Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Със серво съм взел. Vitolux VTX 1500VA - 135 лв. Пак държи 5 волта плюс/минус, което е 40 до 50 оборота общо отклонение. Понякога става нещо, за което може би стабилизаторът не е виновен. Трябва да променя настройките с по 1% за да влезе в параметрите, които искам. Друг път пък трябва да ги върна с 1%. Много рядко ги променям. Вече не гори тези часове поради по-топлото време. При мен и атмосферното налягане много варира. Принципно гледайки работния диапазон 150-250V, то при мен има и по 256-260 волта. Може би тогава почва да прави големите разлики, не знам. Един път е пушка, друг път не и наблюдавам големи промени в оборотите.
pechkata - специалист
Та Анди та той е хубав ... :-D
Zhivk0 - напреднал
Колеги ,
Някой може ли да ми даде акъл . От няколко дни след като мине горелката в съспенд и стои определено време там и след това паднат градусите до такива , за да почне пак да пуска на мощност 1 не успява да качи пламък 90 и да го задържи 10 секунди , за да мине в пламък на горене , след няколко пускания изписва - изгасване +3мин. И след известно време градуса е паднал до 54 55 примерно и като изчезне пламъка под 10 за 10 секунди , се изключва . След това пуска пелети като за начално запалване и пак същата процедура се повтаря дига до 60 минава на съспенд и после пак се изключва по начина по-горе описан. Преди това го нямаше и винаги след съспенд си продължаваше работа и пак стигаше до съспенд без да се гаси. На режим реторт е. Моля за помощ , че нз дали няма да се прецака тази горелка от това постоянно включване и изключване. Благодаря предварително! Горелка greyko RB 30
LazarGanev - "Велик майстор"
Махни съспенда в такъв случай
Zhivk0 - напреднал
съб фев 27, 2021 3:43 pmLazarGanev написа:
Махни съспенда в такъв случай
Да го направя на 0 минути ли ? И какво ще се случва като стигне 60 градуса котела и трябва да мине в съспенд.
Ами ще си изгасне нормално, т.е ще си изгори каквото има в горивната камера. Сега какво се случва - почва да тлее и не гори пълноценно, образува кокс, като дойде време да тръгне - не може. Така имаш повече брак. Да, контролера дава възможност за поддържане, но трябва да се мисли за всеки отделен случай. Аз съм забелязал, че повече от 15-20 минути не може да се задържи жар, но пак зависи от много неща - комин, пелети, ОИ. Има значение също от коя мощност влиза в поддържане - дали от трета или от първа... Трябва да се мисли като се правят настройките.
Zhivk0 - напреднал
съб фев 27, 2021 4:50 pmLazarGanev написа:
Ами ще си изгасне нормално, т.е ще си изгори каквото има в горивната камера. Сега какво се случва - почва да тлее и не гори пълноценно, образува кокс, като дойде време да тръгне - не може. Така имаш повече брак. Да, контролера дава възможност за поддържане, но трябва да се мисли за всеки отделен случай. Аз съм забелязал, че повече от 15-20 минути не може да се задържи жар, но пак зависи от много неща - комин, пелети, ОИ. Има значение също от коя мощност влиза в поддържане - дали от трета или от първа... Трябва да се мисли като се правят настройките.
Точно това е , че тръгва да вдига пламъка след съспенд ама след 3то 4то подаване на пелет и изписва - изгасване +3 мин.
ivelinmmmm - специалист
Как се маха съспенда
Ами намаляш го максимално. Така или иначе нула не е добре да бъде, тъй като докато си играеш с термостата може да накараш горелката да влезе в гасене без да искаш, но примерно 1 минута съспенд хем все едно го няма, а в същото време имаш минута да реагираш при неволна грешка с термостата.
g.gushterov83 - специалист
Здравейте!
Решил съм да махам Виадруса, та въпроса ми е коя е най-добрата опция измежду котлите GREYKO - EXOTIC, EXPERT или комбиниран EXPERT. Става дума за 20KW, горелката ми е 20KW.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: