Съвсем не. Не бих могъл да давам съвети. Не съм специалист в областта. Не мисля, че е добра идея да се очаква във форум да се получи готово решение. И предполагам го знаете. Така, че само вие трябва да оцените и прецените – до колко едно решение има предимства пред друго, конкретно за вашите условия и изисквания. Всяко решение си има свой предимства и недостатъци – според мен. И това е както по отношение на икономичността, и ефективността на вложените средства, така и по отношение на комфорта. А тъй като комфорта е много субективно понятие – трябва да прецените - кое ще е по-комфортно конкретно за вашето жилище, според вашите изисквания. Разбира се, крайното решение се базира и на компромиси – и по отношение на икономичността, и по отношение на цената, и по отношение на комфорта. (Например – „най-икономично” е въобще да не се ползва отопление, но съвсем няма да е комфортно според почти всички.) Пак вие трябва да решите - на кое и до колко да дадете предимства. Няма най-добро решение в случая, има само приближение до някакъв оптимум.
(Аз се отоплявам на „централно отопление” от енергоцентрала. Относително евтино такова. Затова съвсем не може да е адекватен пример за вашите условия.)
Но това са само "общи приказки", сорри
(Аз се отоплявам на „централно отопление” от енергоцентрала. Относително евтино такова. Затова съвсем не може да е адекватен пример за вашите условия.)
Но това са само "общи приказки", сорри