пон фев 01, 2021 8:51 pmLazarGanev написа:Тази .....копулация, само у нас ли се сглобява и предлага? Контролера и той ли е полски?пон фев 01, 2021 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа: Това са толкова редки случаи, контролер да се шашне, та изобщо не съм допускал.А, не горелката не е Бош, никъде на нея няма надпис Бош. Полска горелка, която се предлага с котел Бош от българското представителство
В последно време два и все на Бош!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
219 мнения в "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Контролерът също е полски. ПредлагаШЕ се у нас и още някоя източно-европейска държава
Pepchooo
- помощник
пон фев 01, 2021 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:Комина беше зле наистина , пропуснал съм да кажа , че съм с иноксов комин и всички казваха , че няма как да е там проблема , въпреки че от котела до комина меката връзка беше мн зле , изхвърлих една кофа пепел , след като ми каза да го изчистя подценихме го , а за тази грешка сигурно само 1-2 човека знаят как се оправя , бях се притеснил и се радвам , че всичко е ОКпон фев 01, 2021 8:17 pmPepchooo написа: Здравейте , след смяна на управлението всичко си дойде на мястото , котела работи супер , мерси на всички за отделеното време.E, сгрешил съм. Това са толкова редки случаи, контролер да се шашне, та изобщо не съм допускал.
В последно време два и все на Бош!
Продължавам да залагам на марката, макар да е ясно, че няма как да е по друг начин, след като имам няколко техни изделия.
Хубаво е, че проблемът е решен, хубаво е, че върна информация.
sa6koto9308
- специалист
И контролера не е на Бош а на Tech. И други горелки го ползват.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Контролерът е добър, макар че е със стара версия софтуер
sa6koto9308
- специалист
Незнам на тази горелка може ли да се монтира контролер на Naturela И дали ще работи по-добре
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон фев 01, 2021 9:46 pmsa6koto9308 написа: Незнам на тази горелка може ли да се монтира контролер на Naturela И дали ще работи по-добреСигурен съм, че ще е за добро, макар мнението на Филма да е по меродавно.
LazarGanev
- "Велик майстор"

Granch
- напреднал
Здравейте,
Имам проблем и моля за съвет.
При запалване на горелката, има случаи в които, в момента в който трябва да влезе в режим на максимална мощност, след видим първоначален пламък, контролерът започва да пищи и прекратява работа на горелката. След натискане на бутона на контролера изписва "изгасен котел". След нова команда за запалване, запалва без проблем.
Това не се случва всеки път.
Пелетите са еднакви, иглолистни, "Диаман" и в повечето случаи горелката е изчистена преди запалване.
Дали мога да реша проблема с промяна на параметрите на запалване.
Имам и друг проблем.
При горене се образува шлака.
Количестовото е такова, че трудно може да изкара без почистване повече от дава до три чувала. След това горелката се гаси поради висока темперетура в шнека на горелката. За да не става това, гася горелката веднъж или два пъти за денонощие и я чистя.
Шлаката вероятно е от пелетите, но мога ли да я намаля с промяна на настройките. В момента съм със заводски настройки.
Миналата зима пробвах и с други иглолистни пелети, шлаката беше различна по количество, но винаги имаше.
Имам проблем и моля за съвет.
При запалване на горелката, има случаи в които, в момента в който трябва да влезе в режим на максимална мощност, след видим първоначален пламък, контролерът започва да пищи и прекратява работа на горелката. След натискане на бутона на контролера изписва "изгасен котел". След нова команда за запалване, запалва без проблем.
Това не се случва всеки път.
Пелетите са еднакви, иглолистни, "Диаман" и в повечето случаи горелката е изчистена преди запалване.
Дали мога да реша проблема с промяна на параметрите на запалване.
Имам и друг проблем.
При горене се образува шлака.
Количестовото е такова, че трудно може да изкара без почистване повече от дава до три чувала. След това горелката се гаси поради висока темперетура в шнека на горелката. За да не става това, гася горелката веднъж или два пъти за денонощие и я чистя.
Шлаката вероятно е от пелетите, но мога ли да я намаля с промяна на настройките. В момента съм със заводски настройки.
Миналата зима пробвах и с други иглолистни пелети, шлаката беше различна по количество, но винаги имаше.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Обаждаш се в колцентъра на Бош и искаш сервизиране и настройки, те ще пратят специалист
Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература