,че преди време е сменял мотора на малкия шнек и се търкаляше там ,от двата редуктора сглобих 1 .Събрах нещата и заработи ,от няколко дена мръзнели ,8 гр показваше водата в котела. :wink:

Прикачен файл

140410114_1306347886411819_4129138362260989581_n.jpg
140410114_1306347886411819_4129138362260989581_n.jpg (72.35 KиБ) Видяна 1466 пъти
Последна промяна от filmatoplo на ср яну 20, 2021 7:07 pm, променено общо 1 път.
bai_bradyra - специалист
Здравейте, Грековци!
По Нова година бях обещал да направим и фейс на таблицата :lol: , за да няма проблем с точки , запетаи, защитен режим и т. н. Не съм професионалист, но май се справих.Тествайте и ако всичко е наред ползвайте със здраве. Малко по-напред някой беше казал за вентилаторите, че стои празно, но е така защото е индивидуално за всеки, но ме подсети , че може би трябва да оставя полетата за fan да позволяват ръчно въвеждане и със снимка на екрана да се запазват настройките, които сте давали с времето .. и един календар с дата може би ще сложа да се вижда какво и кога :lol: :lol:

п.п. не ми дава да кача изпълним файл тук. Ще го кача из облаците и ще пусна линк малко п0-късно. :partyman:
bai_bradyra - специалист
Може да се тегли от тук: https://dox.abv.bg/download?id=65aaf7e9 ... за сваляне С бутон TAB от клавиатурата минавате в белите полета за попълване на данните. Ако се налага някъде дробно число и има проблем пробвайте да замените точката със запетая или обратно, взависимост как ви са регионалните настройки на компа. Бях сложил за икона снимка на котел Грейко, но ми пищеше антивирусната и я махнах ( предполагам, че от нея беше). Ако някой има проблем да пише. Линкът ще е активен до 03.02.
andy_forresite - майстор
Не е било от иконката. Предупреждава че приложението е риск за компютъра.
andy_forresite - майстор
ср яну 20, 2021 3:20 pm-penata- написа:
За 85 секунди се пълни до горе може ли да ми сметне някой степените 1-2-3 на колко секунди трябва да са като искам най силната степен да е 20 киловата
Трета - 8,0 секунди / 45 секунди - 1500 оборота
Втора - 4,0 секунди / 45 секунди - 1330 оборота
Първа - 2,0 секунди / 45 секунди - 1170 оборота

Не знам как ще се получава. Опитай така като отправна точка.
filmatoplo - майстор
:) Това да не е газов котел :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: