• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон фев 01, 2021 8:51 pmLazarGanev написа:
пон фев 01, 2021 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това са толкова редки случаи, контролер да се шашне, та изобщо не съм допускал.
В последно време два и все на Бош!
А, не горелката не е Бош, никъде на нея няма надпис Бош. Полска горелка, която се предлага с котел Бош от българското представителство
Тази .....копулация, само у нас ли се сглобява и предлага? Контролера и той ли е полски?
LazarGanev - "Велик майстор"
Контролерът също е полски. ПредлагаШЕ се у нас и още някоя източно-европейска държава
Pepchooo - помощник
пон фев 01, 2021 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон фев 01, 2021 8:17 pmPepchooo написа:
Здравейте , след смяна на управлението всичко си дойде на мястото , котела работи супер , мерси на всички за отделеното време.
E, сгрешил съм. Това са толкова редки случаи, контролер да се шашне, та изобщо не съм допускал.
В последно време два и все на Бош!
Продължавам да залагам на марката, макар да е ясно, че няма как да е по друг начин, след като имам няколко техни изделия.
Хубаво е, че проблемът е решен, хубаво е, че върна информация.
Комина беше зле наистина , пропуснал съм да кажа , че съм с иноксов комин и всички казваха , че няма как да е там проблема , въпреки че от котела до комина меката връзка беше мн зле , изхвърлих една кофа пепел , след като ми каза да го изчистя подценихме го , а за тази грешка сигурно само 1-2 човека знаят как се оправя , бях се притеснил и се радвам , че всичко е ОК
sa6koto9308 - специалист
И контролера не е на Бош а на Tech. И други горелки го ползват.
Контролерът е добър, макар че е със стара версия софтуер
sa6koto9308 - специалист
Незнам на тази горелка може ли да се монтира контролер на Naturela И дали ще работи по-добре
пон фев 01, 2021 9:46 pmsa6koto9308 написа:
Незнам на тази горелка може ли да се монтира контролер на Naturela И дали ще работи по-добре
Сигурен съм, че ще е за добро, макар мнението на Филма да е по меродавно.
:-D е, то за моженето - може, ама с каква цел? Натурела има доста да работи, за да достигне нивото на Tech - и по въпроса за възможности, и особено по отношение на сигурност и здравина. Освен 2 помпи, Tech управлява и буфер с 2 датчика (втория не влиза в комплекта, поръчва се допълнително), управлява и трипътен вентил.
Granch - напреднал
Здравейте,

Имам проблем и моля за съвет.
При запалване на горелката, има случаи в които, в момента в който трябва да влезе в режим на максимална мощност, след видим първоначален пламък, контролерът започва да пищи и прекратява работа на горелката. След натискане на бутона на контролера изписва "изгасен котел". След нова команда за запалване, запалва без проблем.
Това не се случва всеки път.
Пелетите са еднакви, иглолистни, "Диаман" и в повечето случаи горелката е изчистена преди запалване.
Дали мога да реша проблема с промяна на параметрите на запалване.

Имам и друг проблем.
При горене се образува шлака.
Количестовото е такова, че трудно може да изкара без почистване повече от дава до три чувала. След това горелката се гаси поради висока темперетура в шнека на горелката. За да не става това, гася горелката веднъж или два пъти за денонощие и я чистя.
Шлаката вероятно е от пелетите, но мога ли да я намаля с промяна на настройките. В момента съм със заводски настройки.
Миналата зима пробвах и с други иглолистни пелети, шлаката беше различна по количество, но винаги имаше.
Обаждаш се в колцентъра на Бош и искаш сервизиране и настройки, те ще пратят специалист
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: